İstanbul
30 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

AKD Genel Başkanı Yılmaz, İçişleri Bakanı Yerlikaya ile görüştü


AKD Genel Başkanı Yılmaz, İçişleri Bakanı Yerlikaya ile görüştü
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz 3 Haziran 2024 günü yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte çektirdiği fotoğrafa yer verdi.

İki hafta önce, terör örgütü PKK’nın kışkırttığı Kobani eylemcilerine destek açıklaması yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, 3 Haziran’da ise, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretinde çektirdiği fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Terör örgütü PKK’nın kışkırttığı Kobani eylemlerinde teröre destek, terör örgütüne üyelik ve destek, ölüme sebebiyet vermek ve benzeri suçlardan açılan davada verilen kararlar 16 Mayıs’ta açıklanmıştı.

6-8 Ekim 20214 tarihlerinde terör örgütü PKK’nın gençlik örgütü YPG’nin düzenlediği şiddet eylemleri nedeniyle, ülke genelinde 35 il ve 96 ilçede meydana gelen olaylarda 46 kişi öldü, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi de yaralandı.

Olaylarda ayrıca, 197 okulun yakıldığı, 269 kamu binasının tahrip edildiği, 1731 ev ve iş yerinin yağmalandığı, 1230 aracın da zarar gördüğü açıklanmıştı.

Alevi Kültür Dernekleri kendi sosyal medya hesabından paylaştığı basın açıklamasında, mahkemenin Kobani eylemlerinin sorumlularına verdiği hapis cezalarını “Siyasal islam Kürt halkından intikam alıyor.Bir katiller sürüsü olan IŞİD terör örgütüne karşı direnişe çağıran siyasetçilere Akp yargısı ceza yağdırdı” şeklinde değerlendirmişti!

Aynı açıklamada “faşizm sesten ve ışıktan korkar. Karanlığa karşı ışık faşizme karşı ses olacağız” ifadeleri de yer alırken, “AKP yargısını tanımıyoruz, verilen kararlar hükümsüzdür” deniliyordu!

Tayyip Erdoğan'ın kabusu örgütlü ve bilinçli bir halktır” ifadeleri ile süren açıklamada AK Parti de “kendi çıkarlarına ters düşen hiçbir olumlu gelişmeye fırsat vermeyen, fırsatçı, takiyeci bir siyasal İslamcı oluşum” olarak tanımlanmıştı!

Kobani düştü düşecek diyen de, bir kararname ile Sivas katillerini serbest bırakan zihniyet aynıdır” ifadeleri ile süren açıklamada “bu cezalar, AKP ve resmi ideolojinin çöküşünün kanıtı niteliğindedir” iddialarına yer verilmişti.

DÜN KOBANİ PROTESTOSU, BUGÜN İÇİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞME

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz 3 Haziran 2024 tarihinde sadece izinli kişilerin görebildiği bir paylaşım yaptı.

Bu paylaşımda, Yılmaz, “İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya’yı ziyaret ettik. Örgütümüzün ve toplumumuzun sorunlarına dair verimli bir görüşme gerçekleştirdik” ifadelerine yer vermişti.

Ankara’daki kaynaklarımız, görüşmenin bu tarihte yapılmadığının altını çizdiler. Kaynaklarımızın 29 Nisan 2024 tarihinde yapıldığını öne sürdüğü görüşmenin fotoğrafının yaklaşık bir ay sonra paylaşılması ise, manidar bulundu.

İnsanın aklı hem şu sorular geliyor:

Seher Şengünlü Yılmaz Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaret ettiğini bugüne kadar birilerinden gizlemiş miydi?

Yılmaz’ın İşişleri Bakanı Yerlikaya ile fotoğrafını bugüne kadar paylaşmamasının gerekçesi neydi?

İçişleri Bakanı Yerlikaya ile görüştükten sonra, neden Kobani eylemcilerine destek paylaşımı yapmıştı?

AKD DENETİMDEN KURTULDU MU?

30 Nisan 2024 tarihinde Sivil Toplum Müdürlüğü tarafından Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi’nde yapılması gereken denetimin ertelendiği bilgisini Yılmaz kendisi Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen şube başkanları toplantısında açıklamıştı.

Yılmaz kendisinden o kadar emindi ki, “denetim-menetim yok, olmayacak” diyordu.

Seher hanıma hatırlatmak isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti’nde hukuk geç işler, ama işler.

O nedenle, denetimden kurtulduğunu herkese bağıra çağıra anlatan Seher Şengünlü Yılmaz’a şimdilik sadece sadece, “hayırlı işler, Seher hanım” diyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!