İstanbul
02 Temmuz, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

İnkârcı Öker: Alevi kuruluşların yöneticileri şahsiyetsiz!


İnkârcı Öker: Alevi kuruluşların yöneticileri şahsiyetsiz!
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulmasına karşı çıkan inkârcı cephe birbirine girdi! Takiyyeci Turgut Öker, katıldığı bir televizyon programında dağılma aşamasına gelen inkârcı cephe içerisinde devlet karşıtlığını terk eden Alevi kuruluşların yöneticilerine hakaret ederek, onları "şahsiyetsiz" olarak tanımladı.Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'ndan hizmet alan Alevi Bektaşi kuruluşların sayısı her geçen gün artarken, kurulma aşamasında karşı çıkan inkârcı cephe de dağılmaya başladı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulmasına karşı çıkan inkârcı cephe birbirine girdi! Takiyyeci Turgut Öker, katıldığı bir televizyon programında dağılma aşamasına gelen inkârcı cephe içerisinde devlet karşıtlığını terk eden Alevi kuruluşların yöneticilerine hakaret ederek, onları "şahsiyetsiz" olarak tanımladı.
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'ndan hizmet alan Alevi Bektaşi kuruluşların sayısı her geçen gün artarken, kurulma aşamasında karşı çıkan inkârcı cephe de dağılmaya başladı.


Daha kuruluş kararnamesi bile çıkmamışken, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nı "asimilasyon merkezi" olarak tekfir ederek Alevi Bektaşilere yönelik yasal statü arayışlarını baltalamak isteyen inkârcı cephe, görüşmelere katılan Alevi Bektaşi inanç önderleri ve yöneticileri de "Yezit'in yağlı pilavına kaşık sallayanlar" olarak tanımlayıp hakaret ederek sindirmek istemişti.

HAKARET VE SİNDİRMEYE RAĞMEN ALEVİ BEKTAŞİLER HİZMET ALIYOR!

Tamamen rızalık temelinde, talebe bağlı hizmet vermek üzere kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile temas kuran cemevlerinin sayısı hızla arttıkça, kara propaganda ve sindirme politikalarının etkisiz kaldığını anlayan inkârcı cephe içerisinde sorgulama başladı.

Çok sayıda şube başkanları ve yöneticileri PKK ve diğer yasadışı terörist odaklarla irtibatlı oldukları gerekçesiyle mahkum edilen Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri başta olmak üzere, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu üyesi cemevleri genel merkez yöneticilerinin baskılarına boyun eğmeyerek, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'ndan hizmet almak amacıyla başvuru yapmaya başladı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından kısa bir süre önce açıklanan aydınlatma giderleri ödemeleri ile ilgili istatistikler inkârcı cephenin hezimetini açıkça ortaya koyuyordu. Kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre, inkârcı cephenin şubelerinin yaklaşık yarısı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'ndan hizmet almaya başlamıştı!
Tamamen rızalık temelinde ve talebe göre hizmet veren Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'ndan randevu almak için yarışa giren inkârcı cephenin sözde liderleri Alevi Bektaşiler arasında küçük bir azınlık olan İslâm düşmanı kesimleri de paniğe sevk etti.

ÜÇ İTİBARSIZ ALEVİLERE SAVAŞ AÇTI!

Son olarak, Fesli Kadir'in müritlerinin Alevi Bektaşi düşmanı makalelerini yayınlayarak gündeme gelen "operasyon medyası" tarafından düzenlenen bir televizyon programında terör örgütü PKK iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatma talebiyle dava açılan HDP eski milletvekili Ali Kenanoğlu, yine aynı partinin milletvekili adayı olan ve tüm çağrı ve tepkilere rağmen AABK Onursal Başkanı unvanını kullanmaya devam eden sabık Turgut Öker ile sosyal medyada sarhoşken açtığı canlı yayınlarda ettiği küfürlerle meşhur, sahte Deniz Gezmiş günlükleri yazarı Ali Yıldırım biraraya geldiler.

Alevi Bektaşi toplumu nezdinde birbirinden itibarsız bu üç ismin kabul ettikleri ortak endişeleri ise, tamamen rızalık temelinde ve talebe göre hizmet veren Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın toplumda geniş kabul görmesi gerçeği oldu.

KENANOĞLU: ALEVİLER TALEPLERİNİ İNANÇ İLE SINIRLAMASIN!

Ali Kenanoğlu'na göre Alevi Bektaşilerin talepleri inanç hizmetleri ile sınırlandırılamazdı! Çerçevesini çizemediği "demokratik taleplerin" Alevi Bektaşiler açısından ne anlam ifade ettiğini programın sonuna kadar açıklamayan Kenanoğlu, devletten hizmet almanın kendisini asimilasyon olarak tanımlıyordu.

SAHTE GÜNLÜK YAZARI YILDIRIM'DAN KOMPLO TEORİLERİ

Ateist olduğunu hiçbir zaman saklamayan ama Alevi Bektaşilere akıl verme yarışından da kopmayan, sahte Deniz Gezmiş günlükleri yazarı Ali Yıldırım ise, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kuruluşunu ve amaçlarını komplo teorileri ile açıklama yoluna gitti.

ÖKER'E GÖRE ALEVİ KURULUŞLARI ŞAHSİYETSİZ!

AABK genel merkezinin talebine ve kamuoyuna açıklanan çağrısına kulak tıkayarak "onursal başkan" unvanını kullanmaya devam eden takiyyeci Turgut Öker ise, doğrudan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'ndan hizmet alan kuruluşların yöneticilerine hakaret etmeyi tercih etti. Öker'e göre, hizmet alan yöneticiler "şahsiyetsiz' idi!

İNKÂRCI CEPHE HAKARETE SESSİZ!

AKD, PSAKD, HBAKV, ADFE ve ABF yöneticilerinin Öker'in hakaretine nasıl cevap verecekleri bilinmiyor. Hükumetin Alevi Bektaşi cemevlerini yasal bir çerçevede meşrulaştırarak, inanç hizmetlerinin destekleyeceği Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurmasına başından itibaren karşı çıkan ve önce görüşmelere katılanlara, sonra da hizmet talebinde bulunanlara en ağır hakaretleri yapan bu kurumların genel merkez yöneticilerinin başarısız kalarak kendi kuruluşlarının kontrolünü kaybettikleri anlaşılıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!