İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Bolu’da Alevilerden DEM Parti’ye kırmızı kart!

Bolu’da Alevilerden DEM Parti’ye kırmızı kart!
Ergenekon kumpasının sanıklarından, emekli asker ve gazeteci Oktay Yıldırım, DEM Parti adayı Veli Saçılık'ın Alevi kurumlarının ziyaret taleplerini geri çevirdiğine dair sızlanmasını sosyal medya hesabından sert ifadelerle eleştirdi. “Özünü kaybetmiş kim varsa sen git onların kapısına, sana bir tek onlar minder verir” diye yazan Yıldırım, Veli Saçılık'a yönelik olarak “Sen Pir Sultan'ın köpeklerinin uyuduğu kulübeye bile giremezsin” ifadelerini kullandı.

Bir süredir, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakması sonrasında oluşan karamsarlıktan faydalanarak, Alevi seçmeni terör örgütü PKK’ya ve terör suçlusu olarak ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan liderleri Abdullah Öcalan'a destek faaliyetleri yürüten DEM Parti’ye yönlendirmeye çalışmalarına ağırlık veren DEM Parti, bu kez de Bolu'da duvara çarptı.

Bilindiği gibi, geçen hafta İstanbul’da DEM Parti'nin tabelasında yazan Alevi kelimesi dışında Alevi toplumu ile hiçbir bağı olmayan bir takım örgütleri bir araya getirerek ses getirecek bir destek açıklaması yaptırmak istemiş, ama 400 kişilik salona ancak 50 kadar kişiyi toplayabilmişti.

Alevi Bektaşi inançlı yurttaşlar DEM Parti’ye bu kez de Bolu'da kırmızı kart gösterdiler.

Bolu’da Alevi toplumuna hizmet veren cemevi yöneticileri DEM Parti adayı Veli Saçılık ile görüşmeyi reddettiler.

Durumu sosyal medya hesabından açıklayan Saçılık, kendisi ile görüşmeyi kabul etmeyen Alevi kurumuna hakaretler yağdırdı.

Paylaşımında, “Alevi Kültür Dernekleri Bolu Şubesi” adında Alevi inancıyla alakası olmayan dernek MHP-AKP-Tanju Özcan ile güle oynaya görüşme yaparken, DEM Parti adayı olarak benim ziyaret isteğimi geri çevirdi” diye yazan Saçılık, daha sonra Bolu Cemevi yöneticilerinin kendisi ile gizlice görüşme teklifi yaptıklarını iddia etti.

Alevi toplumundan reddedilmesi, Saçılık’ın hakaretler yağdırmasına neden oldu. Sosyal medya hesabında kendisini eleştiren herkese “yezit”, “Hınzır Paşa” gibi hakaretlerle kontrolsüz tepki veren Saçılık’a cevap ise, Ergenekon kumpası mağdurlarından, emekli asker ve gazeteci Oktay Yıldırım’dan geldi.

YILDIRIM: VELİ, SEN PİR SULTAN'IN KÖPEKLERİNİN UYUDUĞU KULÜBÜYE BİLE GİREMEZSİN!

Veli Saçılık’a “Sen Pir Sultan'ın köpeklerinin uyuduğu kulübeye bile giremezsin” diye seslenen gazeteci Oktay Yıldırım’ın sosyal medyada paylaştığı DEM Parti adayına mesajı şöyleydi:

“Ulan kara cahil Veli Saçılık;

aklı başında bir Alevi seni ve PKK’yı kapısından sokar mı?

Şah’a giden Türk’e gitti, Türk olduğu için Şah’a gitti a cahil, seninle alakası yok onların.

Bu topraklarda DEM Parti ile ilk ittifak kuran da Kürt İdris-i Bitlisi’ye Alevileri katlettiren Yavuz Sultan Selim’di.

Şah İsmail Diyarbakır’ı kuşattığında Kürt aşiret reislerinin Yavuz Sultan Selim’e yazdığı mektubu bilir misin?

Hani "Bu Kızılbaşlardan bıktık bizi bunlardan kurtar. Biz kendi başımıza bunlarla başa çıkamayız çünkü biz hep kabile kabile ayrıyız sadece ehli sünnette birleşebiliriz" anlamına gelen mektubu okudun mu?

Bak şimdi de siz Yavuz’a değil de habire Amerika’ya mektup yazıyorsunuz, sizin özelliğiniz bu.

20 yüzyılda da bir sürü İdris-i Bitlis’i adayı çıktı, mesela şimdi torunları ile bölücü siyaset yaptığın Şeyh Sait, Koçgiri, Seyit Rıza, Said-i Kürdi, Feto, vb. Onlar da İngilizlere ve Amerikalılara yaslandı. O şaha giden Türklerin torunları da bu hain şerefsizleri Mustafa Kemal’in emrinde toprağa gömenlerdi.

Sen sağını solunu karıştırmışsın Veli. Sana kapısını açacak olan Alevi, yolunu şaşırmış Alevidir onun da Alevilikle bir ilgisi kalmamıştır. Sonra Atatürk’le ilgisi kalmamış olan CHP sana kapısını açabilir. Aslını, özünü kaybetmiş kim varsa sen git onların kapısına, sana bir tek onlar minder verir.

Bu cehaletle bölücülük bile yapılmaz. Sen Pir Sultan’ın köpeklerinin uyuduğu kulübeye bile giremezsin, ağzına alıp adını kirletme.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!