İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

CHP’li belediye cemevinin banka hesabına el koydu

CHP’li belediye cemevinin banka hesabına el koydu
Alevi vatandaşların cemevi yapımı için yaptıkları bağışlar CHP’li Maltepe Belediyesi’nin hesabına aktarıldı.

İstanbul’da bulunan Maltepe Cemevi ve Derneği, CHP’li Maltepe Belediyesi’nin açtığı dava nedeniyle banka hesaplarını el konulduğunu açıkladı.

İstanbul’da Maltepe’ye bağlı Gülsuyu’nda bulunan Cemevi Derneği ile Maltepe Belediyesi arasında yaklaşık 15 yıl önce başlatılan cemevi inşaatına ilişkin sorun devam ediyor.

Belediye Başkanı Ali Kılıç 32 yıllık Maltepe Cemevi ve Derneği’ne işgalci olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda bir dava açmıştı.

Davanın kaybedilmesinin hemen ardından ise belediye yetkilileri harekete geçerek Maltepe Cemevi ve Derneği’nin banka hesaplarına el konularak, hesapta biriken meblağ belediyenin hesabına aktarıldı.

MALTEPE CEMEVİ'NDEN AÇIKLAMA

Maltepe Cemevinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hepinizin bildiği üzere cemevimizin 1991 yılına dayanan köklü bir geçmişi vardır. Tarihsel süreç içerisinde Maltepe’de yaşayan tüm alevi canlarımız karınca kararınca elinden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışmıştır.

Geçmişten bugüne cemevimizin yapımında emeği geçen tüm başkanlarımıza ve yönetimlerine, yine emeği geçen tüm canlara sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.

Sizlerin de bildiği gibi Aleviler; tüm dünyada var olan kimi inanışlar ve topluluklar gibi çeşitli zulümler görmüş, katliamlar yaşamış varoluş mücadelesi veren, “incinsen de incitme”, “eline, beline, diline sahip ol” diyen en temiz, en kadim topluluktur.

Ne yazık ki; bu toplum tarih boyunca hak ettiği mertebeye gelememiş, getirilmemiş, yine kendi Hızır Paşasını kendi içinden çıkaran da bir topluluktur.İçinde bulunduğumuz zaman diliminde de bu durum maalesef yine aynıdır.

Cemevimizin yapım sürecini sizlere bu mecradan uzun uzun tekrar anlatmayacağız. Fakat yaşadığımız sürecin sonucunda; CHP’li Maltepe Belediyesinin tarafımıza açtığı işgal davasının sonucunda banka hesaplarımıza Kadıköy/Rıhtım Vergi Dairesi tarafından el konulup, hesabımızda bulunan; Alevilerin gözyaşı parası, CHP’li Ali Kılıç’ın, sözde inanışlara eşit mesafede ki!, sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışını sürdürdüğü Maltepe Belediyesi hesaplarına aktarılmak üzere alınmıştır.

Siz Değerli Maltepe’li Alevi Canlarımızın Bilgisine Sunulur.

Takdir Sizlerindir….  denildi.

MALTEPE BEEDİYESİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Maltepe Belediyesi ise; haksız işgal suçlamasının savcılık ve mahkeme tarafından yapıldığını belirterek, inşaat ruhsatında binanın çok amaçlı kültür merkezi olarak geçtiğini açıklamıştı.

Belediye yetkilileri cemevinin katlarının yıkılacağı iddilarını ise yalanlamış, ‘herhangi bir yıkım söz konusu değildir’ demişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!