İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

DİN TÜCCARLARLARININ GİZLEDİĞİ AYETLER

19 Temmuz 2024, Cuma 19:07

İslam ülkelerinde 1980’li yıllardan sonra din üzerinden politika yapmak egemen hale geldi. Bu partilerin dini söylemleri ön plana alarak oy istemeleri normal görülmeye başlandı.

Hatta, dini söylemleri kullanmayanlar yadırganır hale geldi. Ülkemiz de bu konjonktürel değişim ve dönüşümlerden kendi payına düşeni aldı.

Bu çevrelerin ülkemizde toplum hayatına soktuğu iki önemli söylemleri oldu. Birincisi türban, ikincisi içki oldu. Kadının baş örtüsü ve içki söylemleri aslında bir planın parçasıydı. Zira, bu söylemler sömürgeci batılılar tarafından İslam coğrafyasındaki ülkelerde kurgulanan ve desteklenen projelerdi. Amaç, İslam ülkelerinde iç kargaşalıklar çıkartarak o ülkeleri kaosa sürüklemek ve enerjilerini birbirlerine karşı kullanmalarını sağlamaktı.

Türkiye gibi laik ülkeleri ise, baskıcı ve totaliter bir yönetime götürerek, toplumu kutuplaştırmak ve düşman kamplar yaratmaktı. Bu sözde “İslamcı” partilerin kimler tarafından desteklenip iktidar yapıldıklarına bakıldığında, sömürgeci batılıların planlamalarını çok rahat bir şekilde görebiliriz. Yoksa, bu sözde “İslamcı” partilerin dış güçlerin desteği olmadan iktidar olmaları mümkün olur muydu?

Yani bu partilerin gerçek İslam’la ilgisi bulunmuyordu. İzledikleri politikalar tamamen din istismarına dayanıyordu. Yaptıkları eylemler ve uygulamalar ise, emperyalistlere hizmet ediyordu. İslam ülkelerinde iktidar olan bu sözde “İslamcı” partilerin izlediği iç ve dış politikalara bakın; hepsi küresel güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket etmişlerdir. Çünkü onlara biat ederek iktidara gelmişlerdi.

Bugün ki makalemizde işte bu işbirlikçi din tüccarlarının hiç ağzına almadıkları ya da gizledikleri ayetlerden örnekler vermek istiyorum. Bu ayetleri verdiğimizde asıl görevlerinin ne olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

NİSA SURESİ 58. AYET: “EMANETİ EHİL (YETKİN-BİLGİLİ) OLANA VERİNİZ”

Şu bir gerçek ki, Allah size emanetleri, onlara ehil olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde ADALETLE yönetmenizi emrediyor. Allah size bu şekilde ne güzel öğüt veriyor.

BAKARA 219. Ayet: ”İHTİYACINIZDAN FAZLA OLANI DAĞITIN”

Ve sana neyi infak (paylaşmak-dağıtmak) edeceklerini soruyorlar. De ki; Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olandan fazlasını verin.

ENAM SURESİ 152. AYET: ”ADALETLİ OLUN”

Yetimin malına yaklaşmayın! Ancak rüştüne erişinceye kadar en güzel yolla ilgilenme hali müstesna. Ölçme ve tartmayı tam bir dürüstlükle yerine getirin. Hiç kimseye yaratılış kapasitesinin üstünde yükümlülük getirmiyoruz. Konuştuğunuz zaman, yakınlarınız aleyhine de olsa, ADALETİ gözetin. Ve Allah’a verdiğiniz söze sadık kalın. Düşünüp öğüt alasınız diye O, size bunları önerdi.

NİSA SURESİ 10. AYET: ”YETİMİN MALINA DOKUNMAYIN”

Şunda kuşkunuz olmasın ki, zulme başvurarak yetimlerin mallarını yiyenler karınlarına doldurmak üzere bir ateş yemekten başka bir şey yapmazlar. Ve onlar yakın bir zamanda korkunç acılar veren bir azaba dalacaklardır.”                                                                                                                                                                                                                                                             

CİN SURESİ 15. AYET: HAKSIZLIK YAPAN CEHENNEMLİKTİR

Fakat gerçekten sapıp zulmedenlere gelince, onlar cehenneme odun olurlar.

Yukarıdaki ayetleri incelediğimizde, işin ehline verilmesi, yönetimde adalet ilkesinin yerine getirilmesi, yetime, yoksula sahip çıkılması, kamu malının korunması, haksızlık yapılmaması, kazançtan zekat verilmesi istenmektedir. Peki, din tüccarlarının bu ayetlerden hiç bahsettiğini duydunuz mu? Bahsetmezler, zira tam tersini uygulamaktadırlar. O zaman bunlara şöyle bir soruyu yöneltmemiz gerekmiyor mu?

--Sizin imanınız samimi, yoksa göstermelik mi?

--Eğer imanınızda samimiyseniz yukarıdaki ayetler doğrultusunda yaptıklarınızın karşılığı olarak ahiretteki yerinizin cehennemlik olduğunu biliyor musunuz?

Eğer bilmiyorsanız biz buradan uyarmış olalım.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum