İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

CEM Vakfı ve terörist resimleri asan DAD aynı masada buluştu!


CEM Vakfı ve terörist resimleri asan DAD aynı masada buluştu!
Şubelerinde PKK militanı teröristlerin resimlerini asan DAD ile CEM Vakfı, İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ın davetiyle aynı masada buluştu!

12 Ekim 2023 tarihinde, terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu iddiasıyla hakkında Anayasa Mahkemesi’nde kapatılma davası süren HDP’nin, 14 Mayıs CB ve Milletvekili seçimlerinde “sorun yaşamaması” için seçimlere katılmayı tercih ettiği Yeşil Ve Sol Parti’den İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye giren eski ADFE Genel Başkanı Celal Fırat, Alevi “çatı örgütleri”nin temsilcileri ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezinde bir toplantı düzenlediğini açıkladı.

ADFE Genel Başkanlığı yaparken de ittifak kurduğu PSADK, ADFE, ABF, HBVAKV, AKD ve şubelerinde teröristlerin resimlerini asmaları nedeniyle kamuoyunda şiddetli tepki gören DAD ile birlikte, toplantının sürpriz konuğu ise CEM Vakfı Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin oldu.

CEM VAKFI NEREYE SAVRULUYOR?

Celal Fırat tarafından 2. Başkan olarak tanıtılan, ama CEM Vakfı açıklamalarında Genel Başkan Vekili olarak gösterilen Sezgin’in toplantıya katılması, kamuoyunda “İstemezük İttifakı” olarak adlandırılan ve çoğunluğu Aleviliği “İslâm dışı” olarak tanımlayan örgütlerle işbirliği sürecine CEM Vakfı’nın da katılacağı şeklinde yorumlandı.

Bir süre önce düzenlenen CEM Vakfı şube başkanları toplantısında da, bu örgütlerle işbirliği yapılması ve birlikte hareket edilmesi yönünde hem genel merkez yöneticileri ve hem de bazı şube başkanları görüş bildirmişti.

CEM Vakfı Genel Başkan Vekili Sezgin’in şubelerinde terörist resimleri asan DAD ile aynı masada buluşması, vakfın yeni dönemde kimlerle “birlikte hareket edeceği” konusunda da emsal olarak gösterildi.

DAD KİMDİR?

Açık ismi Demokratik Alevi Dernekleri olan DAD, şubelerinde PKK militanları Mazlum Doğan, Sakine Cansız gibi teröristlerin resimlerini asmaları ile biliniyor.

Kamuoyunda bu konuda çeşitli haberler yapılmasına ve Aleviler içerisinde yoğun tepki oluşmasına rağmen, DAD bu uygulamasından vaz geçmedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener de seçimler öncesinde DAD'ın da içinde bulunduğu ekibi kabul etmişti. TIKLAYIN

Son olarak, bir süre önce kongresini yapan DAD İstanbul şubesi de teröristlerin resimlerini genel kurulun yapıldığı Gazi Cemevi Konferans Salonu’na asmıştı.

KONUYLA İLGİLİ HABERİMİZİ OKUMAK ÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ CELAL FIRAT’IN PAYLAŞIMI

Hali hazırda YSP İstanbul Milletvekili olan Celal Fırat, kendi sosyal medya hesabından paylaştığı buluşmaya dair şu bilgileri verdi:

Yeşil Sol Parti Eşbaşkanı İbrahim Akın, Tülay Hatimoğulları ve Mahfuz Güleryüz ile birlikte Parti heyeti olarak 4. Büyük Kongre öncesi Alevi Kurum yöneticileri ile bir araya gelerek bilgilendirme ve kongreye katılım çağrısı yaptık.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezinde yapılan toplantıya katılan, ADFE Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç'a ve yönetim kurulu üyesi Özgül Ateş'e,

PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe'ye ve yönetim kurulu üyesi Ezgi Türkyılmaz'a , ABF Genel Başkanı Mustafa Arslan'a ve Genel Sekreri Özgür Kaplan'a, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez'e, AKD Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz'a, Cem Vakfı 2. Başkanı Hasan Sezgin'e, DAD Yönetecisi Mustafa Karabudak'a ve beraberindeki yöneticilere teşekkür ederiz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!