İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Alevi-Bektaşi İnanç Önderleri Çalıştayı tamamlandı

Alevi-Bektaşi İnanç Önderleri Çalıştayı tamamlandı
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı “Alevi-Bektaşi İnanç Önderlerinin İstihdamı, Eğitimi, Yol ve Erkânın Gelecek Kuşaklara Aktarılması Çalıştayı” dördüncü gününde gerçekleştirilen oturumların ardından tamamlandı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Alevi-Bektaşi İnanç Önderlerinin İstihdamı, Eğitimi, Yol ve Erkânın Gelecek Kuşaklara Aktarılması Çalıştayı” 4 gün sürdü.

Farklı illerden gelen ocakzâdelerin ve kurum başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştayda;

•             “Alevi-Bektaşi İnanç Önderlerinin İstihdâmına Yönelik Görüşmeler”,

•             “Alevi-Bektaşi İnanç Önderlerinin Yetiştirilmesine ve Eğitimine Dair Görüşmeler”,

•             “Alevi-Bektaşi Adı Altında Kurulan Dernek ve Vakıfların İnanç Önderleriyle İlişkilerine Dair Görüşmeler” ve

•             “Gençlerin Alevi-Bektaşi Yolunu Yaşatması İçin Yapılabilecek Resmi ve Sivil Çalışmalara Dair Görüşmeler

adlı oturumlarda söz konusu başlıklara ilişkin müzakereler yapıldı.

Kapanış oturumunda söz alan ve çalıştayın Alevi-Bektaşi toplumunun büyük bir bölümünün Başkanlıkla ilerlettiği yakın ilişkilerin bir neticesi olarak ortaya çıktığını ifade eden Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir: “Çalıştaylar, bilgi hazinemizi geliştiren, ufkumuzu açan ve farklı çözüm önerilerine kapı açan buluşmalardır. Bu nedenle son derece önemlidir” dedi.

Başkan Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kuruluşundan beri Alevi-Bektaşi toplumunun değerlerine saygı temelinde kamu hizmeti yürütmenin gayreti içerisinde olduk. Alevi-Bektaşi toplumunun tarihsel süreçte birikmiş sorunlarının çözülmesi için kurulan Başkanlığımız, din ve vicdan hürriyetinin korunması yönündeki Anayasal ilkenin de uygulayıcısı olmuş, hukuki zeminde hizmetlerini sürdürmüş ve sürdürmeye de devam etmektedir.

Bugün itibariyle 755 cemevinin aydınlatma giderini karşılayan Başkanlığımız, tespitini yaptığı 2102 cemevinin de taleplerini karşılayabilmek için yoğun bir mesai harcamaktadır. Bu amaçla birçok ilimizde bakım-onarım ve tefrişat taleplerinin karşılanmasına başlandı ve çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.

Cemevlerimizin fiziki imkanlarının iyileştirilmesi kadar cemevlerimizden gelen personel istihdamına yönelik talepleri de siz değerli katılımcıların sundukları öneriler çerçevesinde netleştirmeyi amaçlıyoruz.

Katılımcı yönetişim anlayışımız gereği, Alevi-Bektaşi toplumunun siz değerli temsilcileriyle dört gün boyunca hasbihal ettik ve sizlerin fikirleriyle çalışma rotamızı netleştirdik. Alevi-Bektaşi toplumunun tüm değerleriyle inançlarını yaşayabilmesi için hizmetlerimizi sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    akaltun23
    26-07-2024 22:11

    Haberde çeşitli illerden bahsediliyor ancak 4 gündür çekilen fotoğraflardan anlaşılan sadece Ankara'daki cemevlerinden gelen inanç önderleri olsa gerek. Bu durumda nedenleri sorgulamak gerekiyor herhalde. Aldığımız duyuma ve verilen bilgiye göre böylesine önemli bir çalıştaya katılmak isteyen herkesin yol gidiş-geliş ve Ankara'daki masrafları kendi karşılaması gerekiyormuş. Anadolu'nun herhangi bir şehrinden Ankara'ya gidiş geliş masrafı bir emekli maaşını aşacağına göre bu herhalde öylesine yapılmış bir çağrı olmalıdır.Ülkemizdeki onlarca ilde olduğu gibi Harput'ta yapılacak bir Diyanet kursunda, kişilere ödenecek harcırah vb. ödeneklerden geçtik, sadece yemek gideri için 13 milyon TL ödenek ayrılırken, Aleviliğin 100 yıllık gecikmeli bu eşitliğini sağlamak üzere kurulmuş bir kurumun bu temel çalıştayına böylesine sıfır düzeyli bir tavır göstermek doğrusu bir çeşit Muaviye takdiği gibi durmaktadır.Bu nasıl bir eşitliktir kardeşler?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!