İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Cem Vakfı Alisizler cephesiyle birlikte miting yapacak!

Cem Vakfı Alisizler cephesiyle birlikte miting yapacak!
Cem Vakfı Aleviler arasında inanç dışı terfrikaların taşıyıcısı örgütlerle birlikte İstanbul'da miting yapacak.

Okmeydanı Cemevi'nde biraraya gelen Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri ile birlikte Cam Vakfı yöneticileri, 10 Aralık’ta İstanbul’da bir miting yapma kararı aldı.

“Laik eğitim, İnsanca yaşam, Demokratik Türkiye” başlıklı mitinge PKK teröristlerinin resimlerini şubelerine asan Demokratik Alevi Dernekdevleleri ve demokrasi güçleri adı altında HEDEP de katılacak.

28 Mayıs seçimlerinden sonra Türkiye'nin şeriat devletine dönüştürülmesi sürecinin hızlandığını iddia eden konuşmacılar, ortak mücadele kararı aldılar.

İSTEMEZÜK CEPHESİNE CEM VAKFI DA KATILDI

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulması sürecinde devlet karşıtlığı üzerinden red cephesi oluşturan kimi kurumlarla bir süredir yakınlaşma çabası içine giren Cem Vakfı da düzenlenecek mitinge katılacak.

Cem Vakfı, Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın geçtiğimiz aylarda topladığı şube başkanları toplantısında bu örgütlerle birlikte etkinlikler düzenleme fikri için yöneticieri ikna etmek amacıyla ortaya atılmıştı.

Hemen bir hafta sonra Cem Vakfı Genel Başkan Vekili HEDEP İstanbul Milletvekili'nin kurultaya katılma daveti üzerine diğer örgütlerle birlikte PKK teröristlerinin resimlerini şubelerine asan DAD ileaynı masaya oturmuştu.

Son olarak, Okmeydanı Cemevi'nde aynı örgütlerle biraraya gelen Cem Vakfı, DAD ve HEDEP ile birlikte düzenlenecek mitingi düzenleyeler arasında yer alacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Zeyd Zeydani
    09-11-2023 15:25

    Alevi olabilmenin birinci ve olmazsa olmaz şartı '' Hak ,Muhammed, Ali'' inancına ,imanına sahip olması gerekir. Ya Allah,Ya Muhammed,Ya Ali demeyen ve Allah'ı Rab,Muhammed (s.a.v.)'i Onun Elçisi Ehl-i Beyt'in başı ve babası. Hz Ali (a.s.)'ı Velayetin, İlmin ve Hikmetin kapısı kabul etmeyen kusura bakmasın insanları değil Sadece kendisini aldatmış olur. Yarın Hepimizin bildiği ve göreceği bir gerçek olan ölümden sonra Kıyamet günü Medet diyerek yüzüne bakamıyacağı Hak Muhammed Ali (a.s.)'ı inkar eden Kendisine İman ettiği inanç ve yolunu açıklasın Lütfen saf Alevi canları da aldatmaya kalkmasın. Hz.Ali (a.s)'ın adını alıp maske yapıp özünü inkar eden bir Alevilik yoktur olamazda.. Selam Ehl-i Beyte ve onun yolundan gidenlerin üzerine olsun..

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!