İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Bakan Ersoy Alevi Bektaşi Canlarla İstanbul’da buluştu


Bakan Ersoy Alevi Bektaşi Canlarla İstanbul’da buluştu
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile İstanbul’da “Canlarla Buluşma” etkinliği düzenledi.

İstanbul, Atatürk Kültür Merkezi’nde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından “Canlarla Buluşma” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı konuşmada Alevi-Bektaşi toplumunun ihtiyaçlarına dönük çabalarının özel bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

ERSOY: ÇALIŞMALARIMIZI VAR GÜCÜMÜZLE SÜRDÜRECEĞİZ

Bakan Ersoy konuşmasında, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın deprem bölgesinde ve diğer cemevlerine yönelik çalışmalarından örnekler vererek “Milletimizin tüm kesimlerinin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlendirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Alevi-Bektaşi kardeşlerimize ve onların ihtiyaçlarına dönük çabalarımız ise çok özel bir öneme sahip. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiğimiz bu toplantımızda da Alevi-Bektaşi toplumunun ihtiyaçlarını doğrudan dinleyerek; Başkanlığımızın gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi hedeflediği çalışmaları yine muhataplarına birinci ağızdan ifade ettik. Alevi-Bektaşi toplumunun refahı için gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz.” dedi.

ÖZDEMİR: BAŞKANLIK RIZALIK TEMELİNDE HİZMET VERİYOR

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkan Alirıza Özdemir, Başkanlığın Alevi-Bektaşi inanç toplumu ile ilişkilerinin niteliğini ve kapsamını detaylı bir şekilde anlatarak, herhangi bir ajandalarının olmadığının ve tek amaçlarının yasalar ve Alevi Bektaşi inanç toplumunun rızalığı çerçevesinde destek taleplerini karşılamak olduğunun altını çizdi.

Elektrik, imar, bakım-onarım gibi alanlara yapılan yasa değişiklikleri ile devletin diğer ibadethaneler gibi cemevlerine de hizmet götürdüğünü anlatan Başkan Özdemir, cemevlerinin aydınlatılmasıyla ilgili bir yönetmeliğin hazırlandığı müjdesini verdi.

Danışma Kurulu’nun kuruluş yönetmenliğinin hazırlanarak Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Başkan Özdemir, üyelerinin tamamının inanç önderlerinden oluşacağı bilgisini verdi.

Dedelere ve cemevlerinde istihdam edilecek personelin maaşa bağlanması konusuna da değinen Başkan Özdemir, kimseyi zorlamadıklarını ve cemevlerini herhangi bir kuruma bağlamalarının Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın görev tanımı içerisinde mümkün olmadığını belirterek, “dedelere kadro ve maaş vermek konusunda bir dayatma söz konusu olmayacaktır, Alevi ve Bektaşi toplumu ne isterse ona uyacağız” dedi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkan Alirıza Özdemir’in konuşmasının ardından söz alan cemevleri yöneticileri ve dedeler talep ve önerilerini dile getirdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!