İstanbul
02 Temmuz, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Fitneci site ile tarikatçı profesör Alevilere karşı el ele!


Fitneci site ile tarikatçı profesör Alevilere karşı el ele!
Alevi Bektaşi inanç toplumu içerisinde fitne yayarak, toplumu birbirine düşürmek üzere yayın yapan haber sitesi, Fesli Kadir hayranı, tarikatçı, FETÖ darbesine verdiği destek yüzünden Türkiye ile ilişkileri gerginleşen Birleşik Arap Emirlikleri'ni desteklediği için Türkiye ve Daily Sabah gazetelerindeki köşe yazarlığına son verilmiş olan Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci'nin Alevileri tarihte Hristiyan bir mezhep olarak bilinen Pavlikanlara bağlayan makalesini manşete taşıyarak yayınladı.

Alevi Bektaşiler arasında fitne yaratmakla ünlü site, bu kez kışkırtma yapmak için Fesli Kadir hayranı tarikatçının yazısını paylaştı.

Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, Osmanlı hukuku konusunda çalışmaları ile tanınıyor. Halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ekinci, uzun süre Türkiye ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştı.

Ekinci sıkı bir Fesli Kadir hayranı. 13 Eylül 2017 tarihinde Fesli Kadir’in resmi video kanalın kendisi ile yapılan 2 dakika 6 saniyelik söyleşide Ekinci Kadir Mısıroğlu hakkında şöyle diyor:

Onun yaptıklarını yapamam. Şimdi de yapamam. Pek çok yakın tarihle alakalı çözemediğim hususları ben kendisiyle görüşerek ve kitaplarını okuyarak çözdüm. Ondan dolayı da ona minnettarım. Yani onun duruşu… ilim adamlığı kariyerimizde bize yön verdi.

FETÖ DARBESİNİ DESTEKLEYEN BAE İLE BAĞLANTILI

Ekinci, 2017 yılında, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Türkiye’ye yönelik paylaşımlarını desteklediği için çalıştığı gazetelerle ilişkisi kesilmişti.

O dönemde BAE, FETÖ darbesini desteklemiş ve Türkiye ile gerilimli bir süreç başlamıştı. Türkiye ile ilişkileri bozulan BAE daha sonraki süreçte de organize suç örgütü lideri olarak hüküm giyen ve halen yargılanan Sedat Peker’i koruma altına almıştı.

TARİKATÇI EKİNCİ ALEVİLERİN KÖKENİNİ ARAŞTIRMIŞ!

Alevi Bektaşiler arasında fitne yaymak ile ünlü sitenin üzerine atlayıp manşete aldığı Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci’nin yazısı, Bizans kaynaklarında “Paulician”, İslam kaynaklarında Bayalika olarak tanımlanan ve 7. – 9. Yüzyıllarda Anadolu’nun doğusunda yaşayan Pavlikanlar hakkında.

Esas olarak, genel bilinen ansiklopedik bilgilerin nakline dayanan makalede ilginç olan nokta, tarikatçı akademisyenin Pavlikanlarla Alevi Bektaşiler ve Türk tarihi arasında irtibat kurması idi.

Ekinci’nin makalesinde konuyla ilgili bölüm şöyle:

Pavlikanların, Türk kültüründeki en mühim izi, Battal Gazi Destanı’dır. Arap tarihçisi Mesudi, Müslüman olup, Bizans’a karşı muharebe eden 10 kahramandan bahseder. İkisinin ismi Abdullah bin Battal ve Ömer bin Battal’dır. Pavlikanlar, bunları kiliselerinde resmetmiştir.

Burada ve Digenes Akritas’ın Bizans-Arap muharebelerine dair epik şiirde anlatılanlar, Battal Gazi Destanı ile benzer. Kimine göre Karbeas, bugün Ankara dışında bir tepede gömülü bulunan Hüseyin Gazi; Chrysocheirus da Battal Gazi’dir.

Bazıları, aynı coğrafyada yaşadığı ve bazı inançları benzediği gerekçesiyle Aleviliğin menşeini Pavlikanlara uzatır. Hatta Selçuklular zamanındaki Babai isyanını bile Pavlikanlarla irtibatlandırır.

Hiçbir bilimsel temele ve kanıta dayanmayan bu iddiayı Fesli Kadir hayranı Prof. Ekinci başkalarından alıp tekrar etse de, Alevi Bektaşiler arasında fitne yaymakla ünlü site için fırsat doğmuştu! Hemen yazıyı manşete taşıyarak paylaştılar. Ama, yazarın ismini ve sitesini ise, yazının en sonunda belirttiler.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANAMIYOR!

Fesli Kadir hayranı profesör için Alevi Bektaşiler zaten “rafızî”dir. Nitekim, Fesli Kadir hayranı profesör de bunu saklama ihtiyacı duymadan, yazısının devamında Alevilerden “heretik”, yani “sapkın bir azınlık” olarak söz ediyor. “Heretik” yoldan çıkan, herhangi bir akımın temel ilkelerine muhalefet eden azınlık gruplaşma ve tarikatlar için kullanılan sözde bir “bilimsel” kavram.

Fesli Kadir hayranı tarikatçı profesörün Sünni mezhepçi ve ayrımcı ön yargısı ile yazdığı makaleyi manşete taşıyarak Alevi Bektaşiler arasında yaymaya kalkışan fitneci site ve bu sitenin finansörleri ve koruyucuları bir kez daha açığa düştüler.

Bu siteyi koruyan ve finanse edenlerin Alevi Bektaşi inanç toplumunun düşmanı, Alevi Bektaşileri İslâm dışı gören Sünni mezhepçilerin piyonları olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

PAVLİKANLAR GERÇEĞİ NEDİR?

260 yılında Antakya’da Patrik olarak seçilen Paul, İsa ve Teslis anlayışına ters düşen fikirlerini sergilemesi sonucu, diğer doğu kiliseleri tarafından düşman ilan edildi.

Paul'e göre; “Baba, Oğul ve Kutsal Ruh diye üç farklı bir Tanrı anlayışı söz konusu olamaz. Sadece tek bir Allah vardır ve Kitab-ı Mukaddes onu Baba olarak adlandırmaktadır. Mesih ise Kutsal Ruh vasıtası ile Meryem’den doğmuş, tam ve mükemmel bir insandır. Onun Bakireden doğması Tanrı-İnsan olduğunu göstermez. O, saf bir beşerden başka bir şey değildir.” (Mehmet Çelik, Süryani Kilisesi Tarihi, 1997)

Aziz Corc’un kurduğu “Gregoryen Kilise” Anadolu’da Pavlikanları Hristiyanlık düşmanı ilan ederek tekfir etmişti. Kimi sözde araştırmacı yazarların Pir Sultan Abdal’ın aslında “Pir Slvyanus” olduğunu iddia ettiği kişi de, Aziz Paulus’un öğrencilerindendi ve daha 3. Yüzyılda yaşamış bir rahipti!

Kimi Bizans tarihçileri ise, Basil I (867-886) tarafından Pavlikanlarla görüşmek üzere gönderilen Sicilyalı Peter adlı bir din adamının ifadelerinden yola çıkılarak, Pavlikan itikadının Maniheist bir kadın tarafından yayıldığı öne sürülür. “Callicina adındaki bu kadının Paul ve John adında iki oğlu vardı. Callicina, görüşlerini benimsetmek üzere Samsat bölgesine oğlu Paul'u gönderdi ve bundan dolayı da bu mezhebe Paul taraftarları anlamında Paulicanizm adı verildi.” (Harry Magoulias, Byzantine Clıristianity, Detroit 1982, s. 56-59)

Pavlikanlar 870 yılında Bizans tarafından ortadan kaldırıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hayrettin Altuncevahir
    31-01-2024 18:26

    Cagimizda Aleviligi hedefinde saptirmak icin dis gyclerde aldiklari ekonomik desteklerila hizir pasalar cogultmaya calisiyorlar.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!