İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Avrupa’da yaşayan canlar buluştu


Avrupa’da yaşayan canlar buluştu
Alevi-Bektaşi toplumuyla istişare süreçlerinin güçlendirilmesini ve yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı “Canlarla Buluşma” etkinliklerinin sonuncusu “Avrupa’da Yaşayan Canlar Buluşması” adı altında, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlendi.

Avrupa’da Yaşayan Canlar Buluşması”na Almanya, İngiltere, Avusturya, İsviçre, Fransa, Hollanda ve Belçika’dan dedeler, ocakzadeler, kanaat önderleri ve aydınlar katıldı.  

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen buluşmaya T.C. Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Eğitim Genel Müdürü ve Büyükelçi Ali Murat Başçeri ve Yurtdışı Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Fatih Nişancı da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış gülbankını, Almanya’dan gelen Ağuiçen Ocağı evlatlarından Sayın Hamza Kurnaz Dede verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VE YTB TEMSİLCİSİ DE KATILDI

Dışişleri Bakanlığı adına söz alan Büyükelçi Sayın Ali Murat Başçeri’nin selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen ve ev sahibi olarak tüm katılımcıları selamlayan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir şöyle konuştu:

Alevi-Bektaşi toplumun yaşadığı her coğrafyaya giderek, canlarımızla buluşuyoruz. Alevi-Bektaşi toplumuna en doğru ve en güzel şekilde hizmet götürülmesini amaçlıyoruz. Bu maksatla geçtiğimiz ay Balkanlar’a da bir ziyaret gerçekleştirdik.

RIZALIK VE İSTİŞAREYİ DÜSTUR EDİNDİK

Bugün, burada 7 farklı ülkeden gelen siz kıymetli canlarımıza ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Başkan olarak göreve başladığımız ilk günden beri Alevi-Bektaşi toplumunun rızalığını ve inanç önderlerimizle istişare etmeyi kendimize düstur edindik. Bu maksatla sizlerle bir araya gelmek ve Devletimizin attığı veya atacağı adımları hep birlikte istişare etmekten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ve fikirlerinizin bizlere rehberlik edeceğini bilmenizi isterim.

MEŞRU AMAÇLARA MEŞRU ARAÇLARLA ULAŞMAYI ÖNEMSİYORUZ

Başkanlık olarak cemevlerimizin bakım-onarım ve tefrişat taleplerinin yanında kültürel, sosyal ve idari mevzuat anlamında birçok adım attık ve atmaya da devam ediyoruz. Elbette ki tarihin bizlere yüklediği ağır sorumluluğun bilincindeyiz. Bu maksatla görev ve sorumluluk alanımıza giren konuların başında, yurt dışında yaşayan Alevi-Bektaşi topluluklarının da inanç hizmetlerinden yararlandırılmasını koordine etmek veya bu toplulukları desteklemek geliyor. Bu nedenle amaçlarımızın meşru olmasına dikkat ediyoruz, bu amaçlara ulaşan araçların da meşru, hukuki ve ahlâki olmasını çok önemsiyoruz. Alevi-Bektaşi toplumunun kapısını çalmaya ve onlarla istişareler etmeye, onların rızalığına dayanan en doğru ve en güzel hizmetleri uygulamaya koyma yönünde karalıyız.

KATILIMCILAR BEKLENTİ VE TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Programın öğleden sonraki oturumlarında ise yurtdışından gelen kanaat önderleri, dernek ve vakıf başkanları ile Avrupa’nın farklı şehirlerinde yaşayan gençler, yaşadıkları ülkelerdeki sorunları, kendi ülkeleri olan Türkiye’den ve özellikle de Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’ndan beklentilerini dile getirdiler.

Program, istişare ve değerlendirme oturumlarının ardından çekilen aile fotoğrafıyla tamamlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!