İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Abbasoğlu: Tunceli Aleviliğin kalesidir!

Abbasoğlu: Tunceli Aleviliğin kalesidir!
Avrupa Alevi Düşünce Dernekleri Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, DEM Parti’nin gerici tarikatlarla bazı “Alevi” tabelalı örgütleri Tunceli’de biraraya getirme girişimine tepki gösterdi. Abbasoğlu, “Tunceli Aleviliğin kalesidir, bu tür bölücü girişimlerin başarılı olması imkansızdır” dedi.

DEM Parti’nin tabelasında “Alevi” yazan bazı örgütlerle ortak mücadele açıklamasını hemen ardından, Kürtçü-gerici bazı tarikatlarla Alevi örgütlerini bir araya getireme girişiminin ortaya çıkması üzerine Avrupa Alevi Düşünce Dernekleri Genel Başkanı İsmet Abasoğlu yazılı bir açıklama yaptı.

Avrupa’da başlayan ve günümüzde Aleviliğin inançsal ve yaşamsal anlamda binlerce yıllık felsefesini değiştirip dönüştürmeye başlayan bu yapı Avrupa sürecini sağlamlaştırdıktan sonra Aleviliğin ana yurdu olan ve binlerce yıldır kimsenin başaramadığı, Aleviliği evrimleştirme sürecini malum parti önderliğinde değiştirme girişimine start verdiğini” belirten Abbasoğlu, “sözde Alevi kurumları ile yapılan Aleviliğin geleceği toplantılarının bir adım daha ileri götürülerek diğer İslamcı Kürtçü yapılarla bir araya getirilerek Alevilik ana yurdu Tunceli’de yok edilmek istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Geçmişte yaratılmak istenen Alevi-Sünni çatışmasını yaratma girişiminin çok uğraşılmasına rağmen, başarılı olmadığını vurgulayan Abbasoğlu, “bugün ise, yeni sürecin Avrupa mimarı olan kişi, 7 yıldır malum partinin birçok kademesinde görev alarak Alevilere yönelik yıkıcı çalışmalarını Türkiye’ye taşımıştır” dedi.

Hâlâ Alevi kuruluşlarının duruma seyirci kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Avrupa Alevi Düşünce Dernekleri Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, “tepki verenler ise, “devletin Alevisi” diyerek susturulmaya ve mahalle baskısı ile sindirilmeye çalışılmaktadır” açıklamasında bulundu.

Abbasoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Alevileri ikiye bölen bu akıl yeni değildir. Bu aklın arkasındaki ülke veya kurumlar ciddi çalışmalar yapmaktadırlar. Oluşturulan “Kürt Alevisi” kavramıyla, Alevileri İslam’ın özüne karşı, ateist ve devlet düşmanı ve politik bir topluluğa dönüştürmeyi hedefliyorlar. Halbuki, Tunceli Aleviliğin kalesidir.

Alevi değerlerini hoyratça istismar eden, ama inancı dededen ayıran bir yapı oluşturulmuştur. Ve bu süreç İslamafobi propagandası içerinde önemli bir temel taşı olma yolundadır. Avrupa’nın sürekli desteklediği bu çalışma tehlikeli bir sürece doğru gitmektedir. Alevileri bölerek bir zaafiyet yaratmak isteyen bu projeye karşı yurtsever, Aleviliği İslam’dan ayırmayan, gerçek Anadolu Alevi canların bir araya gelerek bir karar alması gereklidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!