İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

AKD'de deprem: Genel merkez genel merkeze karşı!

AKD'de deprem: Genel merkez genel merkeze karşı!
Alevi Kültür Dernekleri genel merkez yönetim kurulu üyeleri Gaziantep şube yönetiminin görevden alınması nedeniyle karşı karşıya geldi. İddialara göre, genel merkez kendi YK üyelerinin bir kısmından da saklayarak, Gaziantep şubesine kayyım atamıştı!

Alevi Kültür Dernekleri yeni genel merkez yönetim kurulu seçiminden sonra, iddialara göre yönetim krizine girdi.

900 delegenin sadece 150'sinin katılımı ile yapılan olağanüstü kongrenin sarsıntısı şubelerle genel merkezin her gün karşı karşıya gelmesi ile tırmanmaya devam ediyor.

Gaziantep AKD Şubesi'ne genel merkez tarafından kayyım atanması bardağı taşıran son damla oldu!

Genel merkezin kayyım atama yetkisinin tüzükte olmayışı ile birlikte, iddialara göre, bu kararın alındığından genel merkez yönetim kurulu üyelerinin dahi haberi yoktu! Yine, iddialara göre, YK toplantısında dayatmalara karşı çıkan kimi üyelerin haberi olmadan, karar defteri sadece onaylayan üyeler dolaştırılarak "seyyar karar" alınmıştı!

Gaziantep AKD şubesine karşı genel merkezin tavrının el altından yayılan yolsuzluk iddialarının tersine, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na yapılan ziyaret olduğu ise, bizzat inkârcı vephenin hesaplarından zafer kazanmışcasına duyuruldu.

Görünen o ki, inkârcı cephe büyük bir umtusuzluk ve panik içerisinde kendi başarısızlıklarını şubelere karşı anti demokratik ve dayatmacı kararlarla örtmek gayreti içerisinde. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu da kısa bir süre önce, şubelerine üçüncü şahıs ve kurumlarla görüşmelerde izin alma şartı getirmişti!

Her bildirilerini baştan sona demokrasi talebiyle dolduran örgütlerin kendilerinin demokrasinin uzağından dahi geçmiyor oluşunu Alevi Bektaşi inanç toplumu ibretle izliyor.

İŞTE, AKD GENEL MERKEZ YK ÜYELERİNİN AÇIKLAMASI

Değerli şube başkanları,

Aşağıda imzası bulunan GYK üyeleri olarak, Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep şube başkanı ve iki yöneticisi ile birlikte Cem Evi Daire Başkanlığını ziyaret etmeleriyle başlayan süreç, dün itibariyle medyada Gaziantep cem evine kayyum atandığı şeklinde yansıdı ve Cem Evi’nin içinde bulunan canlarımızın karşı karşıya gelmelerini, daha farklı sonuçların sirayet etme durumu ve aynı zamanda Cem evinin önünde polisin yığılması bizi derinden üzdü. Kendi içimizde her türlü sorunu Alevi edebi ve yolu gereklerine uygun konuşup çözebilecek iradeyi ve feraseti bize gösteren bir inancımız ve yolumuz varken, ne yolumuza ne kültürümüze uymayan bir anlayışın asla tarafı değiliz.

Değerli şube başkanlarımız bizler, 3 Ocak ta Ankara genel merkez de yaptığımız GYK toplantısında Gaziantep şube yönetiminin tamamı değil, daire başkanlığına giden üç arkadaşın öncelikle istifaların istenilmesi, istifa edilmemesi durumunda üç arkadaşın görevden alınmasını istedik, yönetim tamamını değil. Fakat özelikle genel başkan, genel sekreter ve örgütlerden sorumlu arkadaş ısrarla yönetimin tamamını görevden alıp, bir kayyum anlayışını ortaya koyduklarını belirtmek durumundayız.  Toplantı üç arkadaşın istifasını alınması için 3 gün süre tanınması istifa edilmezse görevden alınması görüşü çoğunluk olarak kabul edildi.  Faka bugün Gaziantep şube tebliğ edilen karar sayfasın da 06/01/2024 tarihin de toplantı yapılmış gibi görülüyor. Bu tarihli karara dair ne bir çağrı neden bilgilendirme var.

Soruyoruz genel başkan ne zaman hangi tarihte bu toplantı çağrısını yaptınız. Yaptınız da bizim nasıl bilgimiz olmuyor. Bu durum da anlaşılıyor ki 9 GYK. Üyesinin İradesi hiçe sayılmış. Alınan bu karar, toplantı usulü ve esaslarına uygun olmayan bir şekilde alınmıştır. Yönetim kurulu alınacak her karar için toplantı tarihi ve gündemi ile toplanarak kararlar alır. Bu kararı alan genel başkan, genel sekreter ve örgütlerden sorumlu arkadaş karar defterini il il gezdirerek kararın altına imza attıramaz.  Bu alenen suçtur. Bilgimiz dışında usulüne uygun olmayan bu karara dair bütün hukuki haklarımız saklıdır.  Kurumlarda kararlar alınırken toplantı esas ve usullerine uygun toplanıp, tartışılıp, karar  yazılıp ve toplantıya katılım sağlayan her yöneticinin alınacak karara itirazı varsa şerh koyma hakkı olduğunu bilinmelidir.

Eksikleri tartışabiliriz, ancak bu demek değildir ki, her türlü yolu mübah göreceğiz. Bugün Gaziantep şubesine reva görülen yarın başka bir şubeye gösterilir. Ama hiçbirimiz Alevi Kültür Dernekleri örgütsel iradesinin üstünde değiliz. Genel merkez yönetimine, verilen yetkiyi Alevi edebine yakışır bir yönetim anlayışının sergilenmesi için verilmiştir. Kayyum ve antidemokratik bir anlayış sergilenmesi için değil. Bu nedenle bu kararın hiçbir noktasında olmadığımızı bilmenizi isteriz.

Değerli şube başkanı ve yol arkadaşlarımız, Alevi Kültür Derneklerinin iradesi, gücü ve aynası sizsiniz. Genel başkan ve yönetim kuruluna verilen yetkiyi, koşullar ve şartlar gerektirir ise alacağınızdan da hiçbir şüphemiz yoktur.  Bizler bizlere verdiğiniz bu iradeyi hâk, hakkaniyet noktasında yerine getirmenin sorumluluğu ile hareket etmenin çabası içinde olduğumuzu bilmenizi ister cümlenizin gül cemaline aşkı niyaz ederiz.

İŞTE, İMZACI GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Hüseyin Görer - Genel Sayman

Yasin Koçak - Ege Bölge Sorumlusu ve Genel Başkan yrd.

Hüseyin Gökçe - İnanç ve Faaliyetlerden Sorumlu Genel Başkan yrd.

Hüseyin Çam - Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan yrd.

Kemal Soysüren - Akdeniz Bölge Sorumlusu ve Genel Başkan yrd.

Halil Özay - Marmara Bölge Sorumlusu ve Genel Başkan yrd.

Birol Sağlam - Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan yrd.

Aki Bedir - Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu ve Genel Başkan yrd.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!