İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Etimesgut Belediyesi Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi törenle açıldı

Etimesgut Belediyesi Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi törenle açıldı
Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Töreni düzenleyen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in yanında MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Hünkâr Hacı Bektaş Veli evlatlarından Hüseyin Hürrem Ulusoy, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin Dede, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etimesgut Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Hacı Bektaş Veli evlatlarından Hüseyin Hürrem Ulusoy, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin Dede, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, açılış gülbangı Hünkâr Hacı Bektaş Veli evlatlarından Hüseyin Hürrem Ulusoy tarafından okundu.

MHP BELEDİYELERİ OSMANCIK, SALİHLİ VE GÖLBAŞI'NDA CEMEVİ YAPIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, yaptığı konuşmada, Etimesgut Belediyesi'ne teşekkür ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu'na cemevi yapılmak üzere Hacıbektaş ilçesinde bir arsa hibe ettiğini, buradaki cemevinin projesini de Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in yaptığını söyledi.

Yıldırım, belediyecilikte marka olmanın kolay olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Algıyla, sosyal medyayla, dedikoduyla belediyecilik olmaz. Belediyecilik eserle olur, eseri yaparsınız, ortaya koyarsınız, 'Bunu da ben yaptım' dersiniz. Ankara'yı çıkıp gezin, son 5 yılda neler yapılmış, neler yıkılmış; bir de Etimesgut'u gezin her yerde eser var. Bu eser belediyeciliğidir, üretken belediyeciliktir. Biz insanımızdan vazgeçmeyiz. Belediye başkanlarımıza 'İhtiyaç olan yerlerde cemevi yapılacak' dedik. Şu anda Osmancık, Manisa Salihli ve Gölbaşı'nda arsalar tahsis edildi, inşaatlar başladı."

ETİMESGUT İLÇESİNDE KİMSE İHMAL EDİLMEDİ

Etimesgut Belediye Başkanı Demirel de dertlerinin milletin birliği, kardeşliği ve ülkenin bekası olduğunu ifade ederek, görev süresinde birçok eseri Etimesgutlulara kazandırdığını, Türk Tarih Müzesi inşa ettiğini söyledi.

Demirel, toplumun her kesimine kucak açan ayrı bir sayfa açtıklarını belirterek, "Hiç kimseyi ihmal etmedik. Engelli ve aileleri için Türkiye'de tek, dünyaya örnek bir merkez inşa ettik. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılını hep birlikte kutladık. 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezini açtık." dedi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Özdemir, bu toprakların fertleri olarak değerlere, birlik ve beraberliğe sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

ALEVİLER TÜRK MİLLETİNİN SAYGIN BİR PARÇASIDIR

Kültür merkezleri ve cemevlerine katkısı olan herkese teşekkür eden Özdemir, "Alevilerin Türk tarihinin ve milletinin saygın bir parçası olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başkanlık olarak Alevi-Bektaşi toplumuna fayda sağlayacak tüm iş ve eylemlerde destekçi ve gayretçi olacağımızı vurgulamak istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Etimesgut Belediyesi Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi'nin açılışı yapıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ṣeyh Hamit Erten
    21-01-2024 22:44

    Türkiye cumhuriyetine ve tüm toplumlara faydalı HAK MUHAMMET ALİ üçlemesini gönlünde yasayıp yasatan üm canlara hayırlı ve birleṣtirici olsun.. Tüm toplulukların inançların barıṣ merkezi olsun.Ask ola

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!