İstanbul
17 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

MUSTAFA KEMAL'E KARŞI OLMAK, KİMİN SAFINA GÖTÜRÜR?

07 Eylül 2024, Cumartesi 21:14

Harp okullarının mezuniyet töreninden sonra Mustafa Kemal'e karşı olanlar bir kez daha kendilerini göstermeye başladılar. Bu aslında iki çizgi, iki taraf arasında ortaya çıkan yeni bir durum değildi. Milli Mücadeleyle başlayıp bugüne kadar devam eden bir mücadeleydi. Bir tarafta kurtuluş savaşına karşı çıkan “İngiliz Muhipler (sevenler) Cemiyeti” üyeleri ve taraftarları, diğer tarafta ülkenin tam bağımsızlığını savunan Kuvayı Milliyeciler arasındaki mücadeledir. Bir tarafta İngiliz emperyalistleriyle iş birliği yapan sözde saltanat taraftarları ile diğer tarafta da bedenlerini vatan için siper edip, emperyalistlere ve onların destekçilerine karşı savaşanlar arasındaki mücadeledir.

O dönemde, kim Mustafa Kemal’in yaptığı mücadeleye karşı çıkmışsa, sonunda emperyalizmin safına geçerek, tarihe vatan haini olarak geçmiştir. Yanında yer alanlar ise, adlarını tarihin altın sayfalarına kahraman olarak yazdırmışlardır. Bu bir tunç yasasıdır. Her ne niyetle ve ne amaçla olursa olsun; emperyalizme karşı savaşanlarla mücadele edenlerin eninde sonunda gidecekleri yer, işbirlikçiliktir, vatan hainliğidir. İşte örnekleri; kurtuluş savaşı devam ederken beşinci evliliğini on dokuz yaşındaki bir kadınla yapan ve Kuvayı Milliyeciler hakkında idam fermanlarını onaylayan Padişah Vahdettin, ülkeyi İngiliz zırhlısı içinde terk etmiştir. Diğer işbirlikçiler ise ya yurt dışına kaçmışlardır ya da İngiliz elçiliğine sığınmışlardır.

İşte tarihin bu tunç yasasından ders almayanlar yüz yıl sonra tekrar Mustafa Kemal’in karşısına çıkmaktadırlar. Şimdiden söyleyelim; Mustafa Kemal yenilmez. Çünkü O, bu ülkenin kurucusu ve lideridir. Bu ülkenin insanları bağımsızlık ve özgürlük uğruna binlerce şehit vermiştir. Şehitlerinin kemiklerini sızlatmazlar. O şehitler de hala savaştıkları topraklarda beklemektedirler. Baş komutanlarına laf söyletmezler. Çünkü onun emirlerini yerine getirmek için şehit olmuşlardır.

Mustafa Kemal'e karşı olanların gittiği yeri göstermek açısından son örnek;  yetmişli ve seksenli yıllarda Mustafa Kemal’e  “Faşist” “despot” diyenlerdir. Onlar bugün emperyalistlerin ordularında paralı askerlik yapmaktadırlar. İşte tunç yasası burada da işlemeye devam etmiştir. Vardıkları son durak, ülkemizi bölmek için emperyalistlere taşeronluk yapmaktır. Ancak karşılarında yine Mustafa Kemal’in askerleri dimdik durmaktadırlar. Çünkü, onlar bu mücadele ruhunu ve azmini şehit ve gazi olan dedelerinden almaktadırlar. İşte Mustafa Kemal’e karşı olanların gideceği yer emperyalistlerin yanıdır. O nedenle, Harp Okulu öğrencilerinin yemin törenindeki "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sözlerine karşı çıkanlar bir kez daha düşünmeli ve ondan sonra karar vermelidir.

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum