İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

DEM Parti sempozyumuna Aleviler ilgi göstermedi!

DEM Parti sempozyumuna Aleviler ilgi göstermedi!
Alevi Bektaşilerin en yoğun yaşadığı şehirlerin başında gelen İstanbul’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) düzenlediği “Cumhuriyetin 100. Yılında Aleviler” başlıklı konferansa Alevî Bektaşî yurttaşlar ilgi göstermedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve içinde sözde solculardan Nurculara kadar Batı emperyalizmi tarafından yönlendirilen birtakım örgütçüklerin yer aldığı HDK tarafından Alevî Bektaşîleri PKK yandaşı oluşumların kuyruğuna takmak için İstanbul’da düzenlenen toplantı fiyasko ile sonuçlandı.

Alevi-Sünni, Türk-Kürt, genç-yaşlı, asker-sivil ayrımsız on binlerce yurttaşı katlettiren terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a destek kampanyaları düzenleyen DEM Parti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanlığını kaybetmesini kendisi için fırsata çevirme girişimlerine Alevî Bektaşî yurttaşlar ilgi göstermiyor.

Alevî Bektaşîleri terör örgütü PKK’nın politikalarına yamamak için “kınalı keklik” görevi üstlenen kimi tabelasında Alevi yazan örgütlerin toplumda hiçbir karşılığı olmadığı bir kez daha tescillendi.

HATİMOĞULLARI: TÜRKİYE CUMHURİYETİ GELENEKSEL KATLİAMCI

Türkiye Cumhuriyeti’nin “geleneksel katliamcı, asimilasyoncu politikalar yürüttüğünü iddia eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çatısı altında kurulmuş olmasını karşı çıkarak “Cemevleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanacak yerler değildir” dedi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na herhangi bir cemevinin bağlanmasının söz konusu olmamasına rağmen, gerçek dışı iddiasını yineleyen Hatimoğulları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı sınır ötesi operasyonlarını da hedef aldı. “Tekçi ırkçı anlayışa sınırın ötesinde de tanıklık ettik”lerini iddia eden Hatimoğulları, Alevi Bektaşilerin kendilerine destek vermesi gerektiğini öne sürdü.

DEMİR: DEVLETİN ALEVİSİ KAVRAMINI AKP OLUŞTURDU

DEM Parti adına konuşan Tülay Hatimoğulları’ndan sonra kürsüye gelen HDK Sözcüsü Esengül Demir ise, “devletin Alevisi” kavramını AK Parti’nin oluşturduğunu iddia etti.

AK Parti’nin “çeşitli çalıştaylar başlatması ve bu çalıştaylarla beraber Alevilik meselesine Alevilerin sorunlarına yaklaştığını ve Alevi inancını esas aldığını, dikkate aldığını söylemiş olsa da bunun aslında bu inanca saygı, bu inanca eşit yaklaşım olmadığı”nı öne süren Demir, “Cumhuriyet Türkiye’sinin Alevilerin kimliğini kabul eden, özgür yaşam koşullarını kabul eden ve Aleviliği destekleyen bir görüntü olsa da Alevi toplumuna en fazla saldırının gerçekleştiği dönem olarak değerlendirmekte fayda var” dedi.

SEMPOZYUMA KATILAN SÖZDE ALEVİ ÖRGÜTLERİ

Daha önce Kadıköy’de Türkiye çapında miting çağrılarına hepi topu 1500 kadar insan toplayabilen örgütler Şişli Belediyesi’ne ait Cemil Candaş Kültür Merkezi’ni de dolduramadılar.

Hatta, konuşmacılar kelimenin tam anlamıyla boş sıralara konuştu, denilebilir.

Yapılan açıklamaya göre, sempozyuma şu tabelasında Alevi yazan örgütlerin başkanları ve bazı yöneticileri katıldı:

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri.

Şubelerinde ve kurultaylarında PKK’lı teröristlerin resimlerini asarak propaganda yapan Demokratik Alevi Dernekleri, Meral Danış Beştaş ve Prof. Dr. Şükrü Aslan da sempozyuma katılanlar arasındaydı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!