İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

PSAKD Başkanı Erçe, aydınlatma ödemesi aldıklarını inkar etti!


PSAKD Başkanı Erçe, aydınlatma ödemesi aldıklarını inkar etti!
Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Cuma Erçe, şubelerinin Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’ndan elektrik giderleri için ödeme aldığını inkar etmek için enteresan bir yola baş vurdu. Erçe’ye göre, elektrik giderleri ödemeleri şubeleri başvurmadığı halde ödeniyormuş!

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın bir süre önce kamuoyu ile paylaştığı elektrik giderleri için ödeme alan cemevleri sayısı bilgisi, inkârcı cephede büyük bir moral bozukluğuna yol açtı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na daha kurulmadan ve çalışma şartları ve görev alanı dahi bilinmezken karşı çıkan “inkarcı cephe”nin üyelerinden Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri şubelerinin yarıya yakın kısmının elektrik giderlerinin ödenmesi için başvuruda bulunduğu ve halen ödeme aldıklarının ortaya çıkması üzerine, kendi saflarından artan baskılara karşı genel başkan Cuma Erçe son derece yaratıcı bir gerekçe buldu!

Erçeye göre, başvuru yapmadıkları halde, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri şubelerinin elektrik giderleri Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından ödeniyor!

“BİZ ALMIYORUZ, ONLAR ÖDÜYOR”!

Erçe konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hiçbir şekilde müracaat etmediğimiz halde biz ödeyeceğiz denilmiş” dedi!

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın sadece ve ancak talep üzerine hizmet verebildiğini kimsenin bilemeyeceğini hesaplayan PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe,elektrik faturası gelmeyince durumdan şüphelendik” diyerek kamuoyunu yanıltmaya çalıştı.

Halbuki, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın resmi başvuru olmaksızın herhangi bir ödeme yapması mümkün değil.

Yıllarca memurluk yapmış olan Cuma Erçe’nin de bu durumu bilmemesi mümkün değil.

“ALMIYORUZ, AMA ALIYORSAK KAZANIMDIR”!

Devamla, “13 tane cemevimizin elektrik parası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenebilir ancak bu durum bizim yaptığımız bir başvuru değil” diyen PSAKD Genel Başkanı Erçe’nin açıklamasına “Biz elektrik faturaları konusunda dava açıp kazandık, eğer ortada bir kazanım varsa bu bizim kazanımımızdır” ifadelerini de eklediği gözlerden kaçmadı.

Erçe, kendisine baskı kuran inkarcı cephe içerisindeki dostlarına “biz istemedik, onlar verdi” derken, “alıyorsak da bu bizim kazanımımızdır” diyerek, durumu kabullendiğini zımnen de olsa açıklamış oldu.

PSAKD Genel Başkanı Erçe’nin ardından, “inkarcı cephe”nin diğer üyelerinin ne türden gerekçeler bulacakları merakla bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetmeliği, 20 Nisan’da Resmî Gazete’de yayımlanmıştı.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, aydınlatma giderini karşıladıkları toplam cemevi sayısının 730 olduğunu açıklamıştı.

Başkanlık tarafından yapılan açıklama ile, Alevi Kültür Dernekleri’nin (AKD) 35, Cem Vakfı’nın 24, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı’nın (HBVKV) 22, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) 13 cemevine aydınlatma desteği verildiğini kamuoyu tarafından öğrenilmişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!