İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

İBB konserlerinde neden hep aynı 5 kişi sahne alıyor?

İBB konserlerinde neden hep aynı 5 kişi sahne alıyor?
Bir grup müzisyen, İBB’de konserlerin sürekli Arif Sağ, Tolga Sağ, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan ve Muharrem Temiz’den oluşan 5 kişilik gruba verilmesini protesto etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), konserleri sadece Arif Sağ, Tolga Sağ, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan ve Muharrem Temiz’den oluşan 5 isme vermesine tepki gösteren müzisyenler, ortak bir bildiri hazırladı.

Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını yaptığı İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasının önünde bir araya gelen müzisyenler, sazlarına yapıştırdıkları siyah bantla çarpı işareti ile protestolarını dile getirdiler.

Müzisyenler, “Sanat kimsenin tekelinde değil”, “Hakkımızı, vergilerimizi bir avuç zümre ile paylaşanları kınıyoruz”, “Adalet İBB'nin neresinde” pankartları taşıdıkları görüldü.

Aynı isimlerin neredeyse bütün etkinliklerde İBB’nin ’kadrolu’ sanatçısıymış gibi yer almasına tepki gösteren müzisyenlerin hazırladığı ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Özelikle kentimizdeki kültürel dokuya dair temel sorumluluk sahibi olan İBB, kentin tüm paydaşlarının kültürel zenginliğini faaliyet süresi boyunca adil bir şekilde temsil edecek bir anlayışı hayata geçirememiştir. Yapılan kimi etkinlikler ne yazık ki hakim kültür anlayışının dışına çıkamadığı gibi etkinliklerde yer alan sanatçılar da yine adil bir biçimde belirlenmemiştir. İstanbul’da yaşayan onlarca sanatçı arkadaşımız pandemi sürecinden itibaren uzun zamandır yaşama tutunmaya çalışırken ne yazık ki son Serçeşme etkinliği dahil bir çok etkinliklerden gözardı edilmişler, etkinliklerde belirli bir çevre dışında neredeyse hiçbir sanatçıya yer verilmemiştir.”

“Yıllardır sanata emek veren, üreten tüm sanatçılar olarak, iBB’yi şimdiye kadarki kültür-sanat politikalarındaki kapsayıcı olmayan ve adalet duygusundan yoksun pratiğinden derhal vazgeçmesi konusunda uyarıyoruz. Kentimizde çağın ve toplumun ihtiyaçlarına cevap olabilecek, kültürel dokuyu ve tüm zenginlikleri gözeten, gençlerin gelişimine katkı sunabilecek, rahat, ulaşılabilir ve adil bir șekilde tüm sanatçıları kapsayan planlamalarla kültür-sanat politikalarının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Bu kentte yaşayan kültür-sanat emekçileri ve bu faaliyetlerin özneleri olarak, kültür-sanat politikalarının belirlendiği tartışmalarda ve kurullarda olmamız gerektiğini talep ediyoruz.”

Açıklamanın ardından Aşık Sinem Bacı, “Uyu deme” eserini söyledi, daha sonra grup dağıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!