Son Dakika Haberleri
Prof. Dr. Mustafa Aksoy, 28-30 Ekim 2005 tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi çatısı altında düzenlenen Uluslararası Bektaşilik ve Alevilik Sempozyumu’na “Alevi-Bektaşi araştırmalarının önemi ve dikkat edilmesi gereken hususlar” başlıklı bir bildiride bilimsel araştırmalarda yöntem konusunda önemli uyarılar yapmıştı. Makalenin önemi nedeniyle ve özellikle de yeni kuşak araştırmacılara yol gösterici olması umuduyla, yazarın izniyle sitemizde yayınlıyoruz.
Ataşehir Pir Sultan Abdal Cemevi’ne 1937–1938’de Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı çıkarılan Dersim İsyanı'nın elebaşı aşiret lideri Seyit Rıza’nın fotoğrafı asıldı. Cemevine gelen yurttaşlar tepki gösterdi. Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Alevilikte sadece peygamber soyuna dayanan ocaklardan gelenlerin seyitlik yapabileceklerini, Seyit Rıza’nın Abbasanlı aşiretinden olduğunu ve böyle bir özelliği olmadığını vurguladı.
Sanatçılar, müzik yapımcıları ve markalar için doğru tanıtım stratejileri, başarıya ulaşmada önemli bir rol oynuyor. Dijital çağda, yeni bir şarkının, albümün veya markaya ait bir gelişmenin geniş kitlelere duyurulması için etkili bir medya dağıtım ağına sahip olmak büyük bir avantaj sağlıyor. BultenYolla.com, tam da bu noktada devreye girerek profesyonel basın bülteni dağıtım hizmeti sunuyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yapıldığını duyurdu. Erdoğan görüşmesinde, Suriye’nin birliğini bozmaya yönelik etnik ve mezhebî ayrımcılığı körükleyen gayretlerin bertaraf edilmesi ve Suriye’ye yönelik yaptırımların tümüyle kaldırılması için Türkiye ve Rusya’nın birlikte çalışabileceğini ifade etti.
Sindirim sisteminin önemli bir parçası olan safra kesesinde oluşan taşlar; şişkinlik, karında rahatsızlık hissi ve dolgunluk gibi hazımsızlık sorunlarıyla ilk sinyalleri veriyor. Her safra kesesi taşının ameliyat gerektirmediğine dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Gönenç “Safra taşları bir sebep değil bir sonuçtur. Esas sorun taşın kendisi değil, safra kesesinin hasta olmasıdır” diyerek safra taşları konusunda toplumda yanlış bilinen doğruları anlattı.
Sensodyne, Dünya Ağız Sağlığı günü kapsamında, Hatay’da konteyner kentlerdeki çocuklara yönelik özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ile düzenlenen etkinlik kapsamında ağız sağlığı konulu tiyatro oyununu izleyen çocuklar ve ebeveynler, oyunun ardından diş hekimleri tarafından verilen eğitime katıldı.
İnsanlık tarihi boyunca sadece dini bir ibadet değil, aynı zamanda bir şifa ve arınma yöntemi olarak da görülen orucun, sağlık üzerindeki faydaları merak konusu olmaya devam ediyor. Oruç tutmanın; hücre yenilenmesini desteleyen, inflamasyonu azaltan ve sağlıklı yaşlanma anlamına gelen longevity’e katkıda bulunan güçlü bir biyolojik araç olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Karaca, “Antik Yunan’da Hippokrates hastalıkların tedavisinde açlığın iyileştirici gücünü vurgulamış, Platon ve Sokrates ise zihinsel berraklık için oruç tutmayı önermiştir. İbn-i Sina ise ‘Az yemek ömrü uzatır’ diyerek, orucun sindirim sistemini dinlendirdiğini ve bedeni yenilediğini savunmuştur” dedi.