İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

DEM Parti Kürtçü-şeriatçılarla Alevileri buluşturacak!

DEM Parti Kürtçü-şeriatçılarla Alevileri buluşturacak!
DEM Parti ile tabelasında “Alevi” yazan bazı örgütlerin “ortak mücadele” kararı almasının ardından, asıl plan açığa çıktı! DEM Parti’den yapılan açıklamada yönlendirdikleri örgütlerle Kürtçü-şeriatçı tarikatları Siirt’te buluşturacakları ilan edildi. Buluşma toplantısının ikincisi ise Tunceli’de yapılacak!

Açılım seslerinin yükselmesinin ardından, Kürtçü grupların “yarım kalan” planları de yeniden gündeme getiriliyor.

FETÖ ve Kürtçü akımların işbirliği ile Alevi örgütleri Kürtçü-şeriatçı gruplarla Türkiye düşmanlığı dairesinde buluşturma planı yeniden devreye sokulduğu iddia ediliyor.

DEM Parti’den yapılan açıklamaya göre, “DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu olarak, siz değerli Seyda, Pir, Ana, Mela, Dede ve Alimlerimizin görüş ve düşüncelerini bir arada, ortak bir platformda buluşturmayı ve çözüm arama zeminini yaratabilmeyi murad ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Çaldıran savaşı sonrasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Alevi katliamları yapmalarına ve Alevilerin yerleşim alanlarını gasp etmeleri teşvik edilen, Türkiye Cumhuriyeti kuruluncaya kadar geçen süreçte sayısız katliamlarla bölgedeki Alevi nüfusa karşı soykırım yapan Kürtçü-şeriatçı grupların temsilcileri ile DEM Parti ile “ortak mücadele” beyan eden tabelasında “Alevi” yazan bazı örgütlerin Siirt’te buluşacağı ortaya çıktı!

1992 yılında ABD’nin Adana Başkonsolosluğu Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri genel sekreteri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki cemevleri ve Alevi köylerini gezerek, Alevilerin Kürtçü bölücü örgütle Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı işbirliği yapması gerektiğini ve Alevilerin “azınlık” statüsü talep etmeleri gerektiğini açıklamıştı.

Sonradan “eşit yurttaşlık” kavramına dönüştürülen plana göre, Büyük Ortadoğu Planı (BOP)’nda da ön görüldüğü şekilde, Türkiye Cumhuriyeti yıkılarak parçalanması projesinde Aleviler de piyon olarak kullanılacaktı!

Son dönemde “açılım” seslerinin yeniden gündeme gelmesiyle planın yeniden aktifleştirilmesi için çabaların yoğunlaştığı anlaşılıyor. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Kürtler iktidarla anlaştı algısı yaratılmak istendiğini iddia ederek, “Bizim yolumuz cumhuriyet diyerek oligarşiyi kuranların yolu değil” ifadelerini kullanmıştı.

DEM Parti açıklamasında, “amacımız bir inanç tartışması değildir” sözlerinin ardından “bu buluşmada esasen her halkın ve inancın derinleşen sorunlarına ortak çözüm dilini bulmamıza vesile olmasını amaçlıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yüzlerce yıl Akevilere karşı yürütülen katliam ve soykırımların öncüsü olmuş, 1826’da Osmanlı padişahı 2. Mahmut’un fermanlarıyla birlikte yüzlerce Alevi dergahı ve kutsal mekanlarını gasp etmiş ve pek çoğunu da halen kullanan Halidî Nakşibendî Kürtçü-şeriatçı gruplarla hangi sözde “Alevi” örgütlerin Türkiye düşmanlığında ittifak yapacağı merak ediliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!