İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Devletin Alevisi olmayız dediler, Halk TV’nin Alevisi oldular!

Devletin Alevisi olmayız dediler, Halk TV’nin Alevisi oldular!
Halk TV’nin sitesinde yer alan bir habere göre, bazı Alevi tabelalı kuruluşlar 18 Ocak’ta Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette “Türkiye'nin toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunların” konuşulduğu iddia edildi.

Tabelalarında Alevi yazan kimi kuruluşların Halk TV YK Başkanı Cafer Mahiroğlu’nu ziyaret ettiği kanalın resmi sitesinde duyuruldu.

Halk TV’nin sitesinde yer alan habere göre, ziyarette Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Cuma Erçe, Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Alevi Canlar Federasyonu Genel Başkanı Zeynal Şahan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez hazır bulundular.

Halk TV sitesinde yayınlanan fotoğrafta toplantıya katılanlar arasında görülen, ama haberde ismi verilmeyen eski gazeteci İsmail Pehlivan’ın ise, Cafer Mahiroğlu adına organizasyonu yapan kişi olduğu iddia edildi.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun ağırladığı ziyaretçileri ile “Dostluk havasında geçen görüşmede Türkiye'nin toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunları konuşulduğu” bilgisi verildi.

CAFER MAHİROĞLU’NA KOŞA KOŞA GİTTİLER

Üç yıldır devletin Alevilerle ilgili kurumsal yapılaşma çalışmalarına katılmayı reddeden, katılanları “yezit”, “Hınzır Paşa”, “yağlı pilava kaşık sallayanlar” gibi en ağır hakaretlerle tekfir eden kuruluşların Halk TV YK Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun organizasyonuna koşa koşa gitmesi esprilere neden oldu.

Görüşlerine başvurduğumuz Alevi ve Bektaşi aydınları Halk TV’nin davetine gidenler için “devletin Alevisi olmayacağız dediler, sonunda Cafer Mahiroğlu’nun Alevisi oldular” şeklinde espri yaptılar.

ZİYARETTE NE KONUŞULDU?

Ekrem İmamoğlu’nun kendisini Ankara’ya taşımakla görevlendirdiği ve başında OdaTV’nin sahibi Soner Yalçın’ın olduğu iddia edilen medya grubuna yakın görüntü veren Halk TV’nin tabelasında Alevi yazan kimi kuruluşlarla görüşme yapması ise çeşitli sorulara neden oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimler yaklaşırken, kendisi görüşmek yerine, tabelasında Alevi yazan kuruluşları Cafer Mahiroğlu ile görüştürmesi anlamlı bulundu.

Alevi Bektaşilere herhangi bir belediye başkanlığı veya farklı bir makam teklif etmeyen İmamoğlu’nun Alevi seçmen konusunda farklı bir yol izleyeceği, Mahiroğlu’nun ayağına çağırdığı kuruluşları dikkate almayacağı şeklinde değerlendirildi.

Ziyarette hangi “ekonomik” sorunların konuşulduğu ise öğrenilemedi.

İMAMOĞLU BU KURULUŞLARA GÜVENMİYOR!

Ziyarete katılan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’in Avcılar şubesi, daha bir hafta önce, Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum’u ağırlamıştı.

Kurum’un İstanbul’da faaliyet gösteren 100’e yakın Alevi ve Bektaşi kuruluşlarının temsilcileri ile görüşmek yerinde, doğrudan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Avcılar şubesini ziyaret etmesi anlamlı bulunmuştu.

Vakıf Başkanı Ercan Geçmez, mitinglerde ve diğer kitlesel toplantılarda DEM Partisi politikalarına paralel açıklamalarda bulunurken, arka planda AK Parti ile yakın dirsek temasını koruyor.

Aynı durum Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç için de geçerli. Şimdi DEM Partisi İstanbul Milletvekili Celal Fırat’tan görevi devralan Koç, selefinin de sürdürdüğü “siyaset”e uygun olarak, AK Parti ile yakın ilişkiyi koruyor.

AK Parti belediyelerinden milyonlarca TL destek alan ve onlarca personeline belediyelerden maaş bağlatan her iki kuruluşun da DEM Partisi politikalarına paralel açıklamalar yapması Alevi Bektaşiler arasında büyük tepki yaratıyor.

Pek çok Alevi Bektaşi ise, İstanbul’da kritik bir seçim yaşayacak Ekrem İmamoğlu’nun bu kuruluşların yöneticilerine güvenmediğini, Alevilerle ilgili olarak farklı bir yol izleyeceğini belirtiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!