Site en üst
İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Egemen ve Beyhan Bağış'a Bocelli Vakfından jest


Egemen ve Beyhan Bağış'a Bocelli Vakfından jest
Dünyaca ünlü ve dünyanın en başarılı tenörlerinden biri olarak bilinen Andrea Bocelli ve eşi Veronica Berti-Bocelli tarafından 13 yıl önce kurulan Bocelli Vakfı’nın en son yaptırdığı okuldaki bir oyun köşesine Beyhan ve Egemen Bağış’ın adı verildi. Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, bu hoş jest nedeniyle sevinçlerini dile getirdiler.

Dünyaca ünlü ve dünyanın en başarılı tenörlerinden biri olarak bilinen Andrea Bocelli ve eşi Veronica Berti-Bocelli tarafından 13 yıl önce kurulan Bocelli Vakfı’nın en son yaptırdığı okuldaki bir oyun köşesine Beyhan ve Egemen Bağış’ın adı verildi. Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, bu hoş jest nedeniyle sevinçlerini dile getirdiler. Öte yandan etkinlikte piyano başına geçen  Andrea Bocelli, Mozart’ın “Türk Marşı” olarak bilinen Rondo alla Turca adlı eserini çalarak  misafirlerin takdirlerini topladı.

Beyhan Bağış son dört yıldır İyi Niyet Elçisi olarak görev yaptığı Bocelli Vakfının 2016 yılında İtalya’da yaşanan depremde ciddi zarar gören Macerata şehrinde yaptırdığı okulun açılış törenine italyan sanat dünyasının önde gelen isimleri ile birlikte aldıkları davet üzerine katılan Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış hoş bir sürpriz ile karşılaştı.

Bocelli Vakfı’nın yaptırdığı okulun farklı bölümlerine vakfa destek verenlerin adları verilerek isimleri özel yaptırılan plakalar üzerine yazdırıldı.
İtalyan devleti tarafından farklı dönemlerde verilen iki ayrı devlet nişanına () sahip Büyükelçi Dr. Egemen Bağış ve Andrea Bocelli Vakfı İyi Niyet Elçisi olan eşi Beyhan N. Bağış da adlarının verildiği koridora asılan plaket önünde dünyaca ünlü sanatçı Andrea Bocelli, eşi Veronica Berti ve Vakıf yöneticileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Andrea Bocelli ve eşi Veronica Bağış çiftine şükranlarını dile getirirken Beyhan Bağış yaptığı açıklamada son dört yıldır Bocelli Vakfının İyi Niyet Elçisi olmaktan onur duyduğunu vurgulayarak “deprem gerçeğini iyi bilen Türkiye’nin bir vatandaşı olarak Vakfın 2016’daki depremde zarar gören Macerata şehrinde yaptırdığı okulda emeklerimizin takdir edilmesi bizi çok duygulandırdı. Tüm dünyadaki hayırseverlere örnek olan Bocelli ailesine bize her zaman gösterdikleri dostluk ve güven için teşekkür ederiz” dedi. Yakın zamanda da Türkiye’ye kesin dönüş yapacak olan Bağış çifti asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminde ağır hasar alan Kahramanmaraş, Antakya, Mardin gibi etkilenen farklı şehirlere yapacakları ziyaretler kapsamında kendilerine de ilham olan bu tecrübeyi ülkemiz deprem bölgeleri için değerlendireceklerinin altını çizdi.


Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!