İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Ünlü: Ehl-i Beyt'i çocuklarımıza tanıtmak zorundayız

Ünlü: Ehl-i Beyt'i çocuklarımıza tanıtmak zorundayız
Hatay İl Müftülüğü koordinasyonunda düzenlenen "Kültürümüzde Ehl-i Beyt Sevgisi" konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü, "Ehl-i Beyt tüm Müslümanların ortak paydasıdır. Ehl-i Beyt bütünleştirir, ayrıştırmaz. Bu sebeple Ehl-i Beyt'i çocuklarımıza tanıtmak zorundayız." dedi.

Hatay Müftülüğü tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İl Müftüsü Mevlüt Topçu, İslam dininin Ehl-i Beyt'e verdiği öneme dikkat çekerek, "İslam barış dinidir. Barışın temelinde Allah ve peygamber sevgisi vardır. Ehl-i Beyt sevgisi vardır. Birbirimizi sevmeliyiz kardeşliğimizi daim kılmalıyız. Bu çerçevede Filistin ve Gazze'deki masum ve mazlum kardeşlerimize kardeşlik hukukumuz gereği maddi ve manevi anlamda yardımlarımızı sürdürmeliyiz." dedi.

hatay-konferans-11

İl Müftüsü Mevlüt Topçu'nun ardından kürsüye davet edilen ve katılımcılara Ehl-i Beyt konusunda bilgi veren Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü, "Ehl-i Beyt tüm Müslümanların ortak paydasıdır. Ehl-i Beyt bütünleştirir, ayrıştırmaz. Bu sebeple Ehl-i Beyt'i çocuklarımıza tanıtmak zorundayız. Bireyleri, toplumları kuru kalabalıktan çıkarıp şuurlu milletler seviyesine getiren ortak değerler ve ortak paydalar vardır. Bu ortak değerler etrafında kenetlenen milletler, yıllarca hatta asırlarca yaşarlar ve o güzellikleri değerleriyle yaşatırlar. Alevisi ile Sünnisi ile Kürdü ile Türkü ile Arabıyla Çerkezi ile kardeş olmalı birbirimizi kucaklamalı, farklılıklarımızı ayrışma olarak değil kültürümüzün güzel yansımaları olarak değerlendirmeliyiz." diye konuştu.

hatay-konferans-33

Konferans, İl Müftüsü Mevlüt Topçu’nun Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü’ye hat sanatı tablo takdimi ile son buldu.

Düzenlenen konferansa, İl Müftü yardımcıları Muhammed Değirmenci ve Nazife Sağlamoğlu, ilçe müftüleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

hatay-ziyaret-22

ALEVİ KANAAT ÖNDERLERİNE ZİYARET

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü ve İl Müftüsü Mevlüt Topçu, beraberindeki heyetle Antakya'da yaşayan  Alevi kanaat önderlerini evlerinde ziyaret etti.

hatay-ziyaret-2

Ziyaretlerde kanaat önderlerine Kur'an-ı Kerim ile "Kur'an'da Aile Örnekleri" ve "Ehl-i Beyt ve Kerbela" adlı kitaplar hediye edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!