İstanbul
02 Temmuz, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Duisburg Alevi Toplumu cemevi binasını yeniden yaptıracak

Duisburg Alevi Toplumu cemevi binasını yeniden yaptıracak
Duisburg Alevi Toplumu, “Engelsiz Çok Kuşaklı Kültürler Arası Buluşma Merkezi Rheinhausen” (IMB Rheinhausen) adı altında cemevini büyük bir sosyal ve kültürel merkeze dönüştürecek inşaat projesini hayata geçiriyor.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği adı altında 13 Aralık 1988 tarihinde Almanya’nın Duisburg şehrinde ülke genelinde ilk kurulan Alevi örgütlerinden birisi olan Duisburg Alevi Toplumu şimdi de, “Engelsiz Çok Kuşaklı Kültürler Arası Buluşma Merkezi Rheinhausen” (IMB Rheinhausen) adı altında kültürel, sosyal ve inanç merkezi inşa edeceğini duyurdu.

Kuzey Ren Vastfalya eyaletinin sosyal yardımlaşma vakfı olan Sozialstiftung NRW (NRW Sosyal Vakfı), Duisburg Alevi Toplumu’nun projesine ilk bağışçı sıfatıyla 700.000 Avro tutarında bir bağış yaparak destek oldu.

Alman Piyango Vakfı (Deutsche Fernsehlotterie Stiftung) da projeye destek olacak.

Hibeye ilişkin resmi belgenin teslimi, Sozialstiftung NRW başkanı Marco Schmitz (NRW Eyalet Milletvekili) ve Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link’in katılımıyla Duisburg Alevi Toplumu merkezinde düzenlenen törenle yapıldı.

Duisburg Alevi Toplumu eş başkanları Fatma Yaşar ve Zeki Çakır törende yetkililere teşekkürlerini ilettiler.

HERKESİ BAĞIŞ YAPMAYA DAVET ETTİLER

Törende konuşan Duisburg Alevi Toplumu Genel Sekreteri Ali Yaşar, “Friedrich-Alfred-Straße ve Artroper Straße’nin kesiştiği noktada (Rheinhausen Ost Tren İstasyonu’na doğrudan yanında), inşasına başlanacak olan iki katlı IMB Rheinhausen, farklı nesillerden ve kültürel geçmişlerden insanlar için bir buluşma noktası olacaktır. Ayrıca, maliyeti yaklaşık 4 milyon Avro olacak olan projemizin, 300.000 Avro’luk bir destekle Deutsche Fernsehlotterie Vakfı tarafından da desteklendiğini memnuniyetle duyurmak isteriz. Bu inşaat projemize destek olmak için sizi, yeni inşaat projemizin temeli atılırken bir bağış yapmaya davet ediyoruz. Her bağış, toplumuzun geleceği için güçlü bir sembol olacaktır. Duisburg Alevi Toplumu olarak, bağışlarınızı Sparkasse Duisburg ve PayPal hesaplarımıza memnuniyetle bekliyoruz” ifadeleri ile bağış yapılabilecek banka bilgilerini paylaştı.

Alevitische Gemeinde Duisburg e.V.
IBAN: DE20 3505 0000 0251 0100 88
BIC: DUISDE33XXX
Açıklama: IMBR İnşaatı Bağışı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!