İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Hüseyin Mat yine mat oldu!

Hüseyin Mat yine mat oldu!
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Hüseyin Mat gaflarına bir yenisini ekledi. AABK adına Hacıbektaş Belediyesi’nin düzenlediği toplantıya katılan temsilcisi T.C. Kültür Bakanlığı ve Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile birlikte Hacıbektaş Anma Etkinliklerini düzenlemek üzere tutanağı imzalarken, kendisi sosyal medya hesabından Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı tanımıyoruz, paylaşımı yaptı!

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Hüseyin Mat gün geçmiyor ki, kendisiyle çelişen bir pot kırmasın.

Çevresindeki kişiler artık kanıksamış olsa da, Mat’ın kırdığı potlar başına bela olmaya devam ediyor.

AABK Genel Başkanı Mat’ın son yaptığı gaf ise, artık kendi boyunu da aşacak ölçekte.

Hacıbektaş Belediyesi 2024 yılında yapılacak Hacı Bektaş Anma Etkinlikleri konusunda görüşmek üzere çeşitli Alevi kuruluşlarını bir toplantıya davet etmişti.

Toplantı sonunda üzerinde mutabık kalınan metine göre,

1. Anma etkinlikleri 1984 yılından bu güne kadar yapıldığı gibi Hacıbektaş Belediyesi Başkanlığı ve bu mutabakatta imzası olan Alevi Kurumları ile ortaklaşarak ve Kültür Bakanlığı katkıları ile yapılacak.

2. Bu mutabakatta imzası bulunan kurumların birer temsilcisi ile birlikte bir Danışma Kurulu oluşturulacak ve program bu danışma kurulu tarafından belirlenecektir.

3. Anma etkinlikleri için Kültür Bakanlığı ile Bakanlık bünyesinde görüşmeler bu komite tarafından yapılacaktır.

4. Bu toplantıda alınan kararlar, 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile yapılacak toplantıya katılacak olan AVF, Cem Vakfı, Karacaahmet Sultn Dergahı ve Hacıbektaş Belediye Başkanlığı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına bildirilecektir.”

Bu metin, toplantıya katılan AABK temcilcisi tarafından da imzalandı ve saat 16:47’de belediyenin sosyal medya hesabından yayınlandı. Ancak, AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat saatler sonra, 21:08’de kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu kez “Alevi Bektaşi Kültür Cemevi Başkanlığı'nı tanımadık ve tanımayacağız...” diyordu!

HANGİSİ DOĞRU HÜSEYİN?

Anlaşılan, Hacıbektaş Belediyesi’nin düzenlediği toplantıdan paylaşım üzerine haberdar olan bazıları Alevi-Bektaşi Kütür ve Cemevi Başkanlığı ile yapılacağı mutabakata bağlanan etkinlikler nedeniyle Hüseyin Mat’ı soru yağmuruna tutmuş olmalıydı!

Kimilerine göre, AABK Genel Başkanı Mat ise, Hacıbektaş Belediyesi aracılığı ile ortak etkinlikler yapılmasının toplantıya katılan tüm temsilcilerin ortak mutabakatı ile karar altına alınmış olmasını gizleyemeyeceği için, kendi sosyal medya hesabından tepkileri dindirmeye yönelik bir paylaşım yapmıştı!

Konu hakkında görüşlerine baş vurduğumuz AABF çevresinden bazı yöneticiler ise, tam tersi görüşteydi. Onlar, Hüseyin Mat’ın bu tutumunu “ikili oynamak” olarak tanımlıyorlardı.

Yine aynı çevrelerin görüşüne göre, AABK eğer tepkiler cılız kalırsa Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile birlikte düzenlenecek Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliklerine katılacak, sert tepkiler gelirse de, toplantıya katılan temsilci kurban verilebilirdi!

Bu görüşü savunanların hepsinin ortaklaşa örnek gösterdiği ismin Cafer Kaplan olduğunu da belirtmeden geçmeyelim!

YAĞMUR NEREYE YAĞARSA, TARLAYI ORAYA TAŞIR!

Uzun yıllar T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği ve sorunsuz düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri önceki belediye başkanı Yoldaş Altıok’un AABK çevrelerinin şantajlarına boyun eğmesi yüzünden bölünmüştü.

2023 yılında açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ikili yapıya izin vermeyeceklerini, 2024 itibariyle etkinliklerin birlikte düzenleneceğini haber vermişti.

Alevi Bektaşi kuruluşların büyük çoğunluğu da etkinliklerin birlikte yapılmasından yana. Ancak, Alevi Bektaşi toplumuna kazanım elde etmek değil, kişisel siyasi hesaplarla ikilik çıkaran bazı örgütlerin birlik ve beraberlik oluşmasından rahatsızlık duyarak sabote etmeye kalkışması sürpriz olmayacak.

AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat da, temsilcisini birlik ve beraberlik sağlanacak toplantıya gönderirken, kendisi sosyal medya hesabından aksi yönde açıklama yaparak ikili oynadığını, eğilime göre hareket edeceğini göstermiş oldu.

AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat’ın hangisini seçeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!