İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Ahmet Çelikak: Sarayköy'e cemevi şart


Ahmet Çelikak: Sarayköy'e cemevi şart
İYİ Parti Sarayköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Çelikak, belediye başkanı seçilmesi halinde Sarayköy’e cemevi yapılma müjdesi verdi.

İYİ Parti Sarayköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Çelikak, belediye başkanı seçilmesi halinde Sarayköy’e cemevi yapılma müjdesi verdi.

Açıklamasında,”Bu ülkenin sağcısıda bizim solcusuda bizim, dindarıda bizim Atatürkçüsü de bizim, camileri de bizim cemevleri de bizim” diyen Çelikak konuşmasının devamında “Bizde ayrı gayrı yok, yüreği ülkemiz için Sarayköy için çarpan herkes bizdendir, Sarayköy birlik ve beraberliği esas bizimle birlikte yaşayacak .” dedi

“SARAYKÖY’E, ALEVİ MEŞREPLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN CEMEVİ ŞARTTIR! ESKİDE KALMIŞ ÖNYARGILARI ATMANIN ZAMANI GELDİ!”

Ahmet Çelikak, Sarayköy’de azımsanmayacak Alevi-Bektaşi meşrepli vatandaşlar olduğunu da vurguladı. Ahmet Çelikak, Sarayköy’e cemevi yapılmasının şart olduğunu dile getirdi. Ahmet Çelikak açıklamasında şunları kaydetti:

“Sarayköy merkezinde ve mahallerinde yaşayan kendisini Alevi- Bektaşi olarak tanımlayan vatandaşlarımız vardır ve sayıları az değildir. Bu nedenle onlarında ihtiyaçlarını düşünmek temel görevdir. Eskide kalmış önyargıları yırtıp atmanın zamanı gelmiştir. Sonuç olarak Alevi Bektaşi meşrepli vatandaşlarımızın ibadet, dini eğitim, cenaze, hayır,adak, ve diğer inanç hizmetlerinin özgürce yerine getirilebilmesi için Sarayköy’de cemevi yapılması ihtiyacı vardır. Bu kapsamda belediye başkanı seçilmem halinde inşatı yapılacak cemevinin belediye tarafından yerinin tahisisinde ve diğer ihtiyaçlar noktasında görevlerimi yerine getireceğim.” dedi.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINARAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Cemevin sadece ibadethane değil aynı zamanda kültürel ve sosyal aktivitelere de cevap verecek şekilde olması gerektiğini belirten Ahmet Çelikak, tüm vatandaşların cemevinin sunduğu hizmetlerden yararlanması gerektiğini de vurguladı.
Çelikak açıklamasında şunları söyledi:

“Sarayköy’de yapılacak cemevi sadece ibadethane olmamalı. İlçemizdeki gençlerin, kadınların ve yaşlıların ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan sosyal etkinlik alanlarını, kişisel gelişim ve eğitim alanlarını, dersliklerini,cenaze hizmetlerini, konferans salonlarını, kütüphane, aşevi gibi inanç veya köken ayrımı yapmadan toplumun her kesimine hizmet verecek birimlerini içerisinde barındırmalıdır.” dedi.

“ALEVİ- BEKTAŞİ KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

Açıklamasının devamında, amaçlarının Sarayköy’ün birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak olduğunu, herkesimden insanların düşüncelerini ve önerilerini dikkate aldıklarını vurgulayan Ahmet Çelikak, Alevi- Bektaşi kökenli vatandaşların desteğini de beklediğini dile getirdi. Çelikak açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Biraz önce belirttiğim gibi eskide kalmış önyargıları yırtıp atmanın zamanı geldi. Bu bizim tarihimiz. Türkiye farklılıklarıyla bir bütün ve güzel. Türkiye ve Sarayköy hepimizin. Bu devlet bu ilçe hepimizin. Ayrımız gayrımız yok. Hiç kimseye tepeden bakmıyoruz. Sarayköy özlemini duyduğu birlik ve beraberlik ruhunu bizimle kavuşacak. Alevi Bektaşi meşrepli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanma noktasında şahsım adına sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Kendilerinin desteğini bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!