Alevi Bektaşi deyişleri ses yarışması son başvuru tarihi yaklaşıyor
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan “Alevi-Bektaşi Deyiş, Nefes, Semah, Duaz-ı İmam ve Muharremiyye Güzel Okuma Ses Yarışması”nda son başvuru tarihi yaklaşıyor.
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı “Alevi-Bektaşi Deyiş, Nefes, Semah, Duaz-ı İmam ve Muharremiyye Güzel Okuma Ses Yarışması” düzenliyor.
YARIŞMANIN AMACI
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda yarışmanın amaçları şöyle açıklandı:
1- Alevi-Bektaşi kültür ve inanç sistemine olan ilgiyi arttırmak, bu değerlerin daha geniş bir kitle tarafından tanınmasını sağlamak.
2- Katılımcıların sanatsal yeteneklerini geliştirerek Alevi-Bektaşi müziğiyle olan bağlarını güçlendirmek.
3- Alevi-Bektaşi müziğinin zenginliği ve çeşitliliğini öne çıkararak yeni ve güçlü seslerin tanınmasını sağlamak.
Kapsamı, Alevi-Bektaşi Deyiş, Nefes, Semah, Duaz-ı İmam ve Muharremiyye türleri ile sınırlandırılan yarışmaya her yarışmacı tek bir eser ve tek bir branşta katılabilecek.
SON BAŞVURU TARİHİ YAKLAŞIYOR
“Alevi-Bektaşi Deyiş, Nefes, Semah, Duaz-ı İmam ve Muharremiyye Güzel Okuma Ses Yarışması”nda son başvuru tarihi yaklaşıyor.
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 50 yaşından gün almamış T.C. vatandaşları katılmak istedikleri kategorilerden birinin görsel ve işitsel özellikli bir kaydını, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na 01.11.2024günü saat 18.00’e kadar ve 0 (551) 007 93 49 numaralı Whatsapp Hattına göndermeleri gerekiyor.
Yapılan duyuruda, ön elemeyi geçen yarışmacıların Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından ilan edilecek final yarışmasına davet edileceği belirtildi.
FİTNE YİNE SAHNEDE!
Alevi Bektaşi müziğinin ve müzik kültürünün niteliksel gelişimine hizmet edecek, Alevi Bektaşi tasavvuf müziğinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak bu projeyi karalamak için “fitne takımı” da sahneye çıktı.
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından hizmet alan cemevlerine mobbing uygulayan, Ankara’da görüşmeye gidenleri dahi “yezit”, “düşkün” ve benzeri hakaretlerle sindirmeye çalışan “fitne takımı” daha önceki her çalışmaya olduğu gibi, müzik ve ses yarışmasına da çeşitli düzmece gerekçelerle saldırma yoluna baş vurdu.
İnkarcı fitne takımı, “Alevi Bektaşilerde yarışma olmaz” diyecek kadar, saçmalığı fikir diye ortalığa saçmaya kalkıştı.
Yarışmaları teşvik değil, insanların birbirini kırması olarak sunan bu anlayışın felsefi sakatlığı bir yana, “Alevi Bektaşilerde yarışma olmaz” diye hüküm verenlerin kendilerinin yarışmalar düzenlemiş olmalarının ahlaki çelişkisi de, asıl amacın Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan her girişimi baltalamak hedefini aşikar ediyor.
AVF BİLİM ÖDÜLLERİ DAĞITTI, SENARYO YARIŞMASI DÜZENLEDİ
Daha bu yıl, Alevi Vakıflar Federasyonu önce “bilim ödülleri”, ardından da “sinema destek yarışması” düzenlediğinde akıllara gelmeyen “Alevi Bektaşilerde yarışma olmaz” saçmalığının, söz konusu Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı olunca ortaya sürülmesi, samimiyet testinin sonucunu açıklasa da, öte yandan, fitne takımının da bundan sonra hiçbir ödüllü yarışma düzenlemeyeceğinin de ilanı anlamına mı geliyor?
Yoksa, “dün dündür, bugün bugündür” pişkinliğini oportünizmin felsefesine dönüştürüp, “biz yaptık, oldu” mu diyecekler, göreceğiz.
YOL TV VE CEM VAKFI TÜRKÜ YARIŞMALARI DÜZENLEDİLER
Bugün Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı karalamak için “Alevi Bektaşilerde yarışma olmaz” saçmalığını ortaya atanların bizzat kendilerinin geçmişte yarışmalar düzenlediğini alevihaberler.com.tr sitesi ortaya çıkardı!
Üstelik, bu yarışmaları düzenleyenler toplumsal bir yarar gözetmeden, sadece o dönemde ana akım medyada popüler olan “ses yarışması” modasından bir kap pay kapabilmek için, profesyonel müzisyen keşfetmek için yola çıktılarını da açıkça ilan etmişlerdi.
BİRİNCİ ÖRNEK: 2014 yılında CEM TV “Türküler Söyle Ses Yarışması” düzenledi.
Bu ses yarışmasının jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyordu: Emre Saltuk, Aynur Haşhaş ve Taşkın Doğanışık.
CEM TV bu yarışmaları 2016 yılına kadar tekrarladı.
İKİNCİ ÖRNEK: 2015 yılında ise, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından kurulan YOL TV, ses yarışması düzenledi. “Türkü Aşkına” başlığı altında düzenlenen yarışma jürisi ise Zafer Gündoğdu, Güler Duman, Erol Parlak, Erdal Erzincan, Emre Saltuk, Ozan Emekçi ve Ali Çağan’dan oluşuyordu!
Bu yarışmayı, YOL TV “yeteneğini sergilemek, başarısını ortaya koymak” isteyen gençlerin içerisinden “yeni Âşık Veyseller, yeni Âşık Daimiler, yeni Âşık Mahsuniler” çıkarmak olarak açıklamıştı!
Yani, profesyonelleşecek, müziği para kazanmak amacıyla bir meslek olarak benimseyecek gençleri ortaya çıkartacaktı, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu!
İki farklı örneğini verdiğimiz “yarışma”larda bol bol “duvaz imam” okunurken, hatta sokaklarda, caddelerde, düğünlerde semah dönülürken seslerini çıkarmayan ve hatta destekçisi olanların şimdi Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın ilan ettiği yarışmayı karalamak için kendilerini dahi inkar etmeyi göze alabilmesi, samimiyetsizliğin ve menfaatçiliğin nişanesi olarak kayıtlara geçmiş durumda!
İnkarcı-fitneciler Alevi Bektaşi deyişleri, nefesleri okuyarak para kazanmayı, profesyonelleşmeyi yarışmacıların önüne hedef olarak koyarken, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı düzenledikleri yarışmanın amacını “Alevi-Bektaşi kültür ve inanç sistemine olan ilgiyi arttırmak, bu değerlerin daha geniş bir kitle tarafından tanınmasını sağlamak” olarak açıkladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.