İstanbul
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

DEM Parti: Alevilerin bir kitabı, peygamberi yok!


DEM Parti: Alevilerin bir kitabı, peygamberi yok!
Terör örgütü PKK’nın eylemlerine verdiği destekle bilinen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)’den Halklar ve İnançlar Komisyonu Eşsözcüsü Yüksel Mutlu da Alevi Bektaşilere “don-gömlek” biçerek siyasete istismar etme faaliyetlerine katıldı. Mutlu, yasaklı bir siteye verdiği demeçte, Alevilerin “bir kitabı, peygamberi yok” dedi.

Kendilerine sormak yerine, Alevi Bektaşilere “don-gömlek” biçmek ve onları siyasetin nesnesi haline getirip istismar etmek çalışmalarında terör örgütü PKK’nın eylemlerine verdiği destekle bilinen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) de katıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Halklar ve İnançlar Komisyonu Eşsözcüsü Yüksel Mutlu, terör örgütünün kadın faaliyetlerinin yoğun olarak haberleştirildiği bir sitede Alevilik Bektaşilik hakkında konuştu.

DEM PARTİ: ALEVİLERİN BİR KİTABI, PEYGAMBERİ YOK!

Mutlu’nun demecini “yanlış bilinen Aleviliğe ve Aleviliğin yaşatılması ve değerlerin korunması için yapılması gerekenlere dair konuştu” şeklinde sunan site, Mutlu’nun Aleviliğin “eski ve kadim bir inanç olduğu”nu ve “Aleviliğin Zerdüştlüğe kadar giden yanı” vardır dediğini aktardı.

DEM’li Mutlu, Aleviliğin “Kendi içerisinde bir hiyerarşisi yoktur” ve “Dolayısıyla kendi içinde bir kitabı, peygamberi yok” iddiaları ile tepki çekti!

Mutlu devamla, “Birisi yazıp koymamış, ‘Bu kitap senin, buna razı olacaksın’ olmamış. Toplum kendi yaşam süzgecinden geçirmiş, tartışmış, düşmüş kalkmış, görmüş budur demiş. Mesela demiş ki, ‘Sen pirsin’ pirin görevi nedir onu yapmalı, ‘Sen talipsin, sen anasın yol yürütücüsün’ denmiş” sözlerini kullandı.

Bizim yazılı bir kitabımız yok, sözlü bir gelenek üzerinden yürüyen bir inanç sistemi” diyerek iddialarını sürdüren Mutlu, Alevilerin kitapsız ve peygambersiz olduğu iddialarını tekrar ederken, “Alevilik bir kır inancı” dedi.

KÜRTLERİ VE ALEVİLERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE KARŞI KIŞKIRTMA POLİTİKASI

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kuruluşunu devletin çıkarlarıyla Aleviliği kendisine bağlamaya çalıştığını ileri süren DEM’li Mutlu, “Bu ideolojik bir saldırı. Hem Aleviliğe hem Kürtlüğe. Dolayısıyla bu ideolojik saldırının karşısında ideolojik bir karşı duruş sergilemek gerekiyor. İdeolojik karşı duruş nasıl olacak? Kendi tarihimizi, gençliğimizi, geçmişimizi bileceğiz ve ileriye dönük bir yol haritası oluşturup kendi kurumlarımızla kendi mücadelemizi vereceğiz” şeklinde konuştu.

DEM’li Mutlu’nun bir diğer dikkat çekici ifadesi de, Kürtçü akımlara Alevilerin de eklemlenmesi “Bir diğer kritik mesele ise Kürtlerin ve Alevilerin yan yana durması. Hüseyni duruş sergilenirse Kürtler ve Aleviler dimdik ayağa kalkar” sözleri ile vurgu yapması oldu.

Bilindiği gibi, ABD emperyalistleri 1992’den beri Kürtleri ve Alevileri Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı kışkırtma politikasına destek veriyor. 1992’de ABD emperyalistlerinin Adana Başkonsolosu o dönemde Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Sekreteri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinden Elazığ’a kadar bölgede birlikte gezi düzenledikleri ve Alevilere “azınlık statüsü talebi” konusunda görüşmeler yaptıkları Wikileaks belgelerinde ortaya çıkmıştı.

ÖZKAN: DEM PARTİ HALT ETMİŞ!

Horasan Erenleri Dernekler Dederasyonu Genel Sekreteri Ali Rıza Özkan, DEM Partili Mutlu’nun sözlerine tepki gösterdi.

Alevi Bektaşileri tanımlamaya kimsenin haddi olmadığını belirten Özkan, “DEM Parti halt etmiş, bir an önce, Alevi Bektaşi toplumundan özür dileyerek bu densizliği düzeltmeleri gerekir” dedi.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ali Rıza Özkan, Alevi Bektaşi kurumlarına da çağrıda bulunarak, “Alevileri siyasete istismar etmek için, kendi amaçlarına piyon yapmak için yapılan bu konuşmaya karşı en güçlü şekilde cevap vermeye çağırıyorum” dedi.

Aleviliği temsil iddiasındaki pek çok inkarcı örgüt için DEM Parti’nin bu görüşlerine karşı takındıkları tavırın turnusol olacağını vurgulayan Özkan, “şimdi ak ile kara belli olacak, bakalım bu deli saçması hakaretlere kimler sessiz kalacak” dedi.

Alevi Bektaşilerin peygamberinin Hz. Muhammed, kitabının da Kur’an olduğunun tartışma dışı olduğunu, Hacı Bektaş Veli’den Aşık Veysel’e kadar tüm tarihsel süreçte bunun tersi tek bir örnek dahi olmadığını vurgulayan Özkan, “Alevi Bektaşi inancını tümden inkar eden Yüksel Mutlu bu görüşleri ile özünde Aleviliğin inkârı üzerine kurulu Alisiz Aleviliğin komuta merkezini de ifşa etmiş oldu” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!