İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

AK Parti’ye cemevi yaptıran ADFE sekreteri Bektaş ağız değiştirdi!


AK Parti’ye cemevi yaptıran ADFE sekreteri Bektaş ağız değiştirdi!
Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği AK Parti’li Murat Kurum’a seçim propagandası döneminde destek olan Alevi Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ufuk Emre Bektaş Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kapatılmasını istedi!

Anadolu Erenlerinin Pîri Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinlikleri her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ağustos ayında yapılacak.

80’lerden itibaren Hacıbektaş belediyesinin düzenlediği anma etkinliklerinin içeriği ise, Alevi Bektaşi kuruluşlarının katkıları ve katılımıyla belirleniyor.

Ancak, belediyenin bu yıl yapılacak anma etkinliklerini görüşmek üzere yapılan toplantıya sınırlı sayıda kuruluşu davet etmesi tartışmalara neden oldu.

Aynı toplantıya katılan bazı kuruluşların Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın etkinliklere katkısı ve katılımına karşı çıkmaları ise gerilimi daha da yükseltti.

Alevi Dernekler Federasyonu (ADFE) Genel Sekreteri Ufuk Emre Bektaş daha sonra internet üzerinden yapılan bir programda Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kapatılmasını istedi!

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu tarafından kendilerine yönelik linç yapıldığını iddia eden ADFE Genel Sekreteri Bektaş şöyle dedi: “Bir Diyanet vardı kapatamadığımız, …yanına Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı ekledik”!

AK PARTİ’Lİ BELEDİYELERİN GÖZDESİ ADFE!

ADFE Genel Sekreteri Bektaş’ın bir devlet kurumu olan ve Cumhur İttifakı döneminde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kapatılması çıkışı kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Alevi Dernekler Federasyonu (ADFE) AK Partili belediyelerin en yakın temasta olduğu Alevi kuruluşu olarak biliniyor.

Sadece İstanbul’da çeşitli AK Partili belediyelerden yoğun maddi destek alan, dedelerine ve cemevi çalışanlarına maaş bağlatan ve çok sayıda cemevi yaptıran ADFE’nin genel sekreteri Ufuk Emre Bektaş da, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde destek vermişti.

Yerel seçimler yaklaşırken CHP’den istifa eden Bektaş, yayınladığı istifa mektubunda gerekçelerini açıklarken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da şu sözlerle hedef göstermişti: “Kamu kaynaklarıyla toplumun önüne koydukları “değişim” yalanının, Kemal Kılıçdaroğlu’nun mücadelesini verdiği “beşli çete” ile doğrudan ilişki içinde olan bu organizasyonun bir parçası olmak istemiyorum. “Yolumuz uzun” diyerek meydanlarda haykıranların, bu memlekete uzun vadede vereceği zararı biliyor ve o yolun taşlarını döşeyenler arasında olmayı zül sayıyorum.

AK PARTİ’NİN GÖZDESİ BEKTAŞ SAF MI DEĞİŞTİRDİ?

ADFE Genel Sekreteri Ufuk Emre Bektaş istifasının ardından, 23 Şubat 2024 tarihinde yerel seçim çalışmaları yapan Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum’un da katıldığı bir cemevi temel atma töreninde görüldü.

AK Partili Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Cumhuriyet Mahallesinde Bektaş’a tahsis ettiği bir cemevi yaptıracaktı ve temel atma töreni için en uygun zaman doğal olarak yerel seçim kampanyasıydı!

Murat Kurum Cumhur İttifakı adayı olarak açıklanmasının hemen ardından yerel seçim kapmanyasına start vererek, önce Ercan Geçmez'in başkanlığını yaptığı Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı şubesi cemevini ziyaret etmiş, ardından da AK Partili Bahçelievler belediyesinin düzenlediği cemevi temel atma törenine katılmıştı.

Aynı temel atma törenine katılan ancak son anda resim karesine girmeyen Alevi Dernekler Federasyonu Zeynel Abidin Koç ve DEM Milletvekili Celal Fırat ise, töreni bir süre kenardan izlemeyi tercih etmişlerdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın da her fırsatta övdüğü Ufuk Emre Bektaş’ın yine Cumhur İttifakı döneminde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kapatılmasını istemesi şaşkınlık yarattı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı sadece talep üzerine Alevi Bektaşi kuruluşlarına hizmet götüren ve herhangi bir yaptırım gücü ve yetkisi olmayan, hizmet odaklı bir devlet kurumu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!