Site en üst
İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Tabatabai’den Gazze karitatürleri sergisi


Tabatabai’den Gazze karitatürleri sergisi
İran’ın dünyaca ünlü karikatür sanatçısı Masoud Shojaei Tabatabai, Ankara Estergon Kalesi Gazze savaşına dair karikatürlerini sergileyecek.

İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı ile Keçiören Belediyesi’nin işbirliği ile, 4-6 Ekim tarihleri arasında, Estergon Kalesi’nde uluslararası ödüllü İranlı karikatür sanatçısı Masoud Shojaei Tabatabai’nin Gazze’deki İsrail saldırganlığına tanıklık eden eserleri sergilenecek.

4-6 Ekim tarihleri arasında halka açık olan karikatür sergisi Keçiören’de, Fatih caddesinde bulunan Estergon Kalesi’nde ücretsiz olarak izlenebiliyor.

MASOUD SHOJAI TABATABAI KİMDİR?

Görsel sanatlar alanında parlak bir geçmişe sahip olan İranlı karikatür sanatçısı Masoud Shojaei Tabatabai, 1964 yılında Tahran'da doğdu.

Tahran Üniversitesi'nden resim alanında lisans derecesine ve Tarbiat Modarres Üniversitesi'nden grafik alanında yüksek lisans derecesine ek olarak, Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı'ndan doktoraya eşdeğer birinci sınıf derece almıştır.

Keyhan Karikatür Dergisi, İran Cartoon House ve İran Karikatür Dergisi gibi uzun yıllardır kilit pozisyonlarda bulunan Tabatabi, şu anda İran Karikatür Sitesini ve Sanat Havzası’nda Uluslararası Karikatür Merkezi'ni yönetiyor.

Ayrıca Pennsylvania World Comics Dergisi'nin Asya bölümünün sekreteri ve Amerikan Orta Asya Çizgi Roman ve Animasyon Derneği Uluslararası Komitesi üyesi ve Asya-Pasifik Animasyon ve Çizgi Roman Derneği (Apaca) gibi önemli dergilerde görev yapmaktadır.

Masoud Shojaei Tabatabai, Türkiye, Küba, Çin, Yunanistan, Suriye, Brezilya, Sırbistan, Hindistan, Makedonya ve İtalya gibi çeşitli ülkelerde 50'den fazla uluslararası çizgi film festivalinde önde gelen jüri üyelerinden biri olarak görev yapmış ve bu etkinliklerin kalitesinin iyileştirilmesinde önemli rol oynamıştır.

Özellikle Türk karikatür yarışmalarında aktif olarak yer alan sanatçı Aydın Doğan, Nasrettin Hoca ve İzmir festivallerine jüri olarak katılmıştır. Bu yoğun faaliyetler, onun Türk sanat camiasındaki önemli konumuna işaret etmektedir. Ayrıca yedi dönem Tahran Uluslararası Karikatür Bienali'nin sekreterliğini yapmıştır.

Sanatçının eserleri, Sırbistan’daki savaş karşıtı yarışmanın büyük ödülü, Abrar Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ikincilik ödülü, Suriye Uluslararası Karikatür Yarışması Birincilik Ödülü ve Türkiye'deki Aydın Doğan yarışmasının üçüncülük ödülü de dahil olmak üzere çeşitli yerel ve uluslararası festivallerde sayısız ödül kazanmıştır. Sanatsal etkinliklere ek olarak Tabatabai, İran Fecr Uluslararası Sanat Festivali'nden Görsel Sanatlar Madalyonu ve Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı'ndan İran Onurlular Madalyonunu almayı başarmıştır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.