İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Sarıçam Horasan Erenleri Derneği'nden Aşura etkinliği

Sarıçam Horasan Erenleri Derneği'nden Aşura etkinliği
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( S.A.V)’din torunu Hz. Hüseyin (R.A) ‘in şehit edildiği Muharrem Ayının 10. günü nedeniyle Sarıçam Horasan Erenleri Cem Evi Derneği tarafından Aşure günü  düzenlendi.

Sarıçam Horasan Erenleri Cem Evi Derneği Başkanı Çiçek Toprakezer, Yönetim Kurulu Üyeleri Selver Kaplan, Akın Toprakezer, Duygu Dalgınlar’ın ev sahipliğinde yapılan Aşure günü Yüreğir Kültür Merkezinde düzenlendi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ  KATILDI

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in yoğun programı nedeniyle katılamadığı Aşure günü etkinliğine; Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, Memleket Partisi  Adana İl Başkanı Nevzat Toplukafa, Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, Vatan Partisi Adana İl Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik, Vatan Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kaymaz, Vatan Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Vahdet Şimşek, Karakeçililer Derneği Başkanı Eyüp Tokmak, Cumhuriyet Kadınları Çukurova Şube Başkanı Banu Karahan, Anayurt Derneği Başkanı Ayşe Soylu  başta olmak üzere çok sayıda vatandaş davetli katıldı.

“AŞURE GÜNÜ PAYLAŞMANIN, DAYANIŞMANIN, BİRLİKTELİĞİN SİMGESİDİR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi sonrasında Sarıçam Horasan Erenleri Cem Evi Derneği Başkanı Çiçek Toprakezer, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Başkan Toprakezer, Muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ifadesi olduğunu söyledi.

“KERBELA’YI DOĞRU OKUMALI, DOĞRU ANLAMALI; BU HADİSEDEN İBRETLER ÇIKARMALIYIZ”

Daha sonra kürsüye gelen Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin konuşmasında Muharrem Ayı ve Aşure gününün önemine değindi.

Muharrem Ayında 1343 yıl önce meydana gelen Kerbela vakasının İslam dünyasında çok derin yaralar açtığını söyleyen Başkan Şahin, Kerbela’da Hz. Muhammed (S.A.V) torunu Hz. Hüseyin (R.A) ve beraberindeki kafileye Fırat nehrinden bir damla su verilmediğine dikkat çeken Mehmet Şimşek,“Müslümanların hafızalarında asırlardır silinmez izler bırakan Kerbela Vakasının yaşandığı hüzünlü ayın onuncu günü vardır. Hz. Muhammed'in vefatının üzerinden henüz kırk yıl bile geçmeden dünyevi çıkarlar ve siyasi ihtiraslar uğruna sevgili Peygamberimizin mübarek ailesinin temsilcisi olan Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt'ten 70'den fazla masum günlerce süren baskı, şiddet, açlık ve susuzluktan sonra hunharca katledilmişlerdir. Muharrem ayının onuncu gününde Kerbela'da yaşanan bu dram elbette birimizin, bazımızın değil; millet olarak hepimizin ortak acısı, ortak hüznü, ortak kederidir. Onlara bu zulmü yapanlar insanlığın ortak vicdanında mahkûm olmuşlardır. Asırlardır sevgili Peygamberi ve Ehlibeytinin sevgisi etrafında kenetlenen milletimiz, Ehlibeyt'in çektiği bu acıyı onca zaman geçmesine rağmen yüreğinin en derininde hmektedir. İçinde bulunduğumuz bu günlerin amacı da bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli insanlık ve Müslümanlık değerlerini sorgulamaktır. Kerbela’yı doğru okumalı, doğru anlamalı; onu tarihte yasanmış bir kıssaya, bir mitolojiye dönüştürmeden bu hadiseden ibretler çıkarmalıyız. Bu ayda ehlibeytçe yaşamalı, sevgi ve muhabbeti devşirmeli, bu ayın konumunu farklı bir boyuta taşımalıyız.” dedi.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin konuşmasının ardından aşure duası verdi.

Konuklara aşure ikramı sonrasında program sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!