İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Şahin: İran’ın emperyalizme karşı verdiği mücadele takdire şayandır


Şahin: İran’ın emperyalizme karşı verdiği mücadele takdire şayandır
İran İslam Devrimi'nin 45’inci yıl dönümü ve İran Milli Günü dolayısıyla Ankara’da kutlama töreni düzenlendi. İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollahzadeh’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetlinin yanında Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı A. Eren Yıldız da katıldı.

İran İslam Devrimi’nin 45’inci yıl dönümü Ankara’da İran Büyükelçiliği tarafndan verilen bir resepsiyon ile kutlandı.

Resepsiyonda Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim da Yumaklı Türk-İran ilişkilerine dair bir konuşma yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan resepsiyonda iki ülkenin milli marşı okundu.

HABİBOLLAHZADEH: TÜRKİYE VE İRAN İŞBİRLİĞİ EŞSİZ BİR ÖRNEKTİR

Milli marşların okunmasının ardından kürsüye gelen İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollahzadeh, sözlerine Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için rahmet dileyerek başladı.

Büyükelçi Habibollahzadeh, Türkiye ile olan iş birliklerini geliştirmenin İran’ın dış politikasında bir öncelik olduğunu belirterek, “İran ve Türkiye stratejik konumu, büyük kapasiteleri ve insan kaynaklarına sahip olmakla her iki ülkede ve bölgede refah, kalkınma ve barışa katkı sağlayabilir. İran, Türkiyenin doğuya açılan kapısı, Türkiye ise İranın batıya açılan kapısıdır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin 24 Ocak'ta yaptığı Ankara ziyaretini anımsatan Habibullahzadeh, yapıcı görüşmelerde bulunulduğunu, önemli anlaşmalara ve mutabakat metinlerine imza atıldığını anlattı.

Filistin meselesi ve Gazze’de yaşananların büyük endişe yarattığını belirten Habibullahzadeh, şunları kaydetti:

Her iki ülke, bu konuda ortak görüşe sahiptir. Gazze’deki Filistin halkı, hala İsrail rejiminin barbarca saldırıları ve bombalar altında can veriyor. Bilinen bazı ülkelerin ve uluslararası kuruluşların, bu cinayetlerin durdurulması için eylemde bulunmaması ve yetersiz kalması oldukça üzücü ve rahatsız edicidir.

Habibollahzadeh, ayrıca İran ve Türkiye’nin; enerji, tarım, bilim ve teknoloji, serbest ticaret, turizm ve terörle mücadele konularında yürüttüğü iş birliklerine değinerek bunların eşsiz birer örnek olduğunu vuguladı.

Habibullahzadeh, sözlerini “Yaşasın İran, Yaşasın Türkiye” diyerek tamamladı.

YUMAKLI: HEDEFİMİZ İKİLİ TİCARETİ 30 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK

Büyükelçi Habibollahzadeh’nin ardından kürsüye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuşmasında İran’ın derin kültürel mirası ve güçlü devlet geleneği ile tarih boyunca çevresinde önemli rol oynadığını vurgulayarak, İran’ın günümüzde sahip olduğu geniş kaynaklar ve stratejik konumuyla bölge siyasetinde önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Gazze’deki duruma da değinen Bakan Yumaklı, “Türk ve İranlı liderler arasındaki yakın koordinasyon ve yoğun temaslar, Filistinli kardeşlerimize karşı devam eden mezalimin önlenmesi ve bölgemizdeki istikrarın sağlanması çabaları bakımından önemlidir.” ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ayrıca, Türkiye ve İran’ın önemli ekonomik ortaklar olduğunu ve ikili ticaret hedefinin 30 milyar dolar olduğunu dile getirdi.

ŞAHİN: İRANIN EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELESİ TAKDİRE ŞAYANDIR

İran İslam Devrimi’nin 45’inci yıl dönümü ve İran Milli Günü için verilen resepsiyona Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu adına Genel Başkanı Mehmet Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı A. Eren Yıldız da katıldı.

Resepsiyonda İran ile Türkiye arasındaki tarihsel dostluğun karşılıklı olarak vurgulanmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Horasan Erenleri Genel Başkanı Mehmet Şahin, “İran İslam Cumhuriyetinin emperyalizme karşı verdiği mücadele takdire şayandır, İran İslam Devriminin 45inci yıl dönümü ve İran Milli Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!