İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Düşler Dünyası Kültür ve Sanat Topluluğu'ndan görkemli açılış


Düşler Dünyası Kültür ve Sanat Topluluğu'ndan görkemli açılış
Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu’nun 44. Etkinliğinde bir araya gelen sanatçılar muhteşem bir açılışla sezona Merhaba dedi.

Beylikdüzü Beylicium AVM’nin 2.Katında Erol Günaydın Sahnesinde 44.sü yapılan geleneksel  “Şairler Ozanlar Buluşuyor Duygu Dolu, Sevgi Dolu Şiirini Türkünü Al, Sen de Gel”  etkinliği yine coşkulu bir sezon açılışı yaptı. 

Saygı duruşu İstiklal Marşı’yla başlayan etkinliğin sunumunu Şair Cevdet Ergün ve Şair Yahya Erdoğan yaptı.

Geçen ay aramızdan ayrılan Düşler Dünyası’ndan Halk Şairi Mehmet Tüter öğretmenin yanı sıra bu ay kaybettiğimiz Ozan Yoksuli’nin oğlu ERKAN YOKSULİ, yine Ozan Yoksuli’nin de arkadaşı olan genç yaşta trafik kazasında yitirdiğimiz Ozan ABDULLAH PAPUR, Ruhi Su, Neşet Ertaş, Tuncel Kurtiz, Şeref Taşlıova, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Tarık Akan, Süleyman Turan, Zeki Müren ve sanatsever Selma Şaprak saygıyla anıldı.

Açılışta konuşma yapan Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu Başkanı İsmail Aydoğmuş “Salonu tahsis eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Sn. Mehmet Murat Çalık ve Kültür Müdürü Sn. Mehtap Karataş’a” teşekkür etti.

Yeni çıkan “Ben Bu Halkın Çocuğuyum” kitabını da imzalayan İsmail Aydoğmuş. “Sanatın ve sanatçının hiçbir ayrım yapmadan insana sevgi ve dostluk sunduğunu, bu nedenle şairlerin ozanların özel kişiler olduğunu” söyledi.

Toplantıya Onur konuğu olarak katılan Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Faik Çelik de yaptığı konuşmada “Gönüle girmek gönül kazanmak aşk ile olur Yunusun şiirleri bize rehberdir” dedi.

Lüleburgaz’dan katılan yazar Mümin Dere verdiği eğitim mücadelesini anlatarak bölgeye üniversite yapılmasının önemine dikkat çekti. Lüleburgaz’ın il olmasını istedi.

TV programcısı Celal Bilgen yaptığı konuşma da her zamanki gibi, insana değer vermeye yönelikti ve takdirle dinlendi.

19 Eylülde göğsüne kurşun isabet eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi Unvanının verildiği GAZİLER GÜNÜ anısına ”Düşler Dünyası 100. Yıl Korosu” tarafından Atatürk'ün Hitabesi ve Atatürk'ün sevdiği türkülerden THM sanatçısı Mehmet Kalıp sazı eşliğine bir potpori sundu.

Ozan Hasan Özdemir’in söylediği “Gel Atatürk'üm” türküsü de coşkuyla söylendi.

Erkan Yoksuli anmasında sazıyla Erdal Yoksuli, Abdullah Papur anmasında org ve saz sanatçıları eşliğinde oğlu Baki Papur, yanında sanatçı Hasan Kartal ile Eyüphan Bastaban birlikte katılıp salonda söyledikleri türküler ve şiirlerle büyük heyecan yaratıp alkış aldılar.

Türkülerin gizli hazinesi Abdullah Papur türküleri yeniden dile geldi, dinlendi.

24 Eylül Düşler Dünyası etkinliğinde bir de sürpriz vardı.

Osmaniye Tanıtım Gönüllüsü Şair ve iş insanı Osman Duman "Güzel Osmaniyem" şiirinden dolayı Şair İsmail Aydoğmuş’a bir plaket taktim etti.

Aydoğmuş; “Bu ödülü bana layık gördüğü için Osamaniyelilere ve değerli Osman Duman beye çok teşekkür ediyorum.” dedi

Düşler Dünyası yine heyecan ve coşkuyla kültür ve sanat insanlarını geç saatlere kadar süren bir etkinlikte bir araya getirdi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!