İstanbul
30 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Terör örgütü bağlantısı ile suçlanan birini savunmanın Alevilikle ne ilgisi var?


Terör örgütü bağlantısı ile suçlanan birini savunmanın Alevilikle ne ilgisi var?
Terör örgütü PKK ile bağlantı ve örgüt adına eylem suçlamaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyım atanmasına bazı Alevi örgütleri tepki gösterdi.

Artı Gerçek’e konuşan, bazı Alevi örgütlerinin temsilcileri, terör örgütü ile ileri düzeyde bağlantısı nedeniyle görevden alınan Hakkari belediye başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevine iade edilmesini istedi.

ABF BAŞKANI ASLAN: SEÇİM GÖSTERMELİK HALE GELDİ

Kayyım AKP’nin geleneği haline geldi” diye konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, “Anayasayı, hukuku, halk iradesini tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Seçim öncesi demokrasi nutukları atan, seçim sonrasında yeni anayasa, Türkiye’nin normalleşmesi adımları attığını söyleyen Cumhurbaşkanının öteki kesimler ve Kürt halkına yönelik hukuksuz uygulamalarının devam etiğini gözlemliyoruz” ifadelerinde bulunarak, “kayyım atanması AKP iktidarının niyetini de gösteriyor. İktidar Kürt halkının iradesini yok sayıyor. Seçim göstermelik hale geldi. Darbeci, halk iradesi yok sayan, hukuk tanımayan anlayış varlığını bu şekilde sürdürmek istiyor. Yapılanları şiddetle kınıyoruz. Demokrasi, hak, hukuk mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

AKD BAŞKANI YILMAZ: MAHKEMELERDEN İSTEDİKLERİ SONUCU ÇIKARIYORLAR

Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz da “Her sabah uyandığımızda yeni bir antidemokratik uygulama ile karşılaşıyoruz. Demokratik, laik bir ülkedeyiz ama kayyımlar atanıyor, keyfi yargılamalar yapılıyor, mahkemelerden istedikleri sonucu çıkarıyorlar. Ben yaptım oldu diyerek halkın oyu, iradesi ile seçtiği bir başkanı görevinden almak, yerine kayyım atamak kabul edilebilir bir uygulama değildir” dedi.

PSAKD BAŞKANI ERÇE: KARIŞIKLIK, ÇATIŞMA VE KUTUPLAŞMADAN BESLENEN HÜKÜMET

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, “Hakkari’de yapılmak istenen aslında bundan sonra olacaklar için de bir işaret fişeği niteliğinde. Karışıklık, çatışma ve kutuplaşmadan beslenen bir hükümet alışkanlığı olduğunu bir kez daha gözlemliyoruz. Hakkari halkı ile birlikte dayanışma içinde olmamız gerekiyor” dedi.

HBVAKV BAŞKANI GEÇMEZ: BENİ SEÇMEZSENİZ GEREVDEN ALIRIM DİYEN İKTİDAR VAR

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de “Kürt halkının verdiği karara saygı göstermeyip ‘siz beni seçmezseniz görevden alırım’ diyen bir iktidar var… Hakkari Belediye başkanını halk seçti. Her şeyden önce o halkın iradesine saygılı olmak lazım” diye konuştu.

HORASAN ERENLERİ FEDERASYONU BAŞKANI ŞAHİNDEN TEPKİ

Terör örgütü bağlantısı ve örgütsel eylemler iddiaları nedeniyle görevden alınan Hakkari belediye başkanı Mehmet Sıddık Akış’a bazı Alevi örgütlerinin destek vermesi Alevi Bektaşi çevrelerinde tepki ile karşılandı.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, Alevilikle ilgisi olmayan terör örgütü ile Alevilerin yan yana getirilmesinin açıkça provokasyon olduğuna dikkati çekerek,Biz Aleviler, başkalarının özellikle de terör unsurlarının paravanı değiliz. Olmadık da. Terör örgütü üst düzey yöneticiliği ile suçlanan bir kimseyi daha dava sonuçlanmadan savunmak, açıkça bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kastetmek, Alevi toplumunu marjinal ve gayrı-meşru bir alana hapsettirmek anlamına gelir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu örgütler ne yaparlarsa yapsınlar, Alevi Bektaşi toplumu Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın vatandaşları olarak hak ettiği seviyeye ulaşacaktır” dedi.

MEHMET SIDDIK AKIŞ HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR NELERDİR?

Mehmet Sıddık Akış hakkındaki dava konusu iddianamelerde sıralanan kabarık suç dosyası şöyle:

  • PKK terör örgütünün kırsal alanındaki kamplarına giderek üst düzey örgüt mensuplarıyla görüşmek,

  • PKK terör örgütünün kırsalla irtibatını sürdürmek,

  • Küçük yaştaki çocukları ideolojik söylemlerle kandırarak PKK terör örgütüne katılımını sağlamak,

  • Hakkari merkezinde PKK terör örgütüne yardım ve yataklık faaliyetleri sürdürmek,

  • PKK terör örgütünün kırsal alanından merkeze eylem amaçlı gelen teröristleri evinde barındırmak

  • Hakkari merkezinde örgüt karşıtı olan vatandaşları sözde vergi adı altında haraca bağlamak,

  • PKK terör örgütünün mahalle komisyonlarında yer almak,

  • PKK terör örgütünden aldığı talimatlarla vatandaşları tehdit etmek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Harabat
    05-06-2024 15:03

    Keşke kendi haklarınızı da savunabilseniz, yüzyıllardır başkalarının değirmenlerine su taşıyorsunuz. Hakikat ilminin yolcularına asıl zorluğu siz çıkartıyorsunuz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!