İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Baba Mondi: Kendimi İsrail’in kardeşi olarak görüyorum!

Baba Mondi: Kendimi İsrail’in kardeşi olarak görüyorum!
Kendisini Bektaşilerin dünya lideri ilan eden Baba Mondi, İsrail medyasına verdiği demeçte de, kendisini “İsrail’in kardeşi” olarak tanıttı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın küreselci emperyalistlerin sesi New York Times gazetesine verdiği demeçte ülkesinde “Vatikan tipi” Bektaşi din devleti kuracaklarını ilan etmesiyle başlayan tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

Alevihabeler.com.tr sitesinin derlediği bilgilere göre, Bektaşi din devleti kurulduğunda ilk başkanı olacağına kesin gözüyle bakılan Baba Mondi İsrail’de yayınlanan The Jarusalem Post gazetesine verdiği demeçte kendisini “İsrail’in kardeşi” ilan etti.

The Jarusalem Post gazetesinin 13 Ekim 2024 tarihli sayısında Eldad Beck tarafından yapılan röportajda “Arnavutluk, topluluğun laik Türk yetkililerin tarikatın liderlerine ve üyelerine zulmettiği Türkiye'den Tiran'a taşındığı 1929'dan beri grubun merkezi olan Bektaşi Dünya Merkezi'ne ev sahipliği yapıyor” vurgusu yapılırken Baba Mondi de “Bektaşilerin ruhani ve dini lideri” olarak sunuluyor.

BABA MONDİ İSRAİL’İ SAVUNDUĞU İÇİN TEHDİT ALTINDA

Tiran’da bulunan merkezinde Baba Mondi ile röportaj yapan The Jarusalem Post gazetesinin muhabiri Eldad Beck, içeride dah alınan sıkı güvenlik önlemlerine dikkati çekerek, şu tespitte bulunuyor: “Baba Mondi'nin yaptığı gibi, ılımlılık ve hoşgörüyü vaaz eden ve İsrail'e desteğini açıkça gösteren bir Müslüman lider, kendini kalıcı bir tehdit altında bulur.

BABA MONDİ: BEKTAŞİLERİN DÜNYA MERKEZİ OLARAK BİLİNMEK İSTİYORUZ

The Jerusalem Post’a verdiği özel röportajda Baba Mondi “Vatikan tipi” Bektaşi din devleti projesinin gerekçelerini şöyle açıklıyor: “Arnavutluk devleti bu konuda bir yasa çıkarma hakkına sahip. Daha sonra uluslararası topluma gidip tanınmasını isteyebiliriz. Dünyada diplomatik statüye sahip olmak ve Bektaşilerin Dünya Merkezi olarak bilinmek istiyoruz. İnananlarımızı nerede olurlarsa olsunlar temsil etmek ve korumak istiyoruz. Dünya çapındaki toplum merkezlerimiz bu Dünya Merkezinin bir parçası olacak. Bu planın uygulanmasıyla ilgili farklı stratejiler geliştiriyoruz. Ancak önce Arnavutluk hükümeti statümüzü değiştiren bir yasa çıkarmak zorunda.

BABA MONDİ: KENDİMİ İSRAİ’İN KARDEŞİ OLARAK GÖRÜYORUM

Baba Mondi’nin İsrail'i birkaç kez ziyaret ettiğini ve yakında tekrar ziyaret edeceğini belirten muhabir Eldad Beck, İsrailli grupların da pek çok kez Bektaşi merkezinde ağırlandığını vurguluyor.

 “İsrail'i tanıyorum ve kendimi İsrail halkının bir kardeşi olarak görüyorum” diye konuşan Baba Mondi devamla, “İsrail'i ziyaret ettiğimde iki şey beni çok etkiledi. Birincisi misafirperverlikti. Bir kardeş ve bir arkadaş gibi karşılandım. İkincisi, tüm kutsal yerleri ziyaret ettim. Bu yerlerden ve bu yerlere inananlardan pozitif enerji aldım” ifadelerini kullanıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    akaltun23
    15-10-2024 14:02

    Mezhepçi güdükler, güdük bilinç altlarıyla sonradan (2016) Hillary Clinton e-postaları ifşasından da ortaya çıktığı gibi Mossad'ın hazırladığı anlaşılan "Suriye'nin Dostları" grubuyla, hasta ruhları "eğitip, donatarak" önce o ülkeyi kendilerine talan ettirerek ortamı uygun bu hale getirdiler. Ki bu durum aynen bu şekilde olacağı 24 Haziran'ında kendi haber siteleri Haberx'te uyarılarak yazılmıştı. İfşa sonrası dahi anlamadı devam ettiler. 500000 insan hiç yoktan bu güdüsel nedenle birbirine kırdırıldı. Ülkelerde, denizlerdeki telafat yanında Mülteci vbg. sorunlar açıldı.Alevilik hakkında açık Anayasal inançsal eşitliği talep üzerine çağdaş demokratik devletler gibi sağlama yerine, yıllarca oyalayıp Alevilere mahkeme kararları almak zorunda bırakıldılar. Ancak güdük beyinlere hukuk da yetmedi, kararlar sanki bu inanç Anadolu'nun öz İslâmî yorumu değilmiş gibi yıllarca uygulanmadı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi ve İBB'nin öncelikle tanıması zoruyla 100 yıl sonra Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı içerideki istemezzükçü cehaletein de katkısıyla zoraki kuruldu, (İbadethane, AYM dahil din dersi kararları ise sanki bunlar Patagonya aleyhine verilmiş gibi sessizlik hâlâ devam ediyor) Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu ama bu kez de orada İslam'ın insan merkezli özsel bu Anadolu yorumunu Emeviyye işi asimile etmek, başkalaştırmak türü ince Muaviye yöntemleriyle uğraşıladursun Arnavutluk'un önalıp Ortadoğu tipi bu komediye son vermesini kim, niçin eleştirebilir?Evet, bütün bu güdüklüklerden anlaşılan, Ortadoğu'yu, her seferinde bu hâle düşüren bilinçaltı hastalık, kendi içlerinden gelişen farkındalık ile artık tedavi sürecine girmelidir. Suudi Arabistan bile bu yola girmişken, o boşluğu doldurmanın derdine düşenler, Hacıbektaş'ta önerilen Cumhuriyet'in ve Atatürk reformların ne anlama geldiğini anlamaya başlamalıdırlar.Çünkü coğrafyaya yazık oluyor.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!