İstanbul
02 Temmuz, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Horasan Erenleri dergisi satışa sunuldu!


Horasan Erenleri dergisi satışa sunuldu!
Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu tarafından yayınlanacağı duyurulan Horasan Erenleri dergisinin ilk sayısı satışa sunuldu.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu yeni bir dergi yayınlamaya başladı.

Horasan Erenleri adı verilen derginin satışa sunulduğu duyuruldu.

Horasan Erenleri dergisinin ilk sayısında Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı dergiyi çıkarma amaçlarını anlatıyor.

Derginin kapak konusu ise, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu tarafından Hacıbektaş ilçesinde yaptırılan dergahın temel atma töreni.

Haberde, temel atma törenine katılan ve mesaj gönderen siyasetçilere yer verilmiş. Ayrıca, dergahın inşaatı ve işlevi hakkında da geniş bilgi yer alıyor.

Prof. Dr. Hacali Necefoğlu'nun "Türk Sanatında Hz. Ali Desenleri" başlıklı makalesi geniş Türk coğrafyasında Hz. Ali'nin sanata izdüşümünü inceliyor.

Daha sonra, Ali Rıza Özkan imzalı "Osmanlı Padişahları Hangi Tarikatlara Bağlıydı" başlıklı makale, yaygın kanaatin aksine, Osmanlı padişahlarının iki örnek dışında, silsilelerini Hz. Ali'ye bağlaya tarikatlara mensup olduklarını gösteriyor

2011 yılında yayınlanan Alevi Çalıştayları Nihai Raporu'nun "yol hafızamızı diri tutmak adına" yeniden yayınlandığı belirtilirken, hemen ardından Mehmet Şahin'in "Aleviliğin Temel Kuralları" başlıklı makalesine yer verilmiş.

Fazlı Köksal'ın "Ali'yi Sevmek Alevilikse..." başlıklı makalesi ise, Sünni bakış açısı ile Alevilerle temas kurma yönünde bir çaba.

Bektaşi Babası Şakir Keçeli'nin "Bektaşilik / Alevilik ve Ulusal Sorun" başlıklı makalesinde ise, Anadolu'da Alevi Bektaşi zümrelerin kültürel özellikleri ve bunun inanca yansıması ele alınmış.

Ali Celalettin Ulusoy'un "Din, Bilim ve Sosyal Açıdan Hacı Bektaş Veli" başlıklı makalesi, Hünkâr'ı çağdaş bir anlayışla yeniden yorumlama çabası olarak değerlendirilebilir.

İbrahim Afatoğlu ise, "Horasan Erenleri, Türk İslamı ve Anadolu İskanı" başlıklı makalesinde, Anadolu'nun Türk yurdu haline gelmesinde yaşanan aşamaları ele alıyor.

Dr. İsmail Kaygusuz'un "İmam Ali'nin Bilimsel Kişiliği" makalesi, Alevilerin inançlarına nispet ettikleri Hz. Ali'nin düşünce dünyasını ve bilimle ilişkilerini değerlendiriyor.

Şeyh Ede Bali'nin nasihatlarının da yayınlandığı Horasan Erenleri dergisinin haberler bölümünde ise, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve Yanyatır Ocağı dedesi Mehmet Şahin'in katıldığı Hüseyin Gazi Dergahı'nda düzenlenen Hızır Cemi verilmiş.

Dr. Eren Öztürk'ün "Türkülerde Hekimlik" makalesinin ardından ise, Anıl Eren Yıldız'ın "Horasan Erenlerinin Kutlu Bayramı: Nevruz" makalesi geliyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile Yakup Aslan'ın röportajlarının ardından, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu tarafından 2023 Temmuz ayında düzenlenen "Erenlerin Horasan'ına Sefer" etkinliği hakkında yine Yakup Aslan tarafından kelimelere dökülen bir değerlendirme Horasan Erenleri dergisinin son makalesi olmuş.

HORASAN ERENLERİ DERGİSİ NASIL EDİNİLECEK?

Derginin ilk sayısını Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu genel merkezi üzerinden edinmek mümkün olacak.

Horasan Erenleri dergisinin gazete bayilerinde satışa sunulması da amaçlar arasında. Horasan Erenleri dergisini edinmek için Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu e-posta adresine yazmak gerekiyor: [email protected]

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!