İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Narlı Cemevi Başkanı Ortaş: Yanlış anlaşıldım!

Narlı Cemevi Başkanı Ortaş: Yanlış anlaşıldım!
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat hakkında deprem bağışları ile ilgili bir canlı yayında dile getirdiği iddiaların sosyal medyada büyük tepki yaratması üzerine, sitemizi arayarak açıklamalarda bulunan Narlı Cemevi Başkanı Tahir Ortaş, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD)'nin en faal şubelerinden olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin Narlı Şubesi başkanı Tahir Ortaş, önceki gün yayınladığımız konuşması ile ilgili olarak bize telefonla ulaştı ve konuşmalarının yanlış anlaşıldığını belirtti.

Haberimizde, kendisinin açıklamaları ile ilgili herhangi bir yorum olmamasına ve konuşmasının tek harfine dahi dokunmadan, olduğu gibi yayınlamış olmamıza rağmen, hem kamuoyunun bilgilenme hakkını gözeterek ve hem de insani nezaket gereği Narlı Cemevi Başkanı Tahir Ortaş’ın konuyla ilgili bize gönderdiği açıklamasını aynen yayınlıyoruz:

“Alevi Kültür Dernekleri Narlı Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir ORTAŞ Olarak; Sosyal Medya Üzerinde Sahada Büyük Yıkımdan Dolayı İletişim Eksikliği Ve Kopukluğundan Dolayı Kamuoyu İle Paylaşılan Konuşmalar Yanlış Anlaşılmıştır. Alevi Kültür Dernekleri Narlı Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir ORTAŞ AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ) yönetim kurulu toplantısına katılarak gerekli açıklamalar yapılmıştır ve AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konferedasyonu ) cemevimizin yıkılıp tekrar yapılmasıyla ilgili ellerinden gelen tüm desteği sunacaklarını beyan etmişlerdir. İlk günden beri bizleri alanda yalnız bırakmayan yanımızda olan AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ) ve bileşenlerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız iyi ki varsınız.”

NE OLMUŞTU?

Alevi Kültür Dernekleri şubesi olarak hizmet veren Narlı Cemevi Başkanı Tahir Ortaş, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu üyesi Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) yöneticisi İmam Şahin Doğan Hezer ve 6 ayrı kişiyle birlikte sosyal medya üzerinden açtığı bir canlı yayında, Narlı Cemevi Başkanı Tahir Ortaş ile Avrupa’da toplanan deprem bağışlarının akıbetini sormuş, ardından Ortaş’ın konuyla ilgili konuşması kesilerek sosyal medyada paylaşılmıştı.

Narlı Cemevi Başkanı Tahir Ortaş, kendilerine yapıldığı iddia edilen 5.000 Avro nakdi yardımın gerçek olmadığını ve Hüseyin Mat’ın cemevine gelip fotoğraf çektirip gittiğini öne sürerek şöyle demişti:

“Ben burada da söylüyorum. En büyük destekçimiz mahalli halk oldu. Alevi kurumları illa ki var. Ama gelip yerinde, nokta atışı tespit etmeye çalışan hiçbir kurum olmadı şimdiye kadar.

Hüseyin Mat gelip burada fotoğraf çekti. Şimdi onun yaygarası var. Ben üç dört günden beri onunla uğraşıyorum, Mehmet. Hüseyin Mat demiş ki, ben Narlı Cemevi’ne 5 bin Avro yardım yaptım. Bir kuruş yardım yapmadı. Bizim adımızı kullanıyor orada beyefendi. Onun hesabını ayrıca göreceğiz biz.

Bugün Almanya’dan yönetim kadrosu içerisindeki kadın arkadaşlar geldiler. Dedim ki, siz nasıl bir kurumsunuz? Ne kadar ufak bir kurumsunuz ki, biz burada size bağış makbuzu vermeden siz nasıl bize bağış yapıyormuşsunuz? Nerede sizin bağış makbuzunuz? Sorun bakalım, Hüseyin Mat’a, bizim bağış makbuzumuz neredeymiş? Gelip benim cebime zorla para mı sıkıştırmış, dedim? Kadın burada ağladı benim yanımda.

Böyle bir şey olabilir mi? Koskoca Alevi çatı kurumu, ondan sonra orada burada hava atıyor. Gelip fotoğraf çektirmekten başka bir iş yaptıkları yok. Demiş ki, biz Narlı Cemevi’ne, Pazarcık Cemevi’ne yardım yaptık. Böyle bir yalan olabilir mi, ya?

Ve sen bizim kurumlar adına, ben sadece bizim için söylemiyorum. Deprem bölgesinin Hatay da bizim, Adıyaman da bizim, Elbistan da bizim, Nurhak da bizim, biz sadece kendimiz için bir şey söylemiyoruz.

Bir de, ben kendisinden para talep etmedim. Buraya geldi beyefendi, dedim ki, bana Alevi gençleri yolla, bakın siz kendiniz de gördünüz, ben kendisinden bir şey talep etmiyorum. Sadece Alevi gençleri gelsin bize, gönüllü insanlara ihtiyacımız var. Ben bunu istedim kendisinden. Vay efendim, ben 5 bin Avrolar gönderdim. Ne makbuz var, ne ortada bir şey var. Elden mi verdin bu parayı, nasıl verdin yani? Böyle bir saçmalık olabilir mi?”

AABK’yı yakından izleyen bazı yorumcular, yaklaşan kurultay öncesinde örgüt içerisinde iktidar mücadelelerinin bir yansıması olarak değerlendirilen bu “bağış operasyon”unda Narlı Cemevi Başkanı Ortaş’ın açıklamalarının halen başkanlık görevini sürdüren Hüseyin Mat’ı itibarsızlaştırmak ve devirmek için kullanıldığını öne sürüyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!