İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

DAD İstanbul kongresinde terörist resimleri asıldı

DAD İstanbul kongresinde terörist resimleri asıldı
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İstanbul Şubesi'nin kongresinde, bölücü terör örgütü PKK militanlarının resimleri asıldı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İstanbul Şubesi, 4’üncü Olağan Kongresi, Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Cemevi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kongreye, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Cengiz Çiçek ve Esengül Demir'in yanı sıra, sivil toplum örgütü ve siyaseti parti temsilcileri de katıldı.

PKK MİLİTANLARININ RESİMLERİ ASILDI

DAD İstanbul kongresinde bölücü terör örgütü PKK militanları olarak bilinen Mazlum Doğan ve Sakine Cansız'ın resimleri asıldı.

PKK Merkez Komitesi üyesi ve kurucu liderlerinden olan Mazlum Doğan 1982'de Diyarbakır Cezaevi'nde kendisini yakarak intihar etmişti.

Uzun süre PKK yönetim merkezinde yer alan tek kadın olarak bilinen Sakine Cansız ise, yine örgüt içi bir karanlık suikast girişimi sonuca, 2013 yılında Paris'te öldürülmüştü.

Demokratik Alevi Dernekleri bölücü terör örgütü PKK'nın Alşevi kökenli liderlerini sahiplenerek resimlerini şubelerine asıyor

Kongrenin açılış konuşmasını DAD İstanbul Şube Eşbaşkanları Ali Şeker ve Dilber Aslan yaptı.

KULU: İMRALI TECRİDİ VE OSMAN KAVALA KARARI TESADÜF DEĞİL

Konuşmasında "Bugün bizim dilimiz, inancımız, kültürümüz yasak" ifadelerini kullanan DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na işaret ederek, "Başkanlık ile ÇEDES birer devlet projesidir. Bunlara Aleviliğin tabutuna çakılmış son çivi olarak bakmak gerekiyor. Bu ülke bir şeriat rejimine doğru gidiyor. Bugün Kürt siyasetçilere dönük yürütülen Kobanê Davası'nda diyanetin müdahil olmasını hangi ahlaka ve değere sığdırabilirsiniz?” diye konuştu.

Kürtlerle Alevilerin birlikte mücadele etmeleri gerektiğini söyleyen Kulu konuşmasının devamında "Tecrit bu ülkenin kendi anayasa ve hukuk sistemini alt ettiği bir şeydir. İmralı tecridi, Osman Kavala kararı, Kürt siyasetçilere dönük tutuklamalar tesadüf değil" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK: ALEVİLİĞİN SINIFSAL ÖZELLİĞİ VAR!

HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ise, Aleviliğin yalnızca bir inanç olarak sınırlandırılmaması gerektiğini vurguladı. Aleviliğin ayrıca sınıfsal bir özelliğinin olduğunu ifade eden Çiçek, "Alevi hareketi, ideolojik netliğini sağlamak zorunda ve bu anlamda kapitalist modernitenin köleleştirici ve yoksullaştırıcı bütün argümanlarının karşısında olmalı” ifadelerini kullandı.

Seçimlerde Ali Kılıçgedik ve Emine Söylemez yeni eşbaşkanlar olarak seçildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!