İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Caferiler, Cübbeli Ahmet Hoca hakkında suç duyurusu yaptı


Caferiler, Cübbeli Ahmet Hoca hakkında suç duyurusu yaptı
Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama (TCK 216/1,TCK 216/3 ,TCK 218 ) ve re'sen tespit edilecek başkaca suçlar” sebebiyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca, resmi sosyal medya hesabından “Şia’nın aslında İsraille müttefik olup sadece Müslümanlarla savaştığı” , Diyanet, Caferi İlmihali adı altında kitap basarak bu ateşe benzin döküyorsa ve Milli Eğitim kitapları Caferiliği beşinci hak mezhep olarak gösteriyorsa sözün bittiği yere geldik demektir. şeklinde paylaşımlar yapması ve hemen ardından katıldığı bir halka açık toplantıda “Bütün haramlar, günahlar, Şia, Mutezile, Hadis inkarcılığı normal görülüyor. Bu bela getirir! şeklinde konuşması, yapılan suç duyurusunun dayanağını oluşturuyor.

Yapılan suç duyurusu hakkında Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Babur ve dernek avukatı HüseyinŞahintekin ile TUM-HABERLER.COM sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Rıza Özkan görüştü.

BAŞKAN BABUR: MEDYADAN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ

Cübbeli Ahmet Hoca’nın ifadelerinin toplumda infial oluşturduğunu, ancak Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği olarak zamanında müdahale ederek, Caferilerin bu oyuna gelmediğini vurgulayan Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Babur, Cübbeli Ahmet Hoca’nın önceki davranışları ve ifadelerinin de bugünkü ifadeleriyle bütünlüklü olduğunun altını çiziyor.

Ahmet Mahmut Ünlü’nün ifadelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yıllar önceki çalışmalarının sanki yeni oluşmuş gibi kanaat oluşturmaya gayret ettiğini vurgulayan Başkan Babur, burada sadece Caferilerin hedef alınmadığını, aynı zamanda Cumhurbaşkanı’mız ve devlet kurumlarının da acz ve zaaf içerisinde gösterildiğine dikkati çekti.

Saat 16’da sosyal medyadan Caferileri hedef alan paylaşımlar yapıp, aynı gün saat 19’da Caferilerin yoğun yaşadığı Halkalı’da toplantı yapmanın açık provokasyon amaçlı olduğunu söyleyen Başkan Babur, “Türk milleti arasına bu fitneyi, bu bölücülüğü salan bu ve bunun gibi şahısların devlet aklı ile analiz edilip, tespit edilerek yaptırım uygulanmasını” beklediklerini belirtti.

Türkiye’nin Sivas, Çorum ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen katliamlara benzer bir sürece sokulmak istendiğini vurgulayan Başkan Babur, devleti yönetenleri bu konuda dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Babur, toplum içerisinde yaratılmak istenen fitneye karşı özellikle medya kurumlarına daha büyük görevler düştüğünü belirterek, dün FETÖ’nün bu tür kışkırtmaları yaptığını, bugün Cübbeli’nin, yarın belki başka birisinin çıkacağını, ama medyanın duyarlı bir tepki vermesi ile bu kışkırtmaların önlenebileceğini, ancak tam tersine bu şahsın televizyonlarda akil adam gibi ağırlandığına dikkat çekti.

AVUKAT ŞAHİNTEKİN: SUÇUN TÜM UNSURLARI OLUŞMUŞ DURUMDA

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği’nin avukatı Hüseyin Şahintekin, Caferilerin ifade özgürlüğüne inanan, savunan ve geniş yorumlayan bir toplum olduğunun altını çizerek, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, AİHM’in ve Anayasa Mahkemesi’nin yerleşik içtihatları kapsamında ifade özgürlüğünün yasayla, amaçla ve demokratik toplumun gerekleriyle uyumlu olması gerektiğini, ancak Cübbeli Ahmet Hoca’nın ifadelerinin yasa, amaç ve gereklilik dışı söylemler olduğunun altını çiziyor.

İfadelerin tahrik amaçlı yapıldığına kesin kanaatlerinin olduğunu vurgulayan Avukat Şahintekin, Cübbeli Ahmet Hoca’nın 16:05’de Caferi inancına karşı gerçek dışı ifadelerini içeren bir dizi paylaşım yaptıktan sonra, aynı gün saat 19’da İstanbul’da Caferilerin yoğun yaşadığı Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde katıldığı önceden duyurulmuş bir toplantıda yine aynı söylemlerini yinelemesinin tesadüf değil, bilinçli ve planlanmış bir eylem olarak değerlendiriyor.

CAFERİLERİN KAMUOYU AÇIKLAMASI

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği, Cübbeli Ahmet Hoca’nın ifadelerini protesto eden bir basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

KAMUOYUNA DUYURU

5 Şubat 2022 tarihinde resmi sosyal medya hesaplarından, gerçek dışı bilgilere dayanarak açıklama yapan, toplumda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, milli birliğine zarar vererek, açıklamaları ile konusu suç teşkil eden eylemde bulunmuştur.

Öncelikle net bir ifadeyle belirtmek isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı, hangi devlet olursa olsun, ajanlık faaliyeti yürütenlerin yakalanıp yargıya teslim edilmesi bizim isteğimizdir.Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm kurumları ile teyakkuzda olduğundan, gerekeni yaptıklarından ve yapacaklarından hiçbir şüphe duymamaktayız.

Bahse konu şahıs olan (Cübbeli Ahmet) Ahmet Mahmut Ünlü’nün açıklamaları doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını hedef almaktadır. Şöyle ki Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan tüm bu çalışmalar, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımızın talimatları ve tensipleri doğrultusunda yapılmıştır. Ülkemizin güzide kurumlarına ve Cumhurbaşkanımıza yönelik asılsız ithamların altında yatan sebebin muhakkak ortaya çıkacağı inancı içerisindeyiz.

Karabağ savaşında Azerbaycan-Türkiye beraberliği, Şii –Sünni birlikteliğinin getirmiş olduğu zaferden sonra inancımıza yönelik bu saldırıların sistematik olduğunu gözlemlemekteyiz.

Bahse konu paylaşımlar derneğimizce dikkatle takip edilmiş olup,yasal mercilere intikal ettirileceğini ve tüm hukuki haklarımızı kullanarak sürecin sıkı takipçisi olacağımızı bildirir, konudan rahatsız olan tüm vatandaşlarımızı sağduyu ile hareket ederek, tepkilerini yalnızca yasal zeminde göstermelerini ayrıca rica ederiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği

MİLLETVEKİLLERİ CÜBBELİ’NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ kamuoyu açıklamaları ile Cübbeli Ahmet Hoca’nın ifadelerine tepki gösterdiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!