İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Alevilere ihanet ittifakı


Alevilere ihanet ittifakı
Alevi Bektaşilere "peygamberi ve kitabı yok" diyerek hakaret eden DEM Parti'nin eş başkanları ile görüşme yapan sözde Alevi kuruluşları ortak hareket edeceklerini açıkladılar.

"Alevilerin peygamberi ve kitabı yok" iddiasının sahibi DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan,sözde Alevi kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya geldiler.

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ve Milletvekili Celal Fırat’ın da bulunduğu buluşmaya Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanları Zeynel Kete ve Kadriye Doğan, Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Mustafa Aslan ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Esat Ünsal katıldı.

Buluşmada konuşan Tülay Hatimoğulları, partisinin Alevi Bektaşi toplumunu "peygambersiz ve kitapsız" nitelemesine değinmezken Aleviliğin Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlanması ve ÇEDES gibi projelerle içeride de Alevilere yönelik asimilasyonun sürdüğünü ifade etti.

İslâm dışı olduğu iddiasını yayarak Alevileri "kadim Kürt inancının sahipleri" diye gösteren asıl asimilasyoncular bu kara ve kirli propagandayı Sünni Kürtlere yönelik dile getirmedikleri gerçeği dikkatlerden kaçmıyor. DEM Parti'nin bu iki yüzlü politikasının doğrudan Alevi Bektaşi inancını asimile ederek yok etmeyi hedef aldığı ifade ediliyor.

Alevileri asimile ederek yok etme projesinin siyasi ayağı olduğu ortaya çıkan DEM Parti'nin diğer eş başkanı Tuncay Bakırhan ise konuşmasında "Yeniden düzen kuruluyor. Klasik sömürge anlayışı artık yok. Güçlü olanın, direnenin hakkını alabileceği bir sürece girdik. Artık ret ve inkarın sona ereceği bir döneme giriyoruz. Dünya değişiyor, güçlü olan, örgütlü olan kazanıyor” dedi. Hem Arapların ve hem de Kürtlerin tepki gösterdiği Kuzey ve Doğu Suriye’de oluşturulan Amerikancı sistemin bir çözüm modeli olduğunu iddia eden Bakırhan, "Türkiye devrimci hareketinin de hayallerinin Rojava’da gerçekleştiğini" öne sürdü.

İktidar kanadından yapılan son açıklamalara atıfta bulunarak “Bahçeli’yi yok saymaya çalıştığı DEM Parti ile görüştüren koşulları en az onlar kadar, Erdoğan ve Bahçeli kadar iyi okumamız gerekiyor” diyen Bakırhan, muhalif ve devrimci güçlerin de mevcut koşulları iyi okuması ve değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

SÖZDEALEVİLER  PEYGAMBERSİZ KİTAPSIZ DİYENLERE SUSTULAR!

Sözde Alevi kuruluşlarından hiçbirisi DEM Parti'nin Alevi Bektaşileri "peygambersiz ve kitapsız" olarak nitelemesine tepki vermedi. Bir çocuğun Kürt işareti yapmasına bile toplu ve ayrı ayrı tepki veren, basın açıklaması yapan, TV programları düzenleyen kuruluşların Alevi Bektaşi inancı ve toplumun talepleriyle uzaktan yakından alakaları olmadığı, aldıkları ödenekler karşılığında yandaşlığını yaptıkları İBB'nin Alevileri Mezarlıklar Müdürlüğüne yönlendirmesi açığa çıktıktan sonra konu Hakk tek bir kelime dahi etmeyişleri ile anlaşılmıştı.

Ortadoğu'da Amerika'nın gönüllü askerliğini yapan PKK'nın destekçisi DEM Parti'ye övgüler yağdıran ABF Başkanı Mustafa Aslan da konuşmasında Alevi kurumlarıyla DEM Parti ve öncülü partiler arasındaki diyalogun 7 Haziran seçimlerinde sıklaştığını ve bugüne kadar da ilerleyerek devam ettiğini belirtti.

Aynı görüşmede DEM Parti'ye övgüler yağdıran bir diğer isim olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de görüşme ve diyaloğu sıklaştırmayı talep etti.
DEM Parti destekçisi Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü de konuşmasında sorunlara "ortak çözüm üretilmesi"nin önemine işaret etti.  

DEM Parti milletvekili Celal Fırat'ın emanetçi olarak koltuğa oturttuğu Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç, “Hedefleri ortak olanlarla ortak bir masada bir araya gelmek lazım” dedi.

PKK teröristlerinin resimlerini şubelerinde ve kongrelerinde asarak tepki toplayan DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan da, "ortak mücadeleye ihtiyaç olduğunu" vurguladı.

DEM Parti ile sözde Alevi özde Emevi kuruluşları"peygambersiz ve kitapsız iddiasına tepki vermeyerek, Alevi Bektaşi inancını temsil etmediklerini daha önce ortaya koymuşlardı. Terör örgütü ile iltisakı gündeme gelen DEM Parti'nin Alevilere hakaretlerine sessiz kalıp, üstelik onlarla "ortak mücadele" edeceklerini açıklayarak, Alevilere ihanet çatısı kurduklarını da beyan etmiş oldular.

Alevi Bektaşilere düzenlenen uluslararası asimilasyon operasyonunun siyasi ayağının DEM Parti olduğu ve Alisiz inkarcıların bu ekiple ortak hareket edeceğini açıklaması ile Türkiye'de Alevi Bektaşi inancını yok etmeyi hedefleyen yeni bir kara propaganda merkezi kurulduğu ifade ediliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!