İstanbul
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Afyon’da cemevini boşaltmak için “ivedi ihtiyaç” yokmuş!


Afyon’da cemevini boşaltmak için “ivedi ihtiyaç” yokmuş!
Afyonkarahisar’ın CHP’li belediye başkanı Burcu Köksal, şehirdeki tek cemevine gönderdiği boşaltma tebligatında gösterdiği “ivedi ihtiyaç” gerekçesinin gerçek olmadığını kabul etti.

Afyonkarahisar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi’ne CHP’li belediye başkanı Burcu Köksal tarafından gönderilen boşaltma tebligatındaki gerekçenin uydurma olduğu bizzat başkanın kendi ağzından kabul edildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehirdeki tek cemevine “söz konusu taşınmaza Belediyemizin ivedi olarak ihtiyacı bulunduğundan” gerekçesiyle, 30 gün içinde boşaltma talep eden bir tebligat göndermişti.

BOŞALTMA TEBLİGATINI USULSÜZ YAPTILAR!

Şehirde ve Alevi Bektaşi çevrelerde büyük tartışma yaratan ve tepkiye neden olan boşaltma tebligatının cemevine değil, muhtara teslim edilmiş olması ve muhtarın üzerinden 3 hafta geçtiği halde cemevine tebligatı ulaştırmaması da ayrıca tartışma yaratmıştı.

Tebligatın muhtara bırakılarak, süresinde cemevine ulaşmamasını sağlamak ve böylece hukuksal itiraz yollarını kapatmak üzere planlı bir girişimin varlığı şüphesini ifade eden Afyonkarahisar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Mustafa Güllü, konuyla ilgili açıklamasında “bir başka derneğin kurdurulmuş olduğu ve taşınmazın bu derneğe tahsis edilebilmesi için boşaltılmaya çalışıldığı söylentilerine ise inanmak bile istemiyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Afyonkarahisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal yerel medya organı Afyon Postası’na verdiği demeçte, Başkan Güllü’nün iddialarının doğru olduğunu itiraf ederken, “ivedi ihtiyaç” gerekçesinden hiç söz etmemesi adeta itiraf oldu.

CHP’Lİ BAŞKAN ALEVİLERİ DİZAYN ETMEK İSTİYOR!

Afyonkarahisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın usulsüz boşaltma tebligatı gönderdiği cemevi hakkında Afyon Postası'nda yaptığı özel açıklama şöyle: 

Nasıl ki bilgi evlerimizde siyasi partilerin arka bahçesi olan birtakım yapıların kullanımını sonlandırdıysak Cemevi’nin de tüm Alevi canlarımızın rahatlıkla cemlerini yapabileceği bir yapı olmasını sağlayacağız.

CHP’li belediye başkanı Burcu Köksal’ın bu açıklamasının açıkça Alevi Bektaşi toplumunu dizayn etmeye yönelik bir itiraf olduğuna dikkati çeken ve Afyonkarahisar Alevi Bektaşi toplumunun cemevinde hiçbir ayrımcılık veya ötekileştirme olmaksızın ibadet ve diğer hizmetlerin görüldüğünü belirten cemevi yetkilileri, Abdallar, Romanlar ve Tahtacılar gibi farklı renklerin yanında Afganistanlı Alevilerin dahi cemevinden hizmet aldıklarını vurguladılar.

CEMEVİ TEBLİGATTA DERNEKTİ, AÇIKLAMADA İBADETHANE OLDU!

Cemevine gönderdiği tebligatta Sayıştay’ın belediyelerin dernek ve vakıflarla ilgili taslak görüşünü hukuksal dayanak yapmaya kalkışan CHP’li Başkan Köksal’ın demecinde ise cemevinden ibadethane olarak söz etmesi dikkati çekti.

Bu durumda, söz konusu usulsüz tebligatta yer alan iki dayanağın da, bizzat CHP’li başkanın kendi ağzından çürütülmüş olduğuna dikkati çeken yerel kanaat önderleri, “Köksal’ın Alevi Bektaşi toplumunu dizayn etmek hedefi ile girişimde bulunduğunun açıkça ortaya çıktığı” şeklinde yorum yaptılar.

CHP’Lİ KÖKSAL’IN BULDUĞU BAŞKAN ALEMCİ ÇIKTI!

CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın şehirde kurdurduğu yeni derneğin Afyonkarahisar Alevi Canlar Derneği olduğu ortaya çıktı.

Daha önce Afyonkarahisar Alevi Kültür Derneği’nde Mustafa Güllü’nün yönetiminde üye olarak bulunan Serdar Koldemir'e kurdurulan Alevi Canlar Derneği’nin sadece 7 kişiden ibaret kurucu üyeleri de CHP’li belediye başkanı tarafından desteklendiklerini açıkça ifade ediyor.

Hangi ocağa bağlı olduğunu bilmeyen, Muharrem ayında içkili alem sofraları paylaşan Serdar Koldemir’e belediyenin imkanlarını açarak şehirdeki Alevi Bektaşi toplumunu dizayn edeceği yanılgısına düşen CHP’li belediye başkanı Köksal’ın hatasından en kısa sürede dönmemesi halinde, hem Alevi Bektaşilerin hem de CHP’nin büyük zarar göreceği uyarısını yapan yerel kanaat önderleri, CHP genel merkezinin duruma müdahale etmesini bekliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!