İstanbul
02 Temmuz, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Erdoğan 19 Mayıs'ta gençlerle bir araya geldi

Erdoğan 19 Mayıs'ta gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençleri ve milli sporcuları Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Vahdettin Köşkü’nde düzenlenen programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk astronot Tuva Cihangir Atasever, Modern Pentatlon Sporcusu İlke Özyüksel Mihrioğlu ve milli sporcular katıldı.

"BU KIYMETLİ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYİ ONUR OLARAK GÖRÜYORUM"

Programda konuşan Tuva Cihangir Atasever "İnşa etmekte olduğumuz Türkiye Yüzyılı'nın ilk gençlik haftasında burada bulunmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutluyorum. Ülkemizin ikinci astronotu olarak Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan milli teknoloji hamlesi ve milli uzay programı kapsamında ülkemizi dünya çapında ve dahi dünyanın dışında da en iyi şekilde temsil etmek için var gücümle çalışıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin uzaydaki varlığını güçlendirmeyi ve bu gururu her bir vatandaşımızın yüreğinde yaşatmayı hedefliyorum. Cesareti, azmi ve başarıları ile adını tüm dünyaya duyurmuş Türk milletine karşı bu kıymetli sorumluluğu yerine getirmeyi bir onur olarak görüyorum. Türkiye’nin gücü, gençliği olarak yeni nesil teknolojiler üreten, tüm kritik alanlarda yetkinlik, bilgi ve söz sahibi olan, sürdürülebilir projelerle geleceğimizi sağlam temeller üzerinde inşa etme çabamızı, Teknofest kuşağı olarak her koşulda sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye Yüzyılı vizyonunu emanet ettiğiniz biz gençler, son devletimiz Türkiye Cumhuriyetimize güçlü bir şekilde sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramın tekrar tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum" dedi.

"ÜLKEMİ VE BAYRAĞIMI TEMSİL ETMEK BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR KAYNAĞI"

Modern Pentatlon Sporcusu İlke Özyüksel Mihrioğlu da programda bir konuşma yaptı. Mihrioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, sayın bakanım, sayın milletvekilimiz, değerli genç arkadaşlarım. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Türkiye Yüzyılı'nın ilk gençlik haftasında burada sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin spor ve sporcuya verdiği destek ve sağladığı imkanlarla bizler birçok farklı branşta başarılar elde ediyor ülkemizi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil etme şansı yakalıyoruz. Ben 18 yılı aşkın bir süredir 9 yaşından itibaren modern pentatlon yapıyorum. Yani yüzüyor, koşuyor, atış yapıyor, ata biniyor ve eskrim yapıyorum. Azim ve gayretle ülkemi en güzel şekilde temsil etmeye devam ediyorum. Zamanın koşullarına bağlı olarak ne için spor yaptığımız bazen duygularımıza, beklentimize ve hayallerimize göre değişebiliyor. Bir zamanlar kendim için, sağlığım için, hayallerim için spor yaparken şimdi Türk sporuna değer katmak ve birbirinden önemli başarıları ülkeme getirmek için mücadele ediyorum. Avrupa şampiyonalarında, dünya şampiyonalarında ve önümüzdeki olimpiyatlarda ülkemi ve bayrağımı temsil etmek benim için büyük bir gurur kaynağı. Başarılarımızı sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlarımızın varlığını bilmekse bu gururu daha da artırıyor. Türk sporcuların uluslararası müsabakalarda gösterdiği üstün başarılar ülkemizin sahip olduğu güçlü spor kültürünü kanıtlıyor. Ben 27 yaşında genç bir sporcu olarak modern pentatlon dalında yarışırken buradaki her bir arkadaşımız sporcularımız mühendislerimiz ve astronotlarımız da ülkemizin geleceğini daha ileriye taşımak için çaba gösteriyorlar. Ülkemizin spor alanında gösterdiği gelişim ve kazandığı başarılar gençlerimizin azmi ve çalışkanlığı ile birleştiğinde daha da ileriye taşınacaktır. Türkiye’nin gençliği olarak ülkemizin spor alanındaki başarılarını daha da artırmak, milli birliğimiz ve ruhumuzu pekiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizleri bu günlere taşıyan kahraman ecdadımıza minnettarız. Onların teslim ettiği şanlı bayrağımızı ülkemiz ve milletimiz adına gururla ve özveriyle taşımak için Türkiye’nin gücü, gençliği olarak buradayız. 19 Mayıs ruhunu ve milli mücadele kahramanlarımızın emanetini taşımaya ve korumaya söz veriyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!