İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Erfed Başkanı Şahin: Dirliğimize zarar vermeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz!

Erfed Başkanı Şahin: Dirliğimize zarar vermeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz!
Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, binlerce Alevi dedesinin yeni kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na karşı çıktığı şeklinde kurgulanan yalan haber üretilmesine sert tepki gösterdi. Şahin, "Birliğimize, bütünlüğümüze, dirliğimize zarar vermeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, birlikte iyileşeceğiz." dedi.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin'in açıklaması şöyle:

Saygıdeğer Canlar

Son günlerde bazı kişilerin sosyal medya hesaplarında aşağıdaki haberin paylaşılarak bilgi kirliliğine ve hükümetimizin aleviler için yaptığı yasal düzenlemeleri karalama faaliyetlerine hız verdiklerine tanık oluyoruz.

ANKARA VE ÇEVRESİ Alevi Dedelerine "Yeni kurulan Alevi Daire Başkanlığı, 1600 dede ve her dede (cemevi) kadrosu için de 4 görevli olmak üzere toplam 8000 kişi alınacak. sizden de uygun göreceğiniz dedelerin isimlerini bize vermenizi istiyoruz" diyen kurum temsilcilerinin getirdiği teklifin oybirliğiyle reddedilerek ”Bugüne kadar maaşla dedelik yapmadık; bundan böyle de yapmayacağız. Böyle bir talebimiz yoktur, olmayacak da. Maaşla dedelik yapılmaz, rızasız lokma yenilmez, maaş alan dede de dedelik yapamaz. Devletin parası kamunun parasıdır. Vergi inanç adına değil, kamunun ihtiyacı adına tahsil edilir. İnanç kamusal değil, bireyseldir. Kişinin özelidir. Devletin inanç adına bütçe ayırması, dağıtması yanlıştır. Dinin parayla alınıp satılmasına, ticarileşmesine, içinin boşalmasına, bir ticari sektör gibi bazı kişi ve çevrelerin zenginlik aracına dönüşmesine neden olmuştur. Bu uygulama yanlıştır, dine inanca maneviyata büyük zararlar vermiştir. Behemahal bu yanlıştan dönülmelidir.” dediler.

Öncelikle belirtelim ki yeni bir şeymiş gibi paylaşılan bu haber 26 Aralık 2022 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayınlandı. Aradan geçen süreye rağmen bazı çevrelerin tekrar ısıtıp önümüze koydukları temcit pilavına kaşık sallayan, sosyal medyada paylaşılan her şeyi araştırmadan düşünmeden üzerine balıklama atlayan canların düştükleri zavallı duruma şaşırıyoruz.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Kararnamesini ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair torba kanunu “Alevilik torbaya sığmaz“ diye gürültü koparanları bizler, bazı belediyelerden, bir dönem bazı kamu kurumlarından, Avrupa ve Soros vakıflarından aldıkları maaşlardan fonlardan ve kurumlarına astıkları teşekkür afişlerinden tanıyoruz.

Devlet aklının devreye girerek yeni kurulan başkanlık ve başkanı yeni atanmış hizmet binası açılmamış ve diğer kadrolar henüz atanmamış kurum hakkında olur olmaz bilgiler paylaşanların Alevilere fayda yerine zarar verdiğini bilmek zorundayız.

Yıllardır Alevilerin sorunlarının çözümü noktasında görüş belirtemeyen, insiyatif koyamayan, istemezükçü çevrelerin görüşlerine aklı selim Alevilerin itibar etmeyeceğini biliyoruz.

Kararnamenin özü itibariyle isteyen cemevlerinin elektrik ve doğal gaz giderlerinin, bakım onarım ve demirbaş giderlerinin karşılanması, isteyen dedelere kadro verilerek ücret ödenmesi, belediyelerden arsa tahsis edilmesi, cemevi uzmanları, zakir yetiştirmek gibi bir çok faaliyet yürütülecek.

30 yıldır cemevlerinin ve haklarımızın tanınması ile ilgili yapılan çalışmaların somutlaşmaya başlamasıyla Alevilik üzerinden siyaset yapanların ikbal peşinde koşanların kopardıkları gürültülerin Alevi kamuoyunda karşılığı yoktur.

Devlet kurumları bakidir yöneticiler geçicidir, eksiklikler giderilebilir.

Toplumsal birlik beraberliğe en fazla gereksinim duyduğumuz bu dönemde, cumhuriyet ve vatan düşmanı, içte ve dışta bölücü ve gerici kesimlere verilen mücadele ekseninde Aleviler için bir adım atılarak kurumsal bir yapı oluşturulmaya çalışılırken bazı eksiklikler ve uygulama hatalarına rağmen yapılan çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Alevileri ve inancımızı elinde oyuncak ve oy deposu zannedenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Son yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle yaralarımızı sarmaya çalışırken Birliğimize, bütünlüğümüze, dirliğimize zarar vermeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, birlikte iyileşeceğiz.

26.02.2023-Ankara Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Mehmet ŞAHİN

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!