İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

İnkarcılar 10 Aralık mitingine çağrı yaptı

İnkarcılar 10 Aralık mitingine çağrı yaptı
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD), Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Cem Vakfı, Anadolu Alevi Canlar Federasyonu'ndan oluşan inkarcılar koalisyonu, 10 Aralık’ta İstanbul’da “Laik Eğitim, İnsanca Yaşam, Demokratik Türkiye” mitingi düzenleyeceklerini medyaya birlikte duyurdular.

10 Aralık’ta İstanbul’da “Laik Eğitim, İnsanca Yaşam, Demokratik Türkiye” mitingi düzenleyeceğini duyuran inkarcılar cephesi, İstanbul’da bulunan Taksim Hill Otel’de basın ile bir araya geldi.

Medya ile buluşmanın Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD), Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Cem Vakfı, Anadolu Alevi Canlar Federasyonu tarafından ortak düzenlendiği açıklandı.

Kahvaltı da sunulan toplanyıya Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan yardımcısı İbrahim Karakaya, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Ağcal, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Aydın Deniz, Bahçelievler Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Emre Bektaş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İstanbul Eyüp Şube Eş Başkanı İmam Balsever katıldı.

İnkacılar cephesi adına açıklamayı yapan Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF) Genel Başkanı Mustafa Aslan, 10 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak mitinge yüksek katılım beklediklerini öne sürdü.

“İKTİDAR TÜM OKULLARI İMAM HATİPLERE ÇEVİRDİ”

İnkarcıların sözcüsü Aslan, “21 yıldır AKP iktidarı eğitim başta olmak üzere yeni politikalarla yaşamın her alanına müdahale ediyor. İnanç kimliklerinin yok sayıldığı ve tek tip bir dini eğitimin yaşamın her alanına girdiği bir süreçte laik ve bilimsel eğitimin ne kadar önemli olduğunu söylüyoruz. AKP iktidarı tüm okulları neredeyse imam hatiplere çevirdi. Alevi kurumları ‘zorunlu din dersleri kaldırılsın’ derken seçmeli zorunlu din dersleri geldi. Anaokullarında dahi din dersi zorunlu hale geldi. Eğitimin tümü dini referanslarla veriliyor” sözleri ile ülkenin din devletine doğru sürüklendiğini iddia etti.

“10 ARALIK MİTİNGİNE YÜKSEK KATILIM BEKLİYORUZ”

İnkarcıların sözcüsü Aslan, eşit yurttaşlık çağrısını yinelediği açıklamasında, 10 Aralık’ta Kadıköy’de yapılacak mitinge yüksek katılım beklediklerini ifade etti.

Hepimiz eşit yurttaş olarak bu topraklarda yaşamak istiyoruz. Anadilini kullanamayan Kürtlerle, yoksullarla, Aleviler olarak eşit yurttaş olarak yaşamak istiyoruz. ‘Bu ülkede ben nefes almak istiyorum’ diyen herkesi mitingimize bekliyoruz.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandıran Aslan, Alevî inanç toplumunun hak mücadelesini Kürtçülük siyasetiyle eşitledi.

Basınla buluşma toplantısında PKK teröristlerinin resimlerini şubelerinde ve genel kurullarında asan DAD ile birlikte miting düzenleyicileri arasında yer alan Cem Vakfı'nı Genel Başkan Prof. Dr. İzzettin Doğan adına, vekili Hasan Sezgin temsil etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!