İstanbul
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Cem Vakfı DAD ile birlikte miting çağrısı yaptı

Cem Vakfı DAD ile birlikte miting çağrısı yaptı
PKK teröristlerinin resimlerinin şubelerinde asılması nedeniyle Alevi inanç toplumunda büyük tepki oluşan Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) ile birlikte 10 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek “Laik eğitim, insanca yaşam, demokratik Türkiye” mitinginin çağrıcıları arasında Cem Vakfı da yer aldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Demokratik Alevi Dernekleri, Anadolu Alevi Canlar Federasyonu'ndan oluşan inkar cephesi ile birlikte Cem Vakfı'nın da Çerağın Bileşenleri adı altında yapılan miting çağrısında yer aldığı ortaya çıktı.

CEM VAKFI DAD İLE EL ELE MİTİNGE ÇAĞRI YAPIYOR

Cem Vakfı, Alevi inanç toplumunu manipüle ederek dış güçlerin çıkarları doğrultusunda istismar eden güçlerle ittifak yöneliminde bir eşiği daha aştı.

PKK teröristlerinin resimlerini şubelerine asan, terörist resimleri altında kongrelerini yapan DAD ile ittifak yaparak, İstanbul'da yapılacak mitingin çağrıcıları arasında yer alan Cem Vakfı içerisinde de büyük tepkiye neden olan bu durum Alevi inanç toplumunda da büyük tepkiye neden oldu.

Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet ilkelerine yürekten bağlı Aleviler, teröristleri alenen sahiplenen bir örgüt ile Cem Vakfı'nın ismini yan yana getiren yöneticilere tepki göstererek, bugüne kadar verdikleri desteği çekeceklerini ifade ediyorlar.

AÇIKLAMA HEDEP BİLDİRİSİ GİBİ

Hükümet, tüm hak temelli etkinlikleri ve farklılıkların kendisini ifade etme girişimlerini güçlerini kullanarak bastırmaktadır” ifadeleri ile Cem Vakfı'nın da içinde bulunduğu çağrıcıların neredeyse tipik bir HEDEP bildirisi yazdıkları izlenimi oluşan bildiride devamla “Türkiye’de farklı kimlik ve inançtan insanlar yaşamaktadır. Toplumumuz kendi içinde, farklı din, mezhep, inanç, kimlik, cinsiyet/ cinsel yönelim, inanan, inanmayan ve yaşam tarzları barındırmaktadır. Kimsenin bunu inkar etme ya da kendi anlayışını dayatma tutumu kabul edilemez” sözleri ile, HEDEP ve PKK terör örgütünün Türkiye'de her sorunu Kürt sorununa bağlama gayreti ile örtüşen ifadeler kullanılması dikkati çekti.

AÇIKLAMA, ŞERİAT GELECEK KORKUSU YAYIYOR

Son dönemde, batı emperyalistlerinin ülkede karışıklık ve halk arasında tedirginlik yaratmak için baş vurduğu “şeriat gelecek” korkusu yayma propagandasına alet olan açıklamada ayrıca şöyle deniliyor:

Ülkemizin sürüklendiği noktada mevcut iktidar ve yandaşları, başta eğitim olmak üzere hayatın tüm alanlarını dinselleştirmekte, inanç ve yaşam tarzlarını yok sayarak kendi dinsel pratiklerine göre biçimlendirmeye çalışmaktadır. Kamusal ve özel alanda değişik projeler adı altında dinsel uygulamalar gerçekleştirmektedir. İktidar, temel insan haklarını, laikliği, din ve vicdan hürriyetini ihlal etmektedir.

Ülkemizde gittikçe derinleşen ekonomik krizde, yoksulluğu, işsizliği/ açlığı, barınma sorununu yine fazlasıyla emekçi sınıflar çekmektedir. Hal böyle iken, yapılan dinsel uygulamalarla toplum dinle, imanla, şükürle manipüle edilmekte ve sorunlar görünmez kılınmaktadır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!