İstanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Alevi Bektaşilerin gönül dostu E. Orgeneral Saldıray Berk Hakk'a yürüdü

Alevi Bektaşilerin gönül dostu E. Orgeneral Saldıray Berk Hakk'a yürüdü
FETÖ kumpasçılarının Genel Kurmay Başkanı olmasını engellemek amacıyla hedef aldığı, Ergenekon tertibinde yargılanan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman ve yüksek karakterli askerlerinden E. Orgeneral Saldıray Berk Hakk'a yürüdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman subaylarından Saldıray Berk (16 Şubat 1948, Erzurum - 14 Şubat 2024) Eğitim ve Doktrin Komutanı olarak 2011 yılında orgeneral rütbesi ile emekli olmuştu.

Orgeneral Saldıray Berk ve dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında Ergenekon örgütü üyesi olduğu iddiası ile dava açılmıştı.

Orgeneral Berk’in FETÖ kumpasçılarına karşı aldığı kararlı tavır TSK subaylarına ve Türk milletine örnek olmuştu.

DAVAYI AÇAN SAVCI FETÖ ÜYESİ OLMAKTAN HÜKÜM YEDİ

Davanın açılmasını organize eden Bayram Bozkurt 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi olarak tutuklandı ve hüküm yedi.

FETÖ’cü Savcı Bozkurt daha sonra yaptığı itiraflarda Saldıray Berk'in Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek için soruşturmaya dahil edildiğini söyledi.

FETÖ İDDİANAMESİNDE ALEVİ BEKTAŞİ DOSTU DİYE YARGILANDI

Ergenekon iddianamesinin eklerinde, faşist FETÖ örgütü tarafından Saldıray Komutanımız şu ifadelerle tanıtılmıştı:

“Saldıray Berk Erzincan ve civarında bulunan Alevi köyleri ile yakından ilgilenmektedir. Bu köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için ordunun imkânlarını kullanmaktadır. Yaptığı bu faaliyetler dolayısıyla Alevi köyleri ve dedeler tarafından sevilmekte ve kendisine takdir beratları verilmektedir. Saldıray Berk Sünni köylerle ve Sünni liderlerle ilgilenmemektedir. Saldıray Berk'in Alevi köy ve dedeleri ziyaretlerinde hanımefendi her zaman kendisine eşlik etmektedir. Saldıray Berk'in cemevleri ve Alevi köylerine olan ilgisi kendini meşrep olarak Aleviliğe yakın hissetmesinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir.”

E. Orgeneral Saldıray Berk Alevi Bektaşilere kol kanat gerdiği için yargılandığı sırada, kimi sözde Alevi yazar ve yöneticiler de Ergenekon kumpasında, düzmece suikast ihbarları ile FETÖ'nün yanında yer aldı.

SALDIRAY KOMUTANIN CENAZESİ AKSEKİ CAMİSİNDEN KALDIRILACAK

2015 yılında Vatan Partisi'ne katılan E. Orgeneral Saldıray Berk'in cenazesi Çarşamba günü, Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki camisinden kaldırılacak.

alevihaberler.com.tr sitesi olarak kahraman komutanımızı Hakk'a uğurluyoruz.

Allah rahmet eylesin.

Ruhu şad olsun.

Türk milletinin başı sağ olsun.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!