İstanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Ali Ekber Yurt Dede: Boyun eğmeyeceğiz, istifa etmeyeceğiz!

Ali Ekber Yurt Dede: Boyun eğmeyeceğiz, istifa etmeyeceğiz!
Sarı Saltuk Ocağı mensubu Ali Ekber Yurt Dede, son dönemde Tunceli’de özellikle DEM Parti çevresinden kaynaklanan karalamaların hedefinde. Son olarak ise, başkanlığa yeniden seçildiği Tunceli Cemevi’nde başkanlığa yeniden seçilmesi sonrasında kendisini “Pirler Meclisi” olarak adlandırılan bir kesim tarafından düşkün ilan edildiği medyada yer alınca, kendisi ile bir röportaj yaptık.

Tunceli, terör örgütünün etkin olma mücadelesi verdiği en stratejik şehirlerimizden birisi.

Tunceli Kureyşan, Baba Mansur, Derviş Beyaz ve Ağuiçen ocaklarının yanında Sarı Saltık ocağının da merkezi olması nedeniyle Alevi Bektaşi inanç toplumu açısından da oldukça önemli bir ilimiz.

Tunceli’nin itikadı güçlü bir nüfusa sahip olması terör örgütünün burada gelişmesinin önündeki en büyük engel olduğu görülüyor.

Alevi Bektaşi toplumunu dejenere ederek inanç bağlarından koparıp asimilasyona uğratma hedefini gizlemeyen terör örgütü yandaşları Alevi Bektaşilerin “bir kitabının ve peygamberlerinin olmadığının” propagandasını açıkça yapıyorlar.

Hakk Muhammed Ali yolunun kararlı takipçilerini barındıran Tunceli Cemevi de bu nedenle terör örgütünün hedefinde.

Bu “kale”nin düşürülmesi, terör örgütünün ilde zaferini ilan etmesi ile eş anlamlı hale gelmiş durumda.

Son olarak, uydurulan “Pirler Meclisi” tarafından Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt Dede’nin “düşkün” ilan edilmesi de, Tunceli’de Alevi Bektaşileri sindirmeyi amaçlayan saldırganlığın bir parçası olarak ortaya çıktı.

Bir insanın ancak kendi ocağında dara çekilmesi mümkün iken, insanları yanıltma amacıyla özenle seçilip uydurulan “Pirler Meclisi” isminin arkasında kimler olduğu meçhul!

Kararı alanların “pir” makamını nereden aldıkları da muamma ve daha da önemlisi, varsa eğer bir “Pirler Meclisi” bu sözde pirlerin hangi ocaktan oldukları ve isimleri de gizlenmiş!

Tamamen illegal, yasadışı örgütlere özgü bir tarzda ilan edilen sahte Pirler Meclisi ismi ile Tunceli’de Alevi Bektaşilerin baskı altına alınmak istendiği çok açık.

Ali Ekber Yurt Dede’ye karşı bu karalama kampanyasında başarılı olmaları halinde, Tunceli’de her olayı kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmek amacıyla kullanılacağı aşikar olan sahte Pirler Meclisi’nin ifşa edilmesi de, Tunceli’de yaşayan Alevi Bektaşilerin öncelikli sorunu haline geldiği görülüyor.

Sarı Saltık Ocağı mensubu Ali Ekber Yurt Dede’ye kendisine karşı yürütülen karalama kampanyası hakkında düşüncelerini sorduk. İşte, o söyleşi:

HİÇBİR ZAMAN HAİN OLMADIM, HAİNLERLE BERABER HAREKET ETMEDİM!

SORU 1- Ali Ekber dedem, bir süredir Tunceli’de Alevilere kim operasyon yapmak istese, önce sizi hedef alıyor. Bunun nedeni hakkında ne söylersiniz?

ALİ EKBER YURT: Aslında bunu ben de tam olarak anlamış değilim. Ama ben Tunceli’de duruşu, inancı, bakış açısı net bir insan ve dedeyim. Her zaman birlikten, beraberlikten, hoşgörüden, kardeşlikten yana bir tavır aldım. Bunun için kiminle görüşmem gerekiyorsa görüştüm ve hep barışcıl mesajlar verdim. Yine Alevilerin sorunlarının devlet ile, hükümet ile konuşularak, istişare edilerek çözülebileceğine inandım. Bu konuda hükümet ile tüm istişarelere ve toplantılara çağırıldığımda, katıldım. Devletime, milletime, bayrağıma hiç bir zaman hain olmadım. Hain olanlarla da birlikte hareket etmedim. Bundan böyle de etmeyeceğim. Bu durumun da belli bir kesimi rahatsız ettiğinin farkındayım. Hiçbir şekilde, her ne olursa olsun, bu duruşumdan bir zerre geri adım atmayacağımı belirtmek isterim.

CEMEVİNİ ELE GEÇİRMEK İÇİN PİRLER MECLİSİ KURDULAR!

SORU 2- Son olarak, Aleviler arasında fitne yaratmakla görevli bir sitede, sizin Pirler Meclisi tarafından düşkün ilan edildiğiniz yazıldı. Ancak, benim ilk sorum şu olacak: Pirler Meclisi nedir? Kim kurabilir böyle bir meclisi? Kendisine pirler meclisi adı verenlerin pirliğini kim ilan etmiş? Bu konularda bilgi verebilir misiniz?

ALİ EKBER YURT: Pirler Meclisi isimli bu oluşum gördüğüm kadarıyla, geçtiğimiz ocak ayında yapılan Tunceli cem evimizin genel kurulunda karşımda muhalif olarak seçime giren şahısların öncülüğünde kurulmuş bir oluşumdur. Bunların ortak noktaları ise bana muhalif olan kişilerden oluşmasıdır ve hedefleri tamamen benim. Bu yapının Alevi inanç ve ritüellerini istismar ederek beni yıldırma ve cemevi başkanlığından istifaya zorlama, cem evini ele geçirme hedefleri gütmekte olduklarını düşünüyorum.

SUÇ VARSA, ÇÖZÜM MAHKEMELERDEDİR!

SORU 3- Fitneci sitede kendisine pirler meclisi diyenler hem ocaklarını ve hem de kendi isimlerini gizlemişler? Pirler Meclisi yasadışı gizli bir örgüt müdür? Neden ocaklarını ve isimlerini gizlemiş olabilirler? Kendi uygulama yöntemleri ile kendilerinin Alevi toplumunda karşılığı olmayacağını ortaya koyan bu kışkırtma girişiminin amacı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

ALİ EKBER YURT: İsimlerini ve ocaklarını yazmamaları, gizlemeleri benim de dikkatimi çekti. Bunu neden ve niçin yaptıkları konusunda bir bilgim bulunmamaktadır. Ben de bunların isimlerini ve ocaklarını yazmalarını isterdim. Kendileri gizli bir örgüt müdür? Yoksa gizli örgütlerin hizmetinde birileri midir? Bu konunun aslında devletin ilgili mercileri tarafından takip edilmesi, araştırılması ve açığa çıkarılmasını ister ve beklerim. Çünkü hiç bir yasal dayanağı olmayan bir oluşumun, bir insanı görüşmeye davet edip, görüşmeyi kabul etmediği için toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya ve hedef göstermeye hakkı yoktur. Eğer bir suç var ise, bu ülkenin hukuk mercileri vardır. Bu merciler o insanı yargılama ve cezalandırma yetkisine sahiptir. Ama bu oluşumun üyeleri gördüğüm kadarıyla kendilerini hukukun yerine koymuş, bir insana görüşme çağrısı yapmış, çağrıya gitmeyen şahıs hakkında bir ceza belirlemiş. Kendilerince kendi düşünce ve fikirlerine uygun medya aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştur. Bu durum şahsıma yönelik bir linç ve itibarsızlaştırma amacı teşkil etmektedir. Bu durum suçtur, sizin de bahsettiğiniz gibi bir gizli örgüt niteliğindedir aslında.

SARI SALTIK MİSYONUNU TEMSİL EDİYORUZ!

SORU 4- Sizi hedef alan çevrelerin bir ortak özelliği de, devlet düşmanlığını Alevi olmanın şartı gibi ortaya sürmeleri. Bu bağlamda özellikle de bölücü örgütün Tunceli sahasında etkili olmak için Alevi toplumunun önderlerinin yıpratmayı önüne görev olarak koyduğu izlenimi doğuyor.

ALİ EKBER YURT: Beni hedef alan çevrelerin birçoğunun devlete bir karşıtlığının olduğunu şahsen ben de kabul etmekteyim. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi, şahsımın en büyük özelliği devlete, millete ve bayrağa sadakatimdir. Bu bana babamdan ve ona da babasından, babasından, babasından kalan en büyük mirastır. Kendimiz Sarısaltuk ocağına mensubuz. Sarı Saltuğun ise Türklüğe ve İslama katkıları aşikardır. Bizler de halen o misyonun temsilcisiyiz.

Bugün bu zihniyet sahipleri, bu yıpratma ve itibarsızlaştırma hareketlerini vaktiyle babam olan Hozat’lı Ahmet Dede’ye de ve bizim gibi düşünenlere de yaşattılar. Kamil, birleştirici hatta hoşgörüden yana dede ve kanaat önderlerine de sorun ve sıkıntılar yaşatıldı. Hatta bir çok Alevi inanç ve kanaat önderimiz daha ağır bedeller ödediler. Bazıları memleketi terk etmeye mecbur bırakıldı, bazıları ise öldürüldü.

AMAÇLARI BENİ VE YK ÜYELERİNİ İSTİFAYA ZORLAMAK!

SORU 5- Tunceli Cemevi genel kurulundan sonra ortaya çıkan hukuki durumu okurlarımıza anlatır mısınız?

ALİ EKBER YURT: Tunceli cem evimizin genel kurulu ocak ayı içerisinde yapıldı. Geçmiş genel kurullara genelde bugüne kadar uzlaşı ile ve tek adayla gidildi. Ancak bu sefer benimle birlikte başka bir aday daha vardı. Çeşitli fikir ve görüş ayrılıkları içerisinde genel kurul tamamlandı. Seçim bir oy farkla lehime sonuçlandı. Ancak karşımdaki diğer aday kendince bu seçimi uygunsuz ve hukuka aykırı yönlerinin olduğunu söyleyerek, genel kurulun iptali için mahkeme yoluna başvurdu. Mahkeme süreci devam etmektedir. Ortada onun ve bizim haklı olduğumuza dair şuan için herhangi bir karar çıkmış değildir. Karar lehimize veya aleyhimize sonuçlanabilir. Mahkeme genel kurulun tekrarını da isteyebilir. Genel kurulun hukuka uygun olduğuna da hükmedebilir. Bu mahkemenin taktirindedir. Ve kanunun kestiği parmak acımaz derler. Ancak karşımda aday olan arkadaşlar daha hiçbir mahkeme kararı yok iken, gerek sosyal medya, gerekse basın yolu ile sürekli genel kurulun hukuksuz olduğunu beyan etmiş ve toplumu bu anlamda yanıltma ve bizlere karşı kışkırtma yoluna başvurmuştur. Bu insanlara şunu ifade ettim: “lütfen mahkeme sonucunu bekleyelim ve çıkacak sonuca göre hareket edelim.” Ancak bu arkadaşlar hiçbir zaman bunu dikkate almadılar. Hep beni ve yönetim kurulumu yıldırma, baskı altına alma ve istifa etmeye zorladılar.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ, İSTİFA ETMEYECEĞİZ!

SORU 6- Bütün bu karalama faaliyetlerinin temel sebebi, genel kurulda yeniden seçilmeniz midir?

ALİ EKBER YURT: Evet öyle düşünüyorum.

SORU 8- Bundan sonraki sürece ilişkin beklentileriniz ve öngörüleriniz nelerdir?

ALİ EKBER YURT: Bundan sonraki sürece ilişkin beklentilerim ise, genel kurul ile ilgili süren yargılamanın sonuçlanması ve yargılama sonucu ortaya çıkan durumu tekrar ele alıp kendimize bir yön belirlemektir. Mahkeme genel kurulu yenileme kararı verirse, verilen karara saygı duyup gereğini yaparız. Mahkeme genel kurulun usüle uygun olduğu kararını verirse, yine görevimizi sürdürürüz. Ama şunu belirtmek istiyorum ki, ben ve yönetim kurulumuz hiç kimsenin karalamasına, baskısına, hakaretlerine ve küfürlerine boyun eğmeyeceğiz, istifa etmeyeceğiz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!