İstanbul
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

Abbasoğlu: Avrupa’da yeni bir din oluşturuyorlar!


Abbasoğlu: Avrupa’da yeni bir din oluşturuyorlar!
Avrupa Alevi Düşünce Dernekleri Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, Avrupa’da Aleviler üzerinden yeni bir din oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Avrupa’da Aleviler arasında Hz. Ali’yi ve Ehl-i Beyt’i yok sayarak yeni kural ve yöntemler geliştirildiğine dikkati çeken Avrupa Alevi Düşünce Dernekleri Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, “Alevileri İslam’dan uzaklaştırarak niteliksiz hale getirmeye çalışan bu siyasi yapının ataları Şah İsmail’e karşı Yavuz Sultan Selim’le anlaşarak Alevilerin katledilmesini sağlamıştır” dedi.

Avrupa’da Alevi Bektaşi geleneklerinin dışında yeni bir dinsel yapılanma projesi olduğuna dikkati çeken Abbasoğlu, süreci şöyle anlattı

Öteden beri Avrupa’da yaşayan Alevilerin inançsal anlamda bir talep ve istekleri yoktu. Çünkü her biri önceliği geleceğine dair ekonomik nedenler taşıyan ve önceliğini buna veren Alevi canlar yaşlanıp cenaze hizmetlerine ihtiyaç duyduklarında kurumsallık adına Alevi dernekleri ve cemevleri kurmaya başladılar. Fakat bu süreç öyle bir evrimleşme sürecine girdi ki, siyasal yapıların arka bahçesi haline gelerek Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir siyasi harekete dönüşmeye başladı.

Bir anda inanç merkezli yapılanmaların siyasi kimliğe dönüştüğünü vurgulayan Abbasoğlu şöyle devam etti:

Hükümetler aleyhine protestolar oluşmaya başladı, Alevilerle hiç alakası olmayan farklı etnik olayları bile kendi üstüne alınarak, olur olmaz her olayda Aleviler ön planda olmaya başlandı. Hemen ardından, Alevileri kimliklere bölmeye başladılar ve geçmişte zorunlu olarak kullandıkları yerel dillerden dolayı Alevilere kimlik vermeye başladılar.

Almanya’da kimliklerin inanç kısmına “Alevi” yazılmasının tehlikelerine dikkati çeken Avrupa Alevi Düşünce Dernekleri Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu şöyle konuştu:

Önce Kürt Alevisi dediler, sonra sıra geldi kimlikler üzerindeki inanç kısmına. Alevileri yüzlerce yıldır aşağılayarak “siz Müslüman değilsiniz” diye yok saymaya çalışan bu siyasi yapının kökleri, Alevilerin Almanya’da vatandaşlık kimliklerine din kısmına “Alevi” yazdırmayı başararak bir sonraki adımda ise, “Aleviler İslam değildir” veya “İslamiyet’in bir mezhebi değildir” demeye başladılar. Hz Ali’yi ve Ehl-i Beyt’i yok sayarak kendi siyasi emellerine uygun yeni kural ve ibadet yöntemleri geliştirmeye başladılar. Bunu bir adım daha ileri götürerek Avusturya’da “Alevilik İslam ile bir bağı yoktur” kararını aldılar. Ve bu sürece kimse dur demedi ve dememeye de devam ediyorlar.

Avrupa’da gözlenen yeni girişimlerle Alevilerin dilinde ve yüreğindeki “Ya Allah, ya Muhammed, ya Ali” sevgisini yok etmeyi hedeflendiğini belirten Abbasoğlu şöyle dedi:

Alevileri İslam’dan uzaklaştırarak niteliksiz hale getirmeye çalışan bu siyasi yapının ataları Şah İsmail’e karşı Yavuz Sultan Selim’le anlaşarak Alevilerin katledilmesini sağlamıştır. Tehlike büyük, adım adım ilerleyen bu proje Avrupa’da dalga dalga ilerliyor ve sonunda Anadolu Aleviliğine de bulaştıracaklardır. Alevilik bir din değildir, Alevilik Türk kültürü ve İslam inancının özü ile harmanlanmış olan ve İslamiyet’in en güzel yorumlarından birisidir.

Avrupa Alevi Düşünce Dernekleri Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, yetkilileri önlem almaya çağırarak uyardı:

Aleviliği evrimleştirme süreci ileriki zamanlarda vahim sonuçlar doğuracaktır. Alevilerin yaşadığı coğrafyanın en büyüğü Sünni İslam inancının olduğu yerlerdir, Alevileri ateşe atmak isteyen bu siyasi yapı 500 yıl önce atasının yaptığını yapıp Alevilere büyük kötülük yapmaktadır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!