İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

CHP’li belediye şehrin tek cemevine boşaltma tebligatı gönderdi!


CHP’li belediye şehrin tek cemevine boşaltma tebligatı gönderdi!
Afyonkarahisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal ilin tek cemevine gönderdiği usulsüz tebligatla boşaltma girişiminde bulundu!

Afyonkarahisar ilinde Alevi Bektaşi vatandaşların ibadetlerini yapabildiği tek cemevi var. Aynı zamanda Afyonkarahisar Hacı Bektaş Veli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı da olan, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi Derneği’nin Başkanı Mustafa Güllü, şehirdeki tek cemevine gönderilen boşaltma tebligatı ile şok olduklarını söylüyor.

BİR CEMEVİNİ KAPATMAKTA İVEDİ İHTİYAÇ NEDİR?

Haftanın 7 günü açık olan Cemevi’ne tebligatın verilmeyip, muhtara bırakıldığını, görevi olmasına rağmen muhtarın da kendilerini bilgilendirmediğin ve kendilerinin tesadüfen bilgi sahibi olarak muhtarlıktan aldıkları tebligata göre, CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “taşınmaza ivedi olarak ihtiyacı bulunduğundan” cemevini 30 gün içerisinde boşaltmalarını talep ettiğini belirten Başkan Güllü, şehirde yaşayan Alevi Bektaşilerin ibadetlerini yapabildiği tek cemevinin faaliyetlerini sonlandıracak “ivedi ihtiyaç”ın ne olduğunu öğrenemediklerini söyledi.

Bugün cemevi olarak Alevi Bektaşilere ibadet ve diğer hizmetlerinin verildiği taşınmazın kendilerine tahsis edilirken Valilik de dahil olmak üzere devletin yetkili kurumlarından “olur” raporu alındığını vurgulayan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Mustafa Güllü, “söz konusu taşınmaz, Alevi Bektaşi öğretisini, kültürünü ve büyük düşünür Hacı Bektaş Veli başta olmak üzere, tüm Alevi yol önderlerinin felsefesini, kültürlerini öğretmek ve yaşatmak amacıyla 2028 yılına kadar derneğimize tahsis edilmiştir” dedi.

USULSÜZ TEBLİGATLA TUZAK KURDULAR

2022 yılında yapılan yasal değişikliklerle belediyelerin cemevlerine aynen diğer ibadethanelere olduğu gibi, hizmet vermekle görevli olduğunu hatırlatan Başkan Güllü, Afyonkarahisar’ın CHP’li belediye başkanının yazısındaki hitabından cemevini ibadethane olarak görmediğinin anlaşıldığını ve tebligatın da usulsüz yapılarak kendilerinin tuzağa düşürülmek istendiğini öne sürdü. Güllü şöyle konuştu:

Afyonkarahisar Belediyesi Emlak Ve İstimlak Müdürlüğünden 24.07.2024 tarihinde aranıp belediyeye gelmem istendi. 25.07.2024 tarihinde saat 10:30 da belediyeden arandığım birime gittiğimde müdür beyin geleceğimi bilmesine rağmen kendisi yerinde olmayıp sekreteri aracılığıyla ibadethane olarak kullandığımız Cemevimizi tahliye etmemiz konusunda bana bilgi verildi. Tebligat istediğimde ise bir ay önceden gönderildiğini Yenice Mahallesi Muhtarlığında olduğunu söylediler. Benden teslim almadığım evrak için yine hukuksuz olarak teslim aldığıma dair imza atmamı istediler. Bende almadığım görmediğim evrak için herhangi bir yere imza atmayacağımı söyleyip ordan muhtarlığa geçip söz konusu yazıyı 25.07.2024 tarihinde muhtarlığın kapalı olması sebebiyle muhtarın kızından elden teslim aldım.

SİZ ÇIKIN, BİZİM ALEVİLER GİRECEK!

Gönderilen tebligatta “ivedi ihtiyaç” nedeni belirtilmediğine de dikkati çeken Başkan Güllü, halihazırda şehirdeki Alevi Bektaşilere inanç hizmeti veren cemevinin Afyonkarahisar’ın CHP’li belediye başkanı tarafından kurdurulan başka bir derneğe tahsis edilmesi yönünde duyumlar aldıkları da belirterek şöyle konuştu:

Bir başka derneğin kurdurulmuş olduğu ve taşınmazın bu derneğe tahsis edilebilmesi için boşaltılmaya çalışıldığı söylentilerine ise inanmak bile istemiyoruz. İnancımızın birleştirici ve kucaklayıcı rolünü tamamen dışlayan, inanç üzerinde ikilik çıkartarak bölücülük yapmaya matuf bu çabanın asla olmamasını umuyoruz.

CEMEVİ KİME PEŞKEŞ ÇEKİLECEK?

Afyonkarahisar’ın CHP’li belediye başkanı Burcu Köksal’ın iki dönem TBMM’de görev yaparken de, bir kez olsun cemevini ziyaret etmediğini ve kendisinden hiçbir zaman yardım veya destek görmediklerini belirten Başkan Güllü, şehrin trafik sorunu, altyapı sorunu ve daha nice sorunları varken, Alevi Bektaşilerin ibadethanesini boşaltmaya çalışmasını eleştirerek, “siz bu Cemevimizi seçimde ne karşılığı peşkeş çektiniz de, hukuka ve usule aykırı bir şekilde boşaltmamızı istiyorsunuz” diye sordu.

BUGÜNE KADAR KİMSEYE BOYUN EĞMEDİK!

Hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirten Başkan Güllü, bir cemevini AK Parti belediyesinin boşaltmaya kalkıştığında ayağa kalkacak kesimlerin şimdi samimiyet sınavı vereceklerini de vurgulayarak şöyle dedi:

Alevi Toplumu olarak bu güne kadar kimseye boğun eğmedik, biat etmedik, bu saatten sonra da hukuksuz, temelsiz ve sırf yıllar önceki kin öfkeye dayanan haksızlıklara da boyun eğmeyeceğiz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!