İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Başkan Özdemir Erzincan'da coşkuyla karşılandı


Başkan Özdemir Erzincan'da coşkuyla karşılandı
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir memleketi Erzincan'da Alevi kanaat önderleri ve cemevi dedelerinden oluşan kalabalık bir heyetle ile bir araya geldi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na kısa bir süre önce atanan Alirıza Özdemir yurt içi ziyaretleri kapsamında Alevi inanç toplumunun önde gelen şahsiyetleri, dedeler ve babalarla yaptığı istişare toplantılarını sürdürüyor.

Pazar günü Edirne'de Trakya ve Balkan ülkelerinden dedeler ve babalarla bir araya gelen Başkan Özdemir, pazartesi günü ise memleketi Erzincan'da kırkı aşkın Alevi dedesi ve cemevi başkanı ile Alevi inanç toplumunun sorunlarını istişare etmek ve çözüm yolları aramak için birlikteydi.

İLK ZİYARET UĞURLU DEDE'YE

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Sayın Alirıza Özdemir, memleketi Erzincan'daki ziyaretlerine ilk olarak, Alevilik inancının anıtlaşan isimlerinden olan 94 yaşındaki Ahmet Uğurlu Dede'nin Erzincan-Beşsaray köyündeki evine giderek başladı.

ÖZDEMİR: GÜÇLÜ BİR KAMU KURUMU YARATALIM

Erzincan'da yapılan toplantıda Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı hakkında inanç ve kanaat önderlerini bilgilendiren Başkan Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevi toplumunun 500 yıllık sorunlarını çözecek nitelikte büyük bir adım attığını belirterek “Bize düşen görev, yeni kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını doğru şekilde kurumsallaştırmak ve güçlü bir kamu kurumu haline getirmektir” dedi.

UĞURLU DEDE: ALEVİLERİ ŞİMDİKİ HÜKÜMET DİKKATE ALDI

Toplantıda söz alan Alevi toplumunun anıtlaşan isimlerinden 94 yaşındaki Ahmet Uğurlu Dede ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek “Tarihler boyu özlemini çektiğimiz Alevilerin ibadet özgürlüğü isteğini dikkate alan hükümet, şimdiki hükümet olmuştur” dedi.

Alevi dedeleri ve kanaat önderlerinin bir araya geldiği toplantıda bir konuşma yapan Erzincan Valisi Aydoğdu, "Hiç bir vatandaşımıza önyargılı davranmadan hiç bir vatandaşımızı ötekileştirmeden beraber birlikte kardeşliğimizi daha da perçinleyerek, hep beraber Erzincan'ımızı her alanda en iyi noktalara getirmenin gayreti içinde olacağız." dedi.

Toplantıya katılan dedeler ve kanaat önderleri de söz alarak Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı hakkında görüş ve önerilerini yönelttiler.

VALİ AYDOĞDU'YA MAKAMINDA ZİYARET

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın tefrişat desteği verdiği Karadiğin Köyü Cem ve Taziye Evinde toplantı sonrasında incelemelerde bulunan Başkan Özdemir, son olarak Erzincan Valisi Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti. 

Başkan Özdemir'in ziyaretine Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent de katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI AKSUN'A MAKAMINDA ZİYARET

Başkan Özdemir, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun’u da makamında ziyaret etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!